رییس انجمن های بیهوشی و متخصصین داخلی گفت: 40 درصد کشورهای دنیا پروتکل درمان با بیماری ترامامبولی را در اختیار ندارند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدمهدی قیامت در کنفرانس خبری امروز صبح گفت: پر کردن خلاهایی که در سازمان نظام پزشکی وجود دارد کار بسیار مشکلی است ولی باید توجه شود که خدمات حاصل از آن به مردم میرسد.
وی در خصوص ترامامبولی که مهمترین بحث این کنفرانس خبری بود بیان کرد: در ایران افراد زیادی وجود دارد که به علت آمبولی از دست میروند در صورتی که این بمیاری قابل پیشگیری است.
وی تصریح کرد: بحث ترامامبولی که با توجه به عوارضی که دارد قابل پیشگیری است و هیچ بیماریای نیست که به این اندازه قابلیت درمان را داشته باشد.
قیامت در خصوص بحث شیوع این بیماری در دنیا اظهار داشت: تمام کشورهای پیشرفته دنیا به دنبال راهی هستند که از بیماری ترامامبولی پیشگیری کنند یکی از مثالهایی که میتوان در خصوص این بیماری زد مثل بیماران حامله است که از هر هزار نفر یک نفر دچار این بیماری میشود دستورالعملهایی تهیه شده است و به بیمارستانهای مختلف این دستورالعملها داده شده که به اجرا درآید.
وی در خصوص شناخت این بیماری بیان کرد: در منطقه ایران اولین کشوری است که به شناخت بیماری ترامامبلی رسیده است و از سال 87 پروتکلهای لازم را داریم.
معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان افزود: 40 درصد کشورهای دنیا پروتکل ندارند و 50 درصد کشورهایی که دستورالعمل دارند این دستورالعمل را به درستی اجرا نمیکنند.
وی در خصوص درمان بیماران متبلا به ترامامبولی گفت: ادامه درمان برای این بیماران از یک ماه تا سه ماه است و این درمان باید ادامهدار باشد و قطع درمان میتواند موجب عود مجدد بیماری شود.
وی در خصوص اقداماتی که سازمان نظام پزشکی انجام میدهد بیان کرد: این سازمان در فیلد بزرگی قرار است به پیشگیری و درمان این بیماری بپردازد و از مرگ و میرهای ناشی از این بیماری جلوگیری کند.
قیامت در خصوص گروههای مختلفی که دچار این بیماری میشوند گفت: 56 درصد از بیماران سکته مغزی،51 درصد افرادی که مبتلا به معضل هیپ هستند 50 درصد افرادی که دچار سانحه یا تصادف میشوند 44 درصد از افرادی که دچار شکستگی ران میشوند و 25 درصد از افرادی که در آیسییو و پروازهای طولانی قرار میگیرند دچار بیماری ترامامبولی میشوند.
وی در خصوص بیماری ترامامبولی توضیح داد: این بیماری به دلیل بیحرکتی در اشخاص اتفاق میافتد و باعث میشود که یک ایستادگی خون در سیاهرگها اتفاق بیفتد و باعث اتصال وریدها شود و اگر بیماری زمینهای در فرد وجود داشته باشد بیماری موجب لخته شدن میگردد و به تمام بدن انتقال مییابد.
قیامت با اشاره به بیحرکتی و عدم تحرک بیماران گفت: با توجه به اینکه بیحرکتی عامل اصلی این بیماری است ولی باید به بیماریهای زمینهای مثل فشارخون بالا چاقی بیماریهای خونی و التهابها اشاره کرد که درصد شیوع این بیماری را افزایش میدهد.