به گزارش گروه فضای مجازی « خبرگزاری دانشجو»؛ با آغاز محرم، فصلی دیگر از زندگی در زیر پرچم اهل بیتعلیهمالسلام رقم می خورد.
آن چه اسلام را تاکنون زنده نگه داشته است، معرفت حماسه حسینی و هدایت جامعه به سوی آن به همراه ارتقای معرفت دینی در کنار شور حسینی است، به صورتی که هر مقدار این آموزه ها به سبک زندگی حسینی نزدیک تر بوده به همان نسبت رستگاری آن جامعه را در کامیابی و رسیدن به مدینه فاضله و انسانیت انسان نزدیک تر نموده است، که بدین سبب و با توجه به اهمیت موضوع و تاثیر آن در جامعه مدیر کل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی شعار محرم امسال را پرداختن به سبک زندگی حسینی اعلام کرده است.
کارشناسان، یکی از اصول تبلیغات و تاثیرگزاری یک پیام را تکرار چندین باره آن بر می شمارند، چنانکه خداوند باری تعالی، کلام وحی را تذکری برای عالمیان یاد می کند. به همین خاطر از جمله اقدامات برای نهادینه شدن این شعار، در ماه محرم بیان روش های رسیدن به سبک زندگی حسینی در منابر و اجتماعات توسط واعظان است.
بهترین گزینه برای عملیاتی کردن سبک زندگی حسینی، آموزش مادران به عنوان محور اصلی تربیت فرزندان در سایه تربیت حسینی است؛ که با سازماندهی بهتر و منسجم تر مداحان زن، با بیان فلسفه قیام امام حسینعلیهمالسلام و تطابق موضوعات نینوا با زندگی روزمره، می توان نقطه اصلی کانون خانواده ها را هدف قرار داد.
از آن جایی که در جلسات عزای حسینی با توجه به زمان و مکان اجرا و همچنین چینش مردانه آن، مخاطب زن کم تری وجود دارد، به همین دلیل در برخی اوقات مجالس خانگی عزای حسینی قوی تر و حتی بیشتر از مجالس مردانه در سطح شهر مشاهده می شود؛ که می طلبد مسئولین امر نسبت به نیاز سنجی با توجه به تفاوت های اقلیمی اقدام نموده و با ارائه راهبردهای عملی آن در بین مداحان و واعظان خصوصا واعظان زن نسبت به نهادینه شدن این نوع سبک زندگی اقدام گردد.
متاسفانه در سالهای گذشته کم تر شاهد یک وفاق ملی و هماهنگی تشکیلاتی بین مداحان شهرهای مختلف بوده ایم. در صورتی که می توان با اولویت بندی نیاز های فرهنگی و ایجاد شعارهای مناسب و با برنامه ریزی عملیاتی نسبت به استفاده تمامی مداحان سراسر کشور از تریبون های خود در جهت ایجاد و ارتقای فرهنگ مورد نظر اقدام نمود.
از آن جایی که اقبال بانوان گرامی برای شرکت در مجالس زنانه بیشتر شده است و به طوری که این روزها، زنان مداح بازار گرمی دارند، که این موضوع لزوم هماهنگی تشکیلاتی بین مداحان زن را بیشتر از پیش میکند. تا از بروز پدیده ای به نام "خانم جلسه ای" در شهرهای کوچک جلوگیری شود.
بنابراین لازم است، دستگاه های مربوطه پس از تئوریزه شدن؛ این شعارها و مضامین را در جلسات مختلف، برای مداحان گرامی تبیین نمایند، و مداحان نیز ارزیابی جلسات را در دستور کار خود قرار داده و نسبت به اجرای آن در جلسات وعظ خود نهایت همت را به خرج دهند، تا در جلسات حسینی علاوه بر شور، معرفت مخاطبین نیز افزوده گردد.
گفتنی است، در خبرها داشتیم همایشی با حضور 1000 مداح زن قرار بود، برگزار شود، اما این سوال هنوز هم باقی است که به راستی این همه همایش و مراسم تا چه حد کارساز بوده و هست. شاید جواب این سوال را در آینده در یابیم. البته شاید!
منبع: جویبار نیوز