حسن عباسی در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: مسمومیت ها در ماه محرم معمولا به دو دسته تقسیم می شود، یک دسته مسمومیت های غذایی است و دسته دیگر مسمومیت هایی است که از طریق منواکسد کربن یعنی همان گاز گرفتگی اتفاق می افتد.
وی افزود: مسمویت های غذایی از چند جنبه قابل بررسی است، یکی از موارد، مواد غذایی است که اگر پخت شود باید همان روز استفاده شود و اگر شب گذشته و یا روز گذشته پخت شود و در محیط های نامناسب نگه داری شود، ایجاد باکتری و یا کپک می کند و باعث آلودگی غذا و مسمومیت افراد می شود.
عباسی با اشاره به طرز نگهداری غذا در ماه محرم گفت: غذا باید در این ماه به صورت روزانه پخت شود و در اختیار عذاداران قرار بگیرد و اگر قرار است غذا برای مدت بیش از یک روز نگه داشته شود حتما باید در ظرف و محیط مناسبی نگه داری شود.
وی در ادامه تصریح کرد: شرایط نگه داری غذا در این ماه اهمیت زیادی دارد. در ماه محرم غذاهای زیادی پخته می شود و نگه داری غذا با این حجم زیاد معمولا امکان پذیر نیست.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران گفت: آمار افرادی که در سال گذشته به دلیل مسمومیت غذایی به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کردند، مشخص نیست.
وی درمورد توزیع شیر در ماه محرم بیان کرد: شیرهایی که در ایستگاه های صلواتی توزیع می شوند، اگر جوشانده نشود امکان انتقال آلودگی را دارند. به همین منظور از افرادی که در این مراسم حضور دارند و فعالیت می کنند درخواست می کنیم که در مورد جوشاندن شیر دقت بیشتری کنند تا تعداد بیمارانی که به دلیل مسمومیت به درمانگاه ها و مراکز بهداشتی مراجعه می کنند، کاهش پیدا کند.
عباسی توصیه کرد: شیر20 دقیقه باید جوشانده شود. شیر دارای محیطی است که میکرو ارگانیسم ها به سرعت در آن رشد می کند به همین جهت وسایل انتقال شیر اهمیت بیشتری می یابد.
وی با اشاره به ظروف یکبار مصرف بیان کرد: ظروف یکبار مصرف به کرات در این ماه مورد استفاده قرار می گیرد و توزیع غذا در این ظروف انجام می شود و توصیه ما به افراد این است که حتما از ظروف یکبار مصرف استاندارد استفاده کنند.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در ادامه گفت: برخی از ظروف که هم اکنون در بازار وجود دارد، غیر استاندارد و نامناسب است و در این ماه می تواند موجب بیماری های مختلفی در افراد بشوند.
وی در مورد نکاتی که موجب آلودگی هوا و محیط می شود، بیان کرد: معمولا دیده شده که برای گرم کردن تکایا از بخاری استفاده می شود و بعضا مشاهده شده که شلنگ گاز رها شده است که در نتیجه موجب مسمومیت با گاز منوکسید کربن می شود.
عباسی در ادامه بیان کرد: خطر آتش سوزی هم در این تکایا و چادر های عذاداری بسیار زیاد است، اغلب این چادرها، از مواد اشتعال زا هستند و به راحتی آتش می گیرند.مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در پایان گفت: به دلیل افزایش اطلاعات اورژانس و مردم، باید تعداد مسمومیت ها امسال کمتر از سال گذشته باشد و برای عذاداران مشکلات کمتری ایجاد شود.