کد خبر:۲۷۹۸۴۳

مکالمه شبانه، بی‌بند و باری را ترویج می‌دهد

یک جامعه‌شناس گفت: استفاده از تلفن همراه سن ارتباط با جنس مخالف را به مقطع تحصیلی راهنمایی رسانده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»،مهدی فتاحی  با اعلام این مطلب ادامه داد: سن ارتباط با جنس مخالف حتی برای آشنایی ازدواج به مقطع راهنمایی کشیده شده است که استفاده از موبایل نقش بسزایی به این فرایند نموده به طوری که نوجوانان و جوانان ساعت‌ها در غفلت والدین خود و در فقدان مهارت‌های ارتباطی مناسب با جنس مخالف ارتباط برقرار می‌کنند.
 
وی ادامه داد: ارتباط زودهنگام با جنس مخالف باعث می‌شود که نوجوانان ما بار‌ها با شکست عاطفی روبرو شده و با تصمیمات ناخواسته و ناگهانی در روند زندگی خود با مشکل مواجه شوند.
 
این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه، دولت و مسوولین باید تدابیر ویژه‌ای را دربرخورد با اپراتورهای تلفن‌های همراه اتخاذ کنند، افزود: برخی اپراتور‌ها متاسفانه با تعرفه‌های خود بی‌بند و باری را در جامعه ترویج می‌دهند، به طور مثال طرح مکالمه‌های شبانه از ساعت 24 تا 6 بامداد با ایجاد هزینه‌های کم باعث شده تا تعدادی از جوانان و نوجوانان به جای مطالعه و استراحت تمام این مدت را با تلفن همراه خود درگیر باشند.
 
وی نقش سازمان‌هایی نظیر مخابرات، مدارس و برنامه ریزان فرهنگی را در فرهنگ سازی استفاده از تلفن همراه و مهارت‌های ارتباطی نوجوانان، بسیار تاثیر گذار توصیف کرد و اظهار کرد: با این حال در چنین شرایطی طرح مکالمه‌های شبانه که برای جذب مشتری به ارایه خدمات ارزان می‌پردازند توجیهی نداشته و آسیب‌های فراوانی را برای جوان استفاده کننده از این طرح به دنبال دارد.
 
فتاحی با اشاره به اینکه فرهنگ استفاده از تلفن همراه را خود جوانان تعیین می‌کنند‌، گفت: متاسفانه والدین به جای فرهنگ سازی صحیح استفاده، در این شرایط صرفا با فرزندان خود به مقابله پرداخته و در مقابل آن‌ها قرار می‌گیرند.
 
وی ادامه داد: برخی سیاست‌های این چنینی در کشور که معلوم نیست با چه هدفی دنبال می‌شوند بی‌بند و باری را در جامعه افزایش و ناهنجاری‌ها را رفته رفته به هنجار تبدیل می‌کنند.
 
وی همچنین با تاکید بر اینکه هدف از ایجاد تکنولوژی‌های نوین ایجاد رفاه برای بشر است، اظهار کرد: تکلونوژی‌های نوین که برای رفاه حال انسان‌ها ایجاد شده‌اند بالذات مضر و بد نیستند بلکه طریقه استفاده از آن‌ها مضر یا مفید بودنشان را مطرح می‌سازد.
 
این استاد دانشگاه پیام نور ارومیه با بیان اینکه جامعه ایرانی در یک مرحله گذار از یک جامعه سنتی به مدرن است و توسعه یافتگی را تجربه می‌کند، افزود: بدیهی است که در چنین شرایطی هنجار‌ها و ارزش‌های نوین جایگزین سنت‌ها شده و در برخی مواقع خطا‌ها و افراطی گری‌ها در اینجایگزینی‌ها صورت بگیرد، نکته مهم در اینجایگزینی‌ها این است که مسولان فرهنگی جامعه اینجایگزینی‌ها را با برنامه ریزی‌های قبلی انجام نداده، بلکه خود جوانان با روش‌های آزمون و خطا اینجایگزین‌ها را انتخاب کرده و پیش می‌روند.

 

منبع: رجانیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار