کد خبر:۲۷۹۵۷۷
مناظره زیباکلام و خضریان در دانشگاه شریف / بخش اول:

زیباکلام: در حوزه علوم انسانی به شدت عقب مانده هستیم / خضریان: علت، حضور اساتید غرب زده‎ای چون شماست

استاد دانشگاه تهران شعار مرگ بر آمریکا بخشی از هویت جمهوری اسلامی دانست و گفت: حنای ضدیت با آمریکا دیگر برای روشنفکران ...
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، صادق زیباکلام در همایش بزرگ جنبش دانشجویی و «شصت سال مرگ بر آمریکا»  در مناظره با علی خضریان، دبیر اسبق سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در تالار جابربن‌ابن حیان در دانشکده شیمی دانشگاه شریف که هم اکنون در حال برگزاری است با یادآوری خاطره خود از سال 1361 اظهار داشت: بنده در این سال مدیر کل روابط بین‌الملل و مسئول روابط عمومی دانشگاه تهران بودم پیش از این به کارهای اجرایی در دانشگاه مشغول بودم در آن سال مربی دانشکده فنی نیز بودم و به دلیل انقلابی بودن به روابط عمومی دانشگاه منصوب شدم در 16 آذر آن سال اعلامیه به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو نوشتم و برای روزنامه‌های اصلی کشور که عصرها منتشر می‌شدند ارسال کردم ساعت 16 آن روز بود که به دلیل انتشار آن اعلامیه به دفتر مدیر دانشگاه احضار شدم.
 
وقتی به دفتر مدیریت مراجعه کردم از من پرسیدند که نوشتن این اعلامیه به چه درد می‌خورد؟ شما چرا این اعلامیه را نوشتید.
 
زیباکلام افزود: پیش از سال 60 به روز دانشجو اهمیتی داده نمی شد، بعد از این احضار بنده از این سمت استعفا دادم و فقط مسئولیت مدیریت روابط بین‌المللی دانشگاه تهران را حفظ کردم و گفتم اگر قرار است که برای 16 آذر اعلامیه ننویسم ترجیح می‌دهم در مسئولیت روابط عمومی این دانشگاه نباشم 16 آذر ربطی به نهضت اسلامی نداشت، 16 آذر در دهه 60 و 70 اهمیتی نداشت اما چرا در سال‌های اخیر مهم شده است به دلیل اینکه 16 آذر در واقع پس از دوم خرداد مطرح و مهم شد.
 
این استاد دانشگاه تهران افزود: بعد از دوم خرداد بود که روز دانشجو احیا شد و به خاطر دارم که اولین بزرگداشت روز 16 آذر پس از دوم خرداد بود که برگزار شد، فقط بحث جنبش دانشجویی نبود بلکه جریان اصولگرا متوجه شد که چه قدر می‌تواند از روز 16 آذر بهره‌برداری سیاسی کند. یقینا اصولگرایان این روز برای جنبش دانشجویی نمی‌خواهد و می‌خواهد سر به تن آنها نباشد.
 
بعد از این علی خضریان دبیر سابق سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان گفت:‌ من از آقای زیباکلام به دلیل تعریف کردن خاطرات نیمه شخصی‌شان تشکر می‌کنم اما ظاهرا شما مانند آقای هاشمی رفسنجانی خاطرات بدون سند تعریف می‌کنید!
 
نکاتی که آقای زیباکلام فرمودند یک اتفاق مارکسیستی و چپگرا بود به همین دلیل من از ارواح بزرگ شهدا عذرخواهی می‌کنم، آقای زیباکلام گفت دهه شصت هیچ روزنامه‌ای درباره روز دانشجو هیچ مطلبی ننوشته است در حالی که بنده هم اکنون با ارائه سند مطالبی که در روزنامه اطلاعات 15 آذر 58، 15آذر 58 در کیهان و در 16 آذر روزنامه اطلاعات بزرگد اشت این روز را نشان می‌دهم.
 
خضریان افزود: روز 16 آذر در سال‌های 58 و قبل از 60 نیز مهم بود دینی بود و ضدآمریکایی نیز بود.
 
وی به زیباکلام گفت: شما گفتید بزرگداشت 16 آذر اولین بار در سال 76 برگزار شد در حالی که در سال 73 در دانشگاه پلی تکنیک در دفتر تحکیم دانشگاه بزرگداشت این روز نیز برگزار شد البته محدود بود.
 
زیباکلام افزود: من نمی‌خواهم با آقای خضریان مجادله کنم اما شما می‌توانید به آمار مراجعه کنید اسلام گرایی به عنوان جریانهای اجتماعی و سیاسی در اواخر دهه 30 و اوایل دهه 60 بودکه شکل گرفت آن هم جریان مشخص اسلام گرایی فدائیان اسلام بود.
  
وی افزود: آنچه بیشتر به بحث ما مربوط است خود روز 16 آذر است بنده معتقدم 16 آذر یک بهانه یادآور و انگیزه برای جریانات مخالف رژیم شاه بود که بتواند بغض و کینه خود را به این رژیم نشان بدهد برای همین در سال‌های پیش از انقلاب در تهران و دانشگاه‌های بزرگ تبریز و اصفهان روز 16 آذر همواره برای رژیم شاه مشکل‌ساز بود و دانشجویان تنها کاری که می‌توانستند در این روز انجام بدهند تعطیل کردن کلاس‌هایشان بود پس از آن بود که رژیم شاه از اعتصاب و درگیری‌های دانشجویان خسته شد و در سال 56 دو روز پیش و دو روز پس از 16 آذر دانشگاه را تعطیل می‌کرد به خاطر دارم در روز 18 آذر سال 56 که دانشگاه باز شد وارد دانشگاه شدم و دیدم مقابل مسجد دانشگاه چهار نفر در حالت ایستاده و پشت به کتابخانه دانشگاه ایستاده‌اند و برای شهدای 16 آذر فاتحه می‌خوانند این چهار نفر دکتر محمد ملکی دکتر ناصر پاکدامن مرحوم سیما خوبان و ترابعلی براتعلی بود.
 
در این هنگام دانشجویان حاضر در تالار کف و سوت زدند.
 
خضریان افزود: بسیار ممنونم که آقای زیباکلام پذیرفت اینها کمونیست نیستند و خطاب به آقای زیباکلام گفت آیا شما نگران آزادی دانشجویان هستید.
 
زیباکلام با کنایه گفت:‌ پس من دلم می‌خواهد دهان دانشجویان بسته شود!
 
دانشجویان حاضر در سالن زیباکلام را تشویق کردند.
 
خضریان افزود: آقای زیباکلام در سال 75به عنوان استاد دانشگاه تهران از مدیریت آقای دکتر جاسبی، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی دفاع کرد و به همین دلیل تندیس خود را دریافت کرد در حالی که در همان زمان یک دانشجو به دلیل کشیدن کاریکاتور و دانشجوی دیگر به دلیل باز نشر کاریکاتور از دانشگاه اخراج شدند بله درست است واقعا آقای زیباکلام طرفدار بسته شدن دهان دانشجو است، آقای زیباکلام در دوران ریاست آقای جاسبی یک مصاحبه و یا یک سخنرانی در نقد آقای جاسبی انجام نداد در حالی که ایشان یک فعال سیاسی هستند.
 
خضریان گفت: امروز آقای روحانی، رئیس جمهور کشورمان در روز دانشجو به دانشگاه شهید بهشتی رفتند در حالی که سخنرانی نماینده دانشجویان حذف شد، آقای روحانی دیالوگ نمی‌گوید بلکه عادت به مونولوگ دارد اما آقای احمدی نژاد اجازه داد که در روز دانشجو عکسش را پاره کنند و دانشجویان نیز صحبت کنند.
 
در این هنگام دانشجویان حاضر در سالن خضریان را به شدت مورد تشویق قرار دادند.
 
زیباکلام گفت: من از آقای جاسبی تندیس نگرفتم، بعد از 22 خرداد سال 88 چه تعداد دانشجو ستاره‌دار و زندانی شدند؟ آیا ضدیت با آمریکا و مرگ بر آمریکا گفتن بخشی از حزب انقلاب بود خیر نبود بنده معتقدم انقلاب برای حفظ آزادی مطبوعات، سیاسی انقلاب و حاکمیت قانون بود فضایی که در دهه 57 پیش آمد متاثر از فضای مارکسیست بود در ماه‌های نخست انقلاب یک مبارزه‌ای بین اصولگرایان و رهبران اسلامی پیش آمد اندکی پس از انقلاب مشخص شد مذاکراتی بین رهبران انقلابی و مارکسیست‌ها به وجود آمده بود پس از آن بود که روزنامه آیندگان با لحن سوپر انقلابی به این مسائل دامن زدند و مارکسیست‌ها می‌گفتند چرا ارتش شاهنشاهی را برانداز نمی‌کنید؟!
 
زیباکلام افزود:‌بنده معتقدم انگیزه اصلی در اشغال سفارت آمریکا تودهنی زدن به بچه‌های چپگرا بود این مرحله اولین مرحله آمریکاستیزی بود مرحله دوم زمانی بود که رهبران انقلاب در 13 آبان 58 حاضر شدند شنل آمریکاستیزی را نگه دارند و آن را بر دوش جامعه حفظ کنند مرحله سوم امروز است که من اسم آن را هویت انقلاب اسلامی گذاشته‌ام آنقدر است ضدیت با آمریکا بخشی از هویت جمهوری اسلامی ایران شده است.
 
این استاد دانشگاه تهران گفت: اگر استکبارستیزی را از جمهوری اسلامی ایران جدا کنیم چیز زیادی از آن نمی‌ماند و بگویید که در اقتصاد، در روابط بین‌الملل و ... الگوی دیگری را پیاده‌ کرده‌ایم.
 
شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که 35 سال مرگ بر آمریکا که هویت جمهوری اسلامی شده است نمی‌توان یک شبه بگویید که آمریکاستیزی وجود ندارد.
 
ما هم اکنون در مرحله سوم هستیم و 16 آذر بخشی از آمریکاستیزی می‌شود دانشجویان این روز با هدف مبارزه با آمریکا بود که شهید شدند.
 
زیباکلام افزود: بنده معتقدم هر روز که می‌گذرد اسلام ستیزی مشکل‌تر می‌شود معتقدم حنای آمریکاستیزی برای بخشی از نویسندگان فرهیختگان و روشنفکران رنگی ندارد، چیزی که برایشان مهم است آزادی زندانیان سیاسی آزادی مطبوعات و انتخابات سیاسی است.
 
 خضریان در ادامه مناظره به زیباکلام گفت: شما درباره الگوسازی صحبت کردید ما پیشرفت علمی کشورمان در هشت ساله گذشته و یا در سه سال گذشته چه قدر بوده و در مجامع علمی به کجا رسیده‌ایم؟!
 
 
زیباکلام ابراز داشت:‌ ما در حوزه علوم انسانی به شدت عقب مانده هستیم.
 
 
خضریان ادامه داد: اگر در حوزه علوم انسانی عقب مانده هستیم امثال شما باعث شدند که ما پیشرفت نداشته باشیم همچنین افرادی مانند شما زمینه‌ای را فراهم کردند که ما پیشرفت نداشته باشیم تا زمانی که شما در دانشگاه، خودباختگی درس می‌دهید راه به جایی نمی‌رسد. در صورتی که در این دانشگاه احمدی‌روشن‌ها و شهریاری‌ها کار را پیش بردند نه صادق زیباکلام‌ها و با سخنانی که مطرح می‌کنید علم را زیر سوال می‌برید. دختر شما امروز به راحتی از این شهر به هر کجای ایران که بخواهد می‌تواند سفر کند امروز ما امن‌ترین کشور منطقه را داریم درباره دریاچه ارومیه نیز باید گفت که هیچ کس منکر کاستی‌ها نیست اگر در دو سال گذشته مدیران اقتصاد را رها نکرده بودند اکنون ما به اینجا نمی‌رسیدیم.
 
در ادامه مناظره زیباکلام خاطر نشان کرد: در دهه 60 تمام کسانی که مسئولیت اجرایی در سطوح مختلف را داشتند مملو از آرمان‌ها و احاساست تند رادیکالی بودند در 13 آبان که سفارت آمریکا تسخیر شد محرم در زمستان بود و مردم در آن زمان نیز جلوی سفارت زنجیر می‌زدند و در آن زمان امکان صحبت از قانون و حقوق بشر وجود نداشت.
  
خضریان در ادامه خاطر نشان کرد: شما اگر در دنیا اسطوره هم باشید اما برای آمریکا ارزشی ندارید ما در سال 88 بی قانونی دیدیم محصول توسعه سیاسی اگر این است که هاشمی در سال 88 بگویند من این انتخابات را قبول ندارم اما در سال 92 بگویند مردمی‌ترین انتخابات بود؟! آقای زیباکلام می‌گوید پرچم آمریکا را آتش نزنیم اما به نظر می‌رسد باید پرچم توسعه ملی را آتش بزنیم توسعه سیاسی یعنی وقتی 50 درصد جامعه به روحانی رای ندادند اما با رئیس جمهور رفتار می‌کنند.
 
زیباکلام ابراز داشت: از بعد از خرداد 88 لغت فتنه و فتنه‌گر بسیار استفاده شده و همه رسانه‌ها در دست اصولگرایان بوده اما ندیدم که حتی یک دقیقه به اصلاح طلبان در تلویزیون وقت داده شود.
 
خضریان در پایان گفت: بعد از انتخابات 88 اصلاح طلبان 11 میلیون اختلاف رای را نادیده گرفتند اما ما با هفت دهم اختلاف رای به رئیس جمهور منتخب احترام گذاشتیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
علي
-
۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۹
حاج علي دمت گرم..!
واقعا زيبا کلام زيب کلامش بسته شد..!
مناظره مستدل يعني همين..!
9
5
بهار
-
۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۸
کاش اين دو نفر بازم باهم مناظره کنن. خيلي قشنگ بود. آقاي خضريان خيلي مسلط بودن.
خدا حفظشون کنه
10
5
رنجبر
-
۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۰
جواب خضريان عاااااآلي بود!
8
6
نيايش
-
۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۵۰
در عجبم از منطق اين به اصطلاح روشنفکران !!
8
4
احسان
-
۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۹
خضريان جان شما هم مثل حاج حسين يه دونه اي، دوتا بودي هيئت ميزديم!
9
0
پربازدیدترین آخرین اخبار