به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، گسترش شبکههای اجتماعی در اینترنت و اعتماد بیش از اندازه افراد به فضای مجازی موجب شده تا اعضای این شبکهها، بسیاری از اطلاعات خصوصی خود را نیز بدون ترس از شناخته شدن، با دیگر اعضا در میان بگذارند. همین امر، بستر مناسبی را برای فعالیت سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی فراهم کرده تا با سوءاستفاده از اطلاعات شخصی افراد، از آنها در فعالیتهای جاسوسی و تخلیه اطلاعات بهره گیرند.
* اسراییل از طریق فیسبوک جاسوس استخدام میکند
یکی از شبکههای اجتماعی پربازدید در سطح جهان، سایت «فیسبوک» است که به گزارش «ویکیپدیا»، با دارا بودن بیش از 200 میلیون کاربر در سراسر جهان، از جمله فراگیرترین شبکههای اجتماعی دنیا محسوب میشود. بطوریکه این شبکه هماکنون به 40 زبان مختلف قابل دسترسی بوده و نکته جالبتر آنکه بیش از 70 درصد کاربران این شبکه آمریکایی در خارج از ایالات متحده زندگی میکنند.
در این میان سازمانهای جاسوسی و اطلاعات رژیم صهیونیستی نیز با تمرکز بر فیسبوک میکوشند تا با شناسایی اتباع کشورهای مختلف و سوءاستفاده از اطلاعات خصوصی آنها، این افراد را وادار به جاسوسی برای رژیم صهیونیستی کند.
در همین رابطه، «رونن برگمن» کارشناس اسراییلی امور اطلاعات و نویسنده کتاب «جنگ مخفی اسراییل در ایران» به پایگاه خبری «بیبیسی» میگوید: زیر نظر داشتن شبکههای اجتماعی در اینترنت، حداقلی چیزی است که باید از سرویس اطلاعاتی هر کشور انتظار داشت.
برگمن تاکید میکند: اسراییل از اطلاعات شخصی که به میزان زیادی در اینترنت یافت میشود، برای شناسایی افرادی که احتمال دارد به این رژیم کمک کنند، استفاده میکند.
* شنود مکالمات تلفنی، اعضای حماس را به اینترنت کشانده است
این کارشناس اسراییلی میافزاید: اگر 50 سال دیگر پروندههای مخفی «شینبت»، سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی، و همچنین سازمان اطلاعاتی ارتش این رژیم را باز کنیم، متوجه میشویم که تجهیزات جاسوسی اسرائیل از دستگاههایی که در فیلمهای تخیلی جیمز باند استفاده میشود، بسیار محیر العقولتر است.
برگمن با اشاره به چگونگی بهرهگیری رژیم صهیونیستی از شبکههای اجتماعی اینترنت میگوید: اگرچه سرویسهای اطلاعاتی اسراییل معتقدند که از طریق شبکههای اجتماعی نمیتوان جاسوسهایی را استخدام و به مدت طولانی به کار گرفت، اما در هر حال اطلاعات آنلاین ممکن است به سرویسهای اطلاعاتی کمک کند تا افرادی را شناسایی کنند که ممکن است برای آنها مفید باشند؛ مثل افرادی که با حماس ارتباط دارند.
گزارش بیبیسی حاکی از آن است که اعضای جنبش حماس معتقدند که علاقه مردم منطقه غزه به شبکههای اجتماعی در اینترنت باعث شده تا رژیم صهیونیستی بتواند از این طریق جاسوس استخدام کند.
بیبیسی در اینباره مینویسد: مدتهاست که شبکهای از خبرچینها در کرانه باختری و غزه برای اسرائیل کار میکنند. هدف اسرائیل نیز از داشتن چنین شبکهای، مختل کردن فعالیتهای گروههای مبارز است. بطوریکه این هفته حماس اعلام کرد، هر فردی را که در حین جاسوسی برای اسرائیل به دام بیندازد، اعدام خواهد کرد.
در همین رابطه «ایهاب الحسین» یکی از سخنگویان وزارت کشور دولت حماس میگوید: ابعاد استفاده از فیس بوک خیلی گسترده است. بیشتر مردم متوجه مسائل امنیتی نیستند. آنها به اینترنت مراجعه میکنند و درباره همه مشکلات شخصی و حتی در مورد همسر یا نامزد خود حرف میزنند در حالی که ممکن است همین اطلاعات، علیه آنها به کار گرفته شود.
ایهابالحسین میافزاید: اینترنت به آنها (سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی) اجازه میدهد تا وانمود کنند که همه چیز را درباره مردم میدانند.
این گزارش در تشریح چگونگی ارتباطگیری سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با کاربران اینترنتی مینویسد: ممکن است نیروهای سرویس اطلاعاتی اسراییل از طریق تلفن، ایمیل یا جاسوسان این رژیم که در منطقه مستقرند، با افراد مورد نظر تماس گرفته و از اطلاعاتی که از طریق فیسبوک به دست آوردهاند، قربانیان را تحت فشار بگذارد تا آنها را وادار به جاسوسی برای اسراییل کنند.
منبع: شبکه ایران