به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ «توانایی هستهای را نمیتوان از مغز دانشمندان ایرانی خارج کرد. پس چرا نباید یک راه حل سیاسی را که موجودی ایران در زمینه هستهای را کنترل میکند بدون اینکه حتی یک گلوله شلیک شده باشد، یک موفقیت خواند».
هفتهنامه آلمانی دی سایت با انتشار این مطلب نوشت: آنچه در ژنو به دست آمد حتی شکاکان را هم غافلگیر کرده است. ایران قبول کرده که برنامه هستهای خود را طی شش ماهی که مذاکرات نهایی جریان دارند، توسعه ندهد و در برخی موارد حتی از شدت آن بکاهد. غنای اورانیوم از پنج درصد بالاتر نرود، سانتریفیوژ جدیدی نصب نشود و موجودی اورانیوم با غنای بالا نیز تا حدی که دیگر برای ساخت بمب مناسب نباشد، رقیق شود.
این تحلیل میافزاید: بر اساس توافق ژنو 3، ایران همچنین از ادامه ساخت نیروگاه اراک خودداری و نقشههای ساخت را عرضه خواهد کرد و مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز مجاز خواهند شد که روزانه از تأسیسات غنیسازی بازدید به عمل آورند و از صحت اظهارات ایران مطمئن شوند.
دیسایت ادامه میدهد: در عوض معدودی از تحریمها- که معادل حدود هفت میلیارد دلار ارزش دارند- لغو میشوند و در این حالت ایران دیگر لازم نیست قطعات یدکی هواپیما، خودرو و دارو را از بازار سیاه تهیه کند، اما تحریم نفتی ادامه خواهد داشت و فشار حفظ میشود، اگر هم ایران به وظایف خود عمل نکند، دوباره همه تحریمها به اجرا در خواهند آمد.
این نشریه آلمانی در ادامه با تأکید بر اینکه موافقت با ژنو یک موفقیت بود، میافزاید: عاقلانهتر آن بود که نتانیاهو به جای آن که از این موافقتنامه ایراد بگیرد، خودش هم بر آن صحه میگذاشت.
این نشریه آلمانی ادامه میدهد: این توافق دنیا را مطمئنتر میکند و اسرائیل هم از آن مستثنی نیست به خصوص به این علت که همین نتانیاهو بود که شرایط لازم را فراهم کرد زیرا بدون سرسختی، تحریمها مقرر نمیشدند، بدون تحریمها شرایط برای روی کار آمدن پرزیدنت روحانی فراهم نمیشد و بدون روحانی آمادگی برای گفتگو ایجاد نمیگردید.
دی سایت افزود: انتقادهای شدید نتانیاهو حتی ممکن است به روحانی کمک بیشتری هم بکند به طوری که هر چه اسرائیل بیشتر با این توافقنامه مخالفت ورزد، روحانی موقعیت بهتری خواهد داشت تا به تندروهای داخلی ثابت کند که اقداماتش در این زمینه درست بودهاند که خشم اسرائیل را برانگیختهاند(!)
منبع: کیهان