وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما به دنبال این هستیم که در منطقه به عنوان یک هاب مطرح شویم که این نقطه قوت ما است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه طبق تکالیفی که قانون برنامه پنج ساله بر عهده ما گذاشته نیاز به 14 هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در زیرساخت ها داریم، گفت: ما به دنبال این هستیم که در منطقه به عنوان یک هاب مطرح شویم که این نقطه قوت ما است.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز کلیات لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات را تصویب کردند که بر اساس این مصوبه وزارت ارتباطات و فناوری می تواند 2800 میلیارد تومان درآمد خود را به صورت اختصاصی از خزانه برای گسترش زیرساخت های فناوری وصول نماید.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی امروز و در بررسی کلیات لایحه گفت: درخواستی که امروز در این لایحه آمده است همان درخواستی است که من در سال 60 از مجلس محترم خواستم و مجلس نیز موافقتی شبیه همین موافقتی که در لایحه آمده است به شرکت مخابرات دادند و این شرک با همه مشکلاتی که از قبل از انقلاب به آن رسیده بود توانست آنها را برطرف کند.
وی افزود: ما توانستیم در واگذاری تلفن ثابت به روز شویم، در زیرساخت ها توسعه پیدا کردیم و مخابرات کشور پیشرفت نمود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما تا سال 86 که این مجوز را داشتیم سالیانه 2173 میلیارد تومان سرمایه گذاری می کردیم، زیرساخت های کشور را متناسب با مطالبات مردم توسعه می دادیم اما با واگذاری مخابرات عملاً این مصوبه مجلس و مجوزی که به ما داده بودند هم واگذار شد و ما سیر نزولی طی کردیم.
وی تصریح کرد: ما در سال گذشته 140 میلیارد تومان سرمایه گذاری کردیم. نمایندگان عزیز شما مطلع هستید که در دنیای امروز ICT هم برای کشورهای توسعه یافته و هم برای کشورهای در حال توسعه جزو زیرساخت محسوب می شود و به همین جهت است که باید زیرساخت توسعه کشور را فراهم کنیم.
واعظی افزود: اگر قرار است دولت الکترونیک، آموزش الکترونیک، سلامت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات که مورد توجه مقام معظم رهبری است را داشته باشیم ناچار هستیم که زیرساخت ها را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: نمایندگان مخالف به درستی اظهار داشتند که نباید از دولت الکترونیک غافل شویم، ما باید ابتدا زیرساخت را فراهم کنیم چرا که بعد از آن ایجاد دولت الکترونیک آسان می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از کل درآمدی که از این لایحه به ما تعلق می گیرد 2800 میلیارد تومان است و این مبلغ باید هزینه زیرساخت شود و به هیچ وجه وزارت ارتباطات بنای تصدی گری ندارد. ما به دنبال این هستیم که زیرساخت را فراهم کنیم البته زیرساخت هم در دو بخش است؛ یک بخش امنیتی که در اختیار دولت است و بخش دیگری سرمایه گذاری های عظیمی است که در آن هیچ بخش خصوصی وارد نمی شود و تا زمانی که ما نتوانیم زیرساخت هار ا فراهم کنیم نمی توانیم بخش خصوصی را وارد نماییم.
وی تصریح کرد: ما با تخصیص این بودجه می خواهیم عقب ماندگی های خود را جبران کنیم چرا که تکالیفی که برنامه پنجم به وزارت ارتباطات کرده است دو سال و هفت ماه آن گذشته، 14 درصد آن انجام شده و تنها 2 سال و پنج ماه وقت داریم برای این که 86 درصد تکالیف باقی مانده را انجام دهیم و برای این کار نیاز به 14 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در زیرساخت ها است.
واعظی با اشاره به آمار جایگاه ایران در بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات در منطقه و جهان افزود: در حال حاضر ما در منطقه و بر اساس قانون برنامه پنج ساله قرار بوده که رتبه دوم را داشته باشیم اما در حال حاضر رتبه 16 را داریم. در دولت الکترونیک در جهان رتبه 100 را داریم و در منطقه رتبه 16 هستیم. در ضریب نفوذ اینترنت باند 5 در منطقه در رتبه 12 و عادی در رتبه 17 هستیم. کاری که ما باید انجام دهیم این است که شبکه انتقال مان از 450 هزار ایوان به 4 میلیون و 600 هزار ایوان برسد.
وی گفت: ما به دنبال این هستیم که در منطقه به عنوان یک هاب مطرح شویم که این نقطه قوت ما است.