به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ طرح مجدد توهین به پیامبر اسلامصلیاللهوعلیهوآلهوسلم توسط کارگردانی آمریکایی صهیونیستی و دفاع مقامات غربی از این فیلم به بهانه آزادی بیان، حکایت از کینه دیرینه دنیای غرب نسبت به پیامبر اسلامصلیاللهوعلیهوآلهوسلم دارد. کینهای با ریشههای تاریخی که همچنان تلاش دارد به حیات ننگین خود ادامه دهد.
چرا توهین به مقدسات اسلام در بازیهای رایانهای نادیده گرفته میشود؟
تلاشی که از صدر اسلام با اعلام نبوت پیامبرصلیاللهوعلیهوآلهوسلم آغاز شده و همچنان ادامه دارد. کتاب آیات شیطانی سلمان رشدی، چاپ کاریکاتورهای موهن در نشریه دانمارکی، آتش زدن قرآن توسط تری جونز و تولید فیلمهای سینمایی هالیودی از جمله حلقههای این زنجیره پلیدند و افزایش گرایش به اسلام در غرب باعث شده این تهاجم با شدت بیشتری پیگیری شود.
اما باید پرسید چرا توهین به پیامبر اسلام صلیاللهوعلیهوآلهوسلم در برخی از رسانهها با واکنش بجای مسلمانان جهان مواجه شده و در برخی دیگر از رسانهها همچون بازیهای رایانهای و ویدیویی شاهد سکوت جهان اسلام هستیم.
بازیهای رایانهای با ضریب نفوذ بسیار بالایی که در بین نوجوانان و جوانان دارند، به علت انفعال و بیتوجهی به این رسانه تعاملی از سوی مسلمانان به ابزاری برای سوءاستفاده غرب بدل شده است. در کنار بازیهایی که میتوانند ابزاری مناسب برای آموزش و سرگرمی باشند، با بازیهایی مواجهایم که به بهانه سرگرمی بنیانهای اعتقادی جهان اسلام را هدف گرفتهاند.
در این نوشتار تلاش میکنیم به بیان مصادیقی از بازیهایی بپردازیم که با مضامین توهین به پیامبر اسلام صلیاللهوعلیهوآلهوسلم تولید و روانه بازارها شدهاند. شاید بهانهای باشد برای توجه جدی به بازیهای رایانهای و خارج شدن جهان اسلام از انفعال در این حوزه مهم رسانهای.
یک نمونه از دهها
شرکت «کوما ریالتی گیمز»، هدف از انتشار بازیهای خود را نمایش جانفشانیها و موقعیتهای خطیر سربازان آمریکایی اعلام کرده است! هر چند که این شرکت، موکداً هرگونه ارتباطی با دستگاههای دولتی آمریکا را انکار میکند، اما خوب است بدانیم نشریه آلمانی «اشپیگل آنلاین» در گزارشی اعلام کرده کارشناسان نظامی سابق ارتش آمریکا به عنوان مشاور با این شرکت همکاری میکنند. آقای حکمتی، که به جرم جاسوسی در ایران بازداشت شد، در بخشی از اعترافات خود بیان کرد که مدتی به عنوان مشاور در این شرکت فعالیت داشته است.
برای مثال، در برخی از نسخههای بازی این شرکت در قرارگاه تروریستهای مسلمان عراقی با تصویر نام پیامبر مواجه میشویم. واضح است که هدف سازندگان این بازی از قرار دادن نام پیامبر اسلام(ص) در مقر تروریستها انتساب آنان به پیامبر بزرگ اسلامصلیاللهوعلیهوآلهوسلم است؛ چرا که اگر با دقت به بخشهایی از این بازیها توجه کنیم، میبینیم که تروریستها با شمایل مسلمانان به تصویر کشیده شدهاند و به وفور از نمادها، سمبلها و اماکن اسلامی استفاده شده است.
صوت قرآن در اوج درگیری فیزیکی!
بازی «آی جی آی» از جمله بازیهای قدیمی اما پرطرفدار در بین گیمرها بود. در یکی از مراحل این بازی صدای قرآن، اذان و صلوات در اوج درگیری با تروریستهای مسلمان لیبیایی شنیده میشود. هر چند که به علت حجم سنگین درگیری اکثر گیمرها متوجه این صدا نشدهاند به نظر شما یک مخاطب جهانی پس از انجام این بازی چه حسی در زمان شنیدن صلوات، نام پیامبرصلیاللهوعلیهوآلهوسلم و صدای اذان و قرآن در ذهنش خطور خواهد کرد؟
مامور 47، کاراکتر بارکدخورده مجموعه هیتمن است، در نسخه دوم این بازی در مرحله ترور در بازار شما باید دو تن از رهبران گروه تروریستی شورشی نورستان را به قتل برسانید. اما اسامی این تروریستهای مسلمان هم در نوع خود قابل تأملاند اولین هدف شما در این عملیات شخصی به نام احمد ظاهر و هدف بعدی شخصی به نام محمد امین است. آیا واقعا انتخاب اسامی این دو تروریست یعنی احمد و محمدامین باز هم تصادفی است یا حاکی از بغض و کینه دشمنان به پیامبر اسلام صلیاللهوعلیهوآلهوسلمو سعی آنها در تخریب وجهه ایشان؟
در یکی دیگر از این بازیها، با عنوان «دمارک» شما باید از حمله اتمی احتمالی مسلمانان به غرب جلوگیری کنید. در یکی از مراحل شما باید در تونلهای زیرزمینی تروریستها با آنها درگیر شوید و همه آنها را به قتل برسانید، تروریستهایی با چهره اسلامی اما نکته قابل توجه استفاده مبهم از نام پیامبرصلیاللهوعلیهوآلهوسلم در مقر تروریستهاست.
اما از همه این گزینهها مهمتر مجموعه بازیهای «رزیدنت اویل» است. در نسخه چهارم این بازی شما در نقش «لیون اسکات کندی» موظفاید به مبارزه با یک فرقه مذهبی جنایتکار در اسپانیا بروید و دختر رئیسجمهور ایالات متحده امریکا را از دست آنها نجات دهید.
در یکی از مراحل این بازی که در یک قلعه رخ میدهد با حل یک معما قفل درب باز میشود و وارد یک اتاق میشوید اتاقی که در آن تلهای مرگبار کار گذاشته شده و شما باید با شلیک به چهار چراغ نورانی در چهار سمت اتاق تله را از کار بیندازید.
اگر با دقت به طرح دربی که از آن میگذرید نگاه کنید. متوجه نام پیامبرصلیاللهوعلیهوآلهوسلم بر روی طرح این درب میشوید؟
به راستی درج نام پیامبرصلیاللهوعلیهوآلهوسلم بر روی درب اتاق قلعه فرقه مذهبی جنایتکار که اتفاقا با امریکا سر جنگ و دشمنی دارد به چه معناست؟ اما این موضوع به همین جا ختم نمیشود. آیا صرفا از نام پیامبرصلیاللهوعلیهوآلهوسلم برای طرح درب استفاده شده؟ اگر کمی تحقیق کنید شبیه این درب را میتوانید در اماکن اسلامی بیابید؟ جالب است بدانید که طرح این درب خیالی نیست و شما میتوانید مثل این درب را در یکی از اماکن معروف اسلامی که مورد احترام تمام مسلمین جهان است، بیابید.
نگاه غرب به صنعت بازیهای رایانهای
شرکت کپکام بطور شیطنتآمیز و موهنی از طرح درب مسجدالنبی در مکان استقرار این گروه تروریستی مذهبی استفاده کرده و سعی نموده غیر مستقیم آن را به پیراوان پیامبر اسلامصلیاللهوعلیهوآلهوسلم منتسب نماید.
بیان همین مصادیق اندک بیانگر نوع نگرش غرب به بازیهای رایانهای است و نباید وقوع چنین اتفاقاتی را در بازیهای رایانهای تصادفی خواند. غرب به بازیهای رایانهای به عنوان سرگرمی یا صنعت صرف نگاه نمیکند، بلکه آن را به عنوان یک رسانه تأثیرگذار جهانی پذیرفته و به همین دلیل بر روی آن سرمایهگذاریهای جدی انجام داده و آن را در مواردی وسیلهای برای پیشبرد اهداف سلطهجویانه خود قرار داده است.
این رخدادها زمانی روی میدهد که متأسفانه دنیای اسلام در انفعال بسر میبرد و از این رسانه بهرهبرداری لازم را نمیکند. امید است که با موج بیداری اسلامی که در کشورهای مسلمان آغاز شده زمینهای برای استفاده از تمام ظرفیتهای رسانهای از جمله بازیهای رایانهای فراهم شود.
تماشای این مصادیق میتواند به نگرش ما در این حوزه یاری برساند؛ به همین منظور پیشنهاد میکنیم مستند زنجیره پلید با موضوع توهین به پیامبر اسلامصلیاللهوعلیهوآلهوسلم در بازیها رایانهای را در سایت گیم بیست مشاهده کنند.
یادداشتی از مهدی حقوردیطاقانکی
ماهنامه پیام انقلاب شماره 65 ، ص 72 و