به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، درحال حاضر با کاهش قیمتهاشاهد بیشترین خروج نقدینگی از بازاردلار و طلا وحتی ارام ارام از بازار خودرو باشیم این اتفاق موجب شده عرضه بیش از تقاضا شود تا طبیعیترین اتفاق ممکن رخ دهد وپولهای سرگردان درجامعه به این ورو ان ور بروند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر تجمیع سرمایههای خرد در قالب تعاونیها اعلام کرد: در حال حاضر 6500 میلیارد تومان نقدینگی سرگردان دست مردم است که آن را در زمینههای خرید ارز، مسکن و سکه و طلا سرمایهگذاری میکنند. غلامحسین حسینینیا در همایش نقش تعاون در مدیریت و اقتصاد ملی که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج برگزار شد، اظهار کرد: تجمیع این سرمایههای سرگردان و سوق دادن آن به سمت تشکیل تعاونیها در توسعه اقتصادی و کمک به کاهش تورم و رکود اقتصادی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اهداف کلی توسعه بخش تعاونیها در برنامه پنجم توسعه تصریح کرد: توانمندسازی اقشار متوسط و کم درآمد جامعه برای حضور موثر در اقتصاد و دسترسی مطلوب در توانمندسازی سه دهک اول درآمد جامعه و افزایش سطح درآمدهاست.
*بازار سرمایه واوراق مشارکت بزودی داغ میشود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: درحال حاضر پولی که از محل طلا وارزخارج شده در بازار سرگردان است.
محمد حسننژاد درگفتوگوبا قدس انلاین با بیان این مطلب افزود: آنچه که در ایام کاهش قیمت طلا و ارز دیده شده اینست که بخش کوچکی به سمت واردات خودرو خارجی کشیده شده ولی مشخص است که این بازار انقدر جای پذیرش برای این پول سرگردان را ندارد از سوی دیگر تکانهای بازار مسکن هم نشان دهنده آنست که بخش دیگری از این پول به این سمت کشیده شده است ولی در واقع هنوز بازاری نتوانسته بصورت کامل این پول را جذاب نماید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: پیش بینی من اینست که اگر همین روند ادامه داشته باشد این پولهای سرگردان به سمت بازار سرمایه وتهیه اوراق مشارکت کشیده خواهد شد و برای هدایت نقدینگی موجود به سمت بازار سرمایه باید از سیستمی استفاده کنیم که سرمایه گذاری در این بخش جذاب شود.
* دولت نقدینگی راجمعآوری کند
نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت یازدهم در 100 روز گذشته کشور را به مسیر برنامهریزی پیش برده است، حرکت دولت در 100 روز گذشته را به رو به جلو توصیف کرد.
محمدجواد کولیوند اظهار کرد: استنباط ما این است که دولت، کشور را به مسیر برنامهریزی پیش میبرد و اگر انشاءالله در فضای برنامهای صحیح در قالب اقتصاد، خدمات، آموزش، استانها و عرصه بینالملل بتواند این برنامهریزی را گسترده و شفاف در اختیار مجلس و مردم قرار دهد چه بسا بتوان از بخش خصوصی در این زمینه کمک گرفت و دولت را در بخش درآمدها کمک کرد.
وی با بیان اینکه موفقیت در مذاکرات هستهیی اخیر نگرش جدیدی را به دولت ایجاد کرده که احتمالا روند را مثبتتر میکند، تصریح کرد: توصیه من این است که دولت به سمتی برود که نقدینگی جامعه را به هر شکل ممکن جمعآوری کند و آن را در جهت تولید در داخل سوق دهد زیرا اگر تولید داخل را تقویت نکنیم موضوع اشتغال با مشکل مواجه میشود.
کولیوند تاکید کرد: تجربه جهانی در این زمینه وجود دارد. آلمان بعد از جنگ جهانی دوم با تولید داخل موفقیت به دست آورد و همچنین بعد از جنگ هیروشیما این تولید داخل بود که ژاپن را نجات داد. ما هم باید فرهنگ استفاده از تولید داخل را نهادینه کنیم اگرچه راجع به تولید داخل، تنوع، کیفیت و قیمت آن حرف داریم اما معتقدیم که وضعیت باید به گونهای باشد که مردم به سمت گرفتن کالای داخل بروند.
نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با تاکید بر لزوم جمعآوری نقدینگی از سطح جامعه، گفت: بر اساس گزارشهای بانک مرکزی و سایر مراجع هفت درصد نقدینگی در مسیر تولید قرار دارد و شانزده تا هفده درصد آن در مسیر اصلی خود نیست، بلکه در بخش دلار، زمین، مسکن و معاملات زاید است بنابراین لازم است باید اعتمادسازی جدی برای جامعه ایجاد کنیم.
وی اظهار کرد: دولت باید اوراق قرضه با سود بالا بفروشد که بتواند مردم را به سمت سرمایهگذاری در اوراق قرضه دولت هدایت کند نه اینکه افراد در جاهای دیگری سرمایهگذاری کنند. دولت میتواند با جمعآوری نقدینگی پروژههایش را اولویتبندی و اجرا کند و از محل کسب درآمد پروژهها، اصل و سود پول را باز گرداند.
نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در پایان با تاکید بر لزوم ایجاد اعتماد در جامعه برای تشویق سرمایهگذاری، گفت: اعتماد دادن به سرمایهگذار و مراقبت از سرمایه او دو اصل مهم است زیرا اگر سرمایهگذار نگران باشد پولش را در حوزهای سرمایهگذاری کند و بعد با تصمیم غلط مدیر یک منطقه سرمایهاش نابود میشود فضا منفی خواهد شد و سرمایهگذاری شکل نمیگیرد.
* مردم اوراق مشارکت بخرند و در بورس مشارکت کنند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش قیمتها در بازار ارز و طلا در پی توافق هستهیی ایران و 1+5 به مردم توصیه کرد که با توجه به احتمال ادامه روند کاهشی قیمتها اوراق مشارکت بخرند و در بازار بورس مشارکت کنند.
محمد حسننژاد با بیان اینکه مثبت بودن نتیجه مذاکرات هستهیی ریسک سیاسی را در مبادلات اقتصادی کشور پایین میآورد، اظهار کرد: زمانی که تحریمها برداشته میشود هزینهٔ مبادلاتی و تامین مواد اولیه و مالی شرکتها پایین میآید و با توجه به پایین آمدن ارز بسیاری از شرکتهایی که ماده اولیهشان را از خارج تامین میکنند، شاهد روند کاهشی قیمتها هستند و در نتیجه نرخ بهره و هزینهٔ مالی هم کاهش مییابد.
وی اضافه کرد: در چنین شرایطی چون با دنیا ارتباط داریم، صادرات بخصوص در پتروشیمیها راحتتر است بنابراین پیش بینی میشود سود شرکتها بالا برود. شرکتها هم باید از فرصت به دست آمده برای افزایش سرمایهشان استفاده کنند زیرا اکنون بهترین فرصت برای بازار سرمایه است.
نمایندهٔ مردم مرند در مجلس یاد آور شد: در حال حاضر بهترین جایی که میشود نقدینگی سرگردان را جذب کرد بازار سرمایه است و دولت باید اوراق مشارکت عرضه کند و شرکتها افزایش سرمایه بدهند.
به گزارش ایسنا، حسننژاد با پیش بینی ادامه روند کاهشی قیمتها در بازار ارز و طلا تصریح کرد: در این شرایط مردم نه تنها خریدی از بازار ارز و طلا ندارند بلکه به سمت فروش میروند و ما شاهد بیشترین خروج نقدینگی از دلار و طلا به صورت بازار سرمایه خواهیم بود. در بازار سرمایه هم پیشنهاد ما این است که مردم اوراق مشارکت بخرند و در بورس هم خریدهای بلند مدت انجام دهند و شرکتهایی را خریداری کنند که به صورت بنیادی دارای ارزش هستند.
منبع: قدس آنلاین