به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، پس از مطرح شدن نام گروهک «جیش العدل» و اجرای یک عملیات تروریستی که منجر به شهادت 14 نفر از مرزبانان جمهوری اسلامی شد، رادیو فردا، بیبی سی فارسی و صدای آمریکا از موضع حمایتی به انعکاس اقدامات و تفکرات این گروه میپردازند.
موضوعی که هر چند از سوی مدیران رسانههای غربی مخالف نظام تکذیب شده است اما به عقیده کارشناسان با بررسی گزارشها و مصاحبههای منتشر شده، رویه مشترک و ثابت این رسانهها در پوشش اقدامات گروههای تروریستی قابل ارزیابی است؛ چرا که حتی روز گذشته تلویزیونی دولتی انگلیس در مطلبی نوشت که «گروه موسوم به «جیش العدل» مسئولیت قتل مرزبانان ایرانی را برعهده گرفت.»
شبکه تلویزیونی «بیبیسی فارسی» پس از حادثه حمله تروریستها به پاسگاه مرزی در سراوان با چینش حساب شده اخبار در صدد بر آمد که این رفتار تروریستها را واکنشی طبیعی به «محدودیتهای ایران برای اهل سنت سیستان و بلوچستان» معرفی کند.
این شبکه گزارش خود درباره حمله تروریستی سراوان را اینگونه آغاز کرد: «ایران به عنوان اولین قدم در برخورد با اشرار مسلح برخی از اعضا این گروهک را اعدام میکند.»
گزارشگر بیبی سی فارسی در ادامه برای گروهک تروریستی «جیش العدل» عنوان «گروه مخالف حکومت جمهوری اسلامی» را به کار برد و هنگامی که فیلمی از حمله مسلحانه این گروهک پخش میشد، گفت: «درگیریهای دیشب هم در همین منطقه، در نقطه صفر مرزی شهرستان سراوان صورت گرفت، کمی بعد از غروب آفتاب، هنگامی که یک کامیون از مرزبانان جمهوری اسلامی ایران هدف به قول مقامات ایرانی گروههای تروریست قرار گرفت.»
این شبکه اقدام اخیر گروهک تروریستی جیش العدل را پاسخی به جنایتهای سپاه پاسداران و همچنین اقدامی تلافی جویانه عنوان کرد!
در پایان این گزارش آمده است: «پس از اعدام عبدالمالک ریگی رهبر جندالله، تقریبا از سه سال و نیم پیش مناطق مرزی ایران و سیستان و بلوچستان آرام بود؛ اما درگیریهای دیشب به این آرامش پایان داد.»
البته بیبی سی فارسی پیش از این در پوشش اخبار مربوط به گروه تروریستی جندالله موضع حمایتی را به نمایش گذاشته بود.
در طول فعالیت گروهک «ریگی» و جنایات این گروهک در جنوب شرق کشور بیبی سی فارسی حتی با عبدالمالک ریگی به گفتگو پرداخت.
ریگی در این گفتوگوی جهتدار با اهانت به جان باختگان و مجروحان حادثهٔ تروریستی سرباز سیستان؛ از موفقیت آمیز بودن آن عملیات ابراز خرسندی کرد.
وی در بخشی از این مصاحبه برای تطهیر وجهه گروه خود، گفته بود: (در عملیاتها) آنطوری نیست که اجازه بدهیم افراد بیگناه کشته بشوند. بنابراین برنامه ما طوری نبوده که براثر آن افرادی بیگناه کشته بشوند.
هر چند فیلم این مصاحبه در بیبی سی فارسی یافت نشده است اما متن بخشی از این گفتگو در اینجاآمده است.
بیبیسی فارسی حتی پس از اعدام ریگی نیز از وی به عوان رهبر جندالله یاد کرد و از تروریستی نامیدن اقدامات گروه او خودداری کرد. این در حالی بود که دولتهای آمریکا و انگلیس نیز پس از شدت یافتن فعالیتهای تروریستی گروه جندالله و کشته شدن دهها نفر از مردم عادی اسم این گروه را در لیست گروههای تروریستی قرار داده بودند.
پس از اعدام ریگی، این شبکه با دعوت از فردی به نام «حسین بر» که از او به عنوان تحلیلگر مسائل بلوچستان نام برده میشود، ریگی را مظهر خواستههای مردم سیستان و بلوچستان و ملت ایرانعنوان کرد و گفت: علت درگیریهای مسلحانه ریگی و اقدامات وی، برخورد نامناسب جمهوری اسلامی با مردم اهل تسنن سیستان و بلوچستان بود. ریگی به دنبال آزادی بود.
حسین بر در بیبی سی فارسی گفت که «ریگی فقط نظامیان را هدف قرار میداد مطمئنا فعالیتهای جندالله ادامه پیدا خواهد کرد.»
صدای آمریکا نیزهم همین رویه بیبی سی فارسی را البته به شکل تندتر در پیش گرفت.
صدای آمریکا پس از اقدام تروریستی جیش العدل در سراوان به جای آنکه به موضوع حمله «تروریستها» به مرزبانان ایران بپردازد و این حادثه را محکوم کند با دعوت از کارشناسی وابسته به تروریستها، اعدام 16 تن از اشرار وابسته به این تروریستها را پوشش داد.
گوینده صدای آمریکا تلاش کرد که این حمله تروریستی را «نزاع مذهبی» و ناشی از «نارضایتی اهل سنت» جلوه دهد: «عوامل ناآرامیهای مرزی ایران با افغانستان و پاکستان، عمدتا قاچاقچیان مسلح یا سنیهای منطقه هستند که میگویند مورد تبعیض قرار میگیرند...»
این سخنان در حالی بیان شد که این تروریستها از مرز پاکستان وارد شدند و علمای اهل سنت از جمله «مولوی عبدالحمید» امام جمعه اهل سنت زاهدان این حادثه را محکوم کردند. مولوی عبدالحمید گفته است: «مردم منطقه با خشونت مخالفند... مردم منطقه از این اقدام متأثر شدهاند.»
رضا «حسن بر» کاملا موضوع را تغییر داد و به دفاع از تروریستهای اعدام شده پرداخت. وی گفت: «اینها [16 اعدامی] افرادی بودند که مدتها پیش دستگیر شده بودند. اتهامشان هیچ وقت معلوم نبود. اگر هم اتهامی داشتند اتهام بیجایی بوداینها را گروگان نگه داشتند تا روزی مثل امروز اعدامشان کنند.»
کارشناس voa، نیز برای مبری کردن گروه جیش العدل مدعی شد که این مرزبانان وابسته به «نیروهای قدس» هستند: «اینها (مرزبانان) نیروهای قدس هستند. سیستان و بلوچستان تحت کنترل نیروهای قدس و نهادهای زیرمجموعه آقای خامنهای است؛ ولی کسانی که در بلوچستان مبارزه میکنند متعلق به طوایف مختلفند.»
صدای آمریکا نیز همانند بیبی سی فارسی، زمان فعالیت گروه جندالله به یکی از رسانههای اصلی حامی وی تبدیل شده بود که اعضای این گروه و یا وابستگان به آن از طریف این رسانه تفکر خود را تبلیغ و یا آنکه به صورت یک جانبه اقدامات گروه تروریستی جندالله را تفسیر و تبیین میکردند.
در آوریل 2007 صدای امریکا با «عبدالمالک ریگی» گفتوگو کرد. در این گفتوگو، بیژن فرهودی مجری تلویزیون صدای امریکا، درابتدا با منوچهر گنجی (وزیر آموزش و پرورش طاغوت و سرکرده گروهک درفش کاویانی) مصاحبه کرد، سپس از طریق ارتباط تلفنی با ریگی سخن گفت.
اما پازل حمایت رسانههای فارسی زبان غربی برای گروههای تروریستی با رادیو فردا کامل میشود. رسانهای که نشان داد حتی حاضر است برای دفاع از تروریستها خدشه بزرگی به اعتبار خود در نزد مخاطبانش وارد آورد.
صدای آمریکا نیز از جمله رسانههایی به حساب میآید که در زمان فعالیت گروه جندالله و پس از آن اقدامات تروریستی علیه مردم ایران حمایت کرده است.
رسانههای مستقل یا وابسته؟
البته نکته قابل تامل آنکه این رسانهها به دولتهای خود وابستگی مستقیم دارند و مستقل نیستند هر چند که مدیرانش همواره بر استقلال رسانه متبوع خود و رویکرد بیطرفانه و حرفهای تاکید دارند.
بودجه سالانه تلویزیون فارسی بیبیسی 15 میلیون پوند (22 میلیون دلار) برآورد شدهاست. این مبلغ از سوی وزارت خارجه انگلیس که به طور کلی تأمینکننده هزینههای سرویس جهانی بیبی سی است، تأمین میشود.
صدای آمریکا نیز قدیمیترین رادیو و تلویزیون دولتی ایالات متحده آمریکا است که برای شنوندگان خارج از آمریکا پخش میشود و مخاطبان آن مردم آمریکا نیستند. صدای آمریکا از بدو تاسیس تا کنون یر مجموعه اداره اطلاعات جنگ، وزارت امور خارجه، آژانس اطلاعات ایالات متحده بوده و گفته میشود از سال از 1999 میلادی تا کنون زیر مجموعه هیئت «کارفرمایان پخش» بوده است.
هیأت رئیسه سخنپراکنی یا هیأت کارفرمایان پخش به طور خلاصه شده «BBG» یک سازمان خبرگزاری متعلق به دولت ایالات متحدهٔ آمریکا است که سیاست گزاریها و پشتیبانیهای لازم را از رسانههای تحت نظر خود به عمل میآورد. در اساسنامه ادعا شده است هدف از ایجاد این سازمان یشبرد و گسترش دموکراسی و آزادی در جهان به ویژه خاورمیانه است.
گفته میشود در سال 1388 بودجه سالانه صدای آمریکا معادل 75 میلیون دلار بوده است. رادیو فردا نیز همانند صدای آمریکا زیر مجموعه «BBG» به حساب میآید و بودجه مختص به خود را دارد.
منبع: رجانیوز