به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» نشست جمعی از تشکل های دانشجویی از سوی جنبش عدالتخواه و انجمن مستقل اسلامی عصر امروز در دفتر جنبش عدالتخواه برگزار شد.
در این نشست علی بیانی، دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت با انتقاد از عدم طرح سئوال از سوی تشکل های دانشجویی در مراسم سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی گفت: فرصت ایجاد شده بسیار برای ما مهم بود تا سئوالاتی را از رئیس جمهور راجع به موضوعات مختلف از جمله توافق نامه ژنو و یا موضع گیری غرب به نفع یا ضرر جمهوری اسلامی است یا خیر، همچنین امتیازاتی که به ایران داده شده است آیا توازن دارد، سئوال بپرسیم و یا اینکه چرا در انتخابات فضا به این سمت برده شد که حتماً باید از جلسات 1+5 به نتیجه برسیم و گرنه کشور به مشکل بر می خورد.
وی در ادامه درباره برنامه 100 روزه رئیس جمهور ابراز داشت: ایشان درباره برنامه عملکرد 100 روزه دولت ابراز داشت: ایشان به برنامه هایشان اشاره ای نکردند و سخنان ایشان سیاه نمایی دولت گذشته بود و دستاوردهای دولت گذشته را نادیده گرفتند البته بیان این سخنان فقط به روحانی مربوط نمی شود ما به احمدی نژاد نیز همین را گفته بودیم.
در ادامه نشست جعفری، دبیرجنبش عدالتخواه دانشجویی خاطرنشان کرد: ما بعد از سال ها شاهد بودیم عده ای به نام آزادی بیان حق دارند حرف های ساختارشکنانه مطرح کنند امروز شاهد هستیم کسانی که بسیاری از مشکلات را برای دانشگاه ایجاد کرده اند به دانشگاه ها باز می گردند.
مطرح کردن حرف های ساختارشکنانه به بهانه آزادی بیان درست نیست.
وی در ادامه افزود: اگر این صحبت که عده ای خلاف قانون و رای مردم در خیابان ها بلوا کرده اند متخلف هستند پس چه ضرورتی دارد که امروز محاکمه افراد را نداشته باشیم؟!
امروز عده ای می گویند که موسوی و کروبی باید آزاد شوند ما از قوه قضائیه می خواهیم آنان را محاکمه کند نکته دیگر اینکه فردی که هشت سال برای کشور زحمت کشیده است اگر خلافی را مرتکب شده باشد بله باید مجازات شود اما نه دیوان عالی کشور و نه مجلس نه گفته اند که از سوی احمدی نژاد خلاف قانون صورت گرفته است.
جعفری: محاکمه احمدی نژاد کاملاً سیاسی است
جعفری با بیان اینکه ما احساس می کنیم محاکمه احمدی نژاد کاملاً سیاسی است، خاطرنشان کرد: اگر اینگونه نباشد چرا کسانی که خلاف قانون عمل کرده اند محاکمه نمی شوند و چرا آقازاده ها در کشور جولان می دهند اما رئیس جمهوری که سال ها زحمت کشیده باید محاکمه شود ما نگران هستیم که به نام اعتدال، عدالت خواهی ذبح شود و اشرافی گری در کشور رواج یابد و این خطر را اعلام می کنیم که نخبگان و دانشگاهیان نسبت به این موضوع اعلام موضع کنند.
در ادامه نشست علی پهلوان، دبیرسیاسی جامعه اسلامی دانشجویان گفت: ما منتظر بودیم سایه امنیتی از کشور برداشته شود که یک نمونه آن می توانست در زمان سخنرانی آقای روحانی در دانشگاه بهشتی باشد که این اتفاق نیافتاد اما امیدواریم که در آینده وقت بیشتری به تشکل های دانشجویی داده شود.
وی در ادامه افزود: اینکه رئیس جمهور به دیدار خانواده شهدا بها می دهد حرکت قابل تقدیری است اما آنچه در گزارش صد روزه رئیس جمهور بود اینکه آیا مشکلات به دولت قبلی باز می گردد پس رئیس جمهور چه کار کرده است؟! البته در 100 روز کار زیادی نمی توان انجام داد اما رئیس جمهور باید بیشتر به اقدامات خودش اشاره می کرد.
پهلوان درباره موضوع فرهنگی خاطرنشان کرد: اینکه موضوعات فرهنگی به اهالی فرهنگ سپرده شود بسیار خوب است تا سلیقه ای عمل نشود اما در این رابطه نظارت لازم است باید زیرساخت های به اهالی فرهنگی داده شود که هنوز این زیرساخت ها فراهم نیست.
وی درباره آزادی زندانیان سیاسی گفت: اینکه گفته می شود که زندانیان سیاسی باید آزاد شود به دولت ارتباطی ندارد و مربوط به قوه قضائیه است و موضوعاتی مانند اشتغال، فناوری، ازدواج و تقویت پارک های فناوری که از سوی رئیس جمهور مطرح شد قابل تقدیر است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
کریمی: 16 آذر 92 یکی از ضد استکباری ترین روز دانشجو در کشور بوده است
در ادامه این نشست علی رضا کریمی، دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل درباره ماهیت 16 آذر به عنوان روز دانشجو تصریح کرد: ماهیت 16 آذر استکبارستیزانه است که این ماهیت در سال 92 به نوع خاصی جلوه گر شد شاید می توان گفت 16 آذر 92 یکی از ضداستکباری ترین روز دانشجو در کشور بوده است و برنامه در دانشگاه های بهشتی، تهران، امیرکبیر نشان داد ماهیت ضد استکباری 16 آذر را نشان داد و اینکه برخی اعلام می کنند که جنبش دانشجویی باید ضد حکومت باشد.
وی در ادامه افزود: اینکه چرا برخی به دنبال این موضوع هستند شاید جریان نداشتن احزاب سیاسی در داخل دانشگاه مهمترین عامل باشد برخی از انجمن های اسلامی تحت عنوان جنبش دانشجویی به کار گرفته شدند و از طرف احزاب جریان واقعی شکل گرفت اما وقتی مثلاً حجاریان متوجه شد که نمی تواند از دانشجویان سوء استفاده کند، گفت: جنبش دانشجویی حرف مفت است.
وی ادامه داد: در فتنه 88 و عملکرد جنبش دانشجویی نشان داد جنبش همیشه مقابل آمریکا و عوامل آن صف آرایی می کند.
وقتی آمریکا، اسرائیل و انگلیس برای این افراد کف می زنند، باید توجه داشته باشیم که جنبش دانشجویی سه شهید داده و نباید ساکت باشند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از افراد و اطرافیان موسوی و کروبی و دست اندرکاران فتنه می گویند چرا زندانیان سیاسی را آزاد نمی کنید و آنان را محاکمه نکرده اید؟
اولاً آنان می گویند چرا نظام بدون جرم، موسوی و کروبی را مجازات می کند در صورتی که بزرگترین جرم آنان ایستادن در برابر رأی 40 میلیون رأی مردم است.
وی درباره حضور رئیس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی گفت: اتفاقی که متأسفانه در 16 آذر 92 افتاد این بود که بداخلاقی های زیادی اتفاق افتاد و در این جلسه قرار شد دانشجویان صحبت کنند اما از دفتر رئیس جمهور تماس گرفته شد که صحبت های دانشجویان لغو شود و اگر قرار باشد در روز دانشجو، دانشجویان صحبت نکند پس چه کسی صحبت کند که خود این بزرگترین توهین به دانشجویان بود.
کریمی: روحانی و وزیر علوم درباره تناقضات باید پاسخگو باشند
وی ادامه داد: سئوال ما این بود که چرا 126 نفر از دانشگاهیان که جرم آنان محرز شده باید مجدداً به دانشگاه بازگردند و آیا با حضور افرادی از این دست فضای علمی قابل دسترسی است؟
یا اینکه چه انتصاب های بود که در وزارت علوم اتفاق افتاد که برخی مانند میلی منفرد درباره جمهوریت نظام فعالیت های علنی دارند؟! این تناقض است که روحانی و وزیر علوم باید پاسخگو باشد.
وی درباره وزارت فرهنگ گفت: اینکه از سوی وزیر فرهنگ مطرح می شود تک خوانی زنان اشکالی ندارد و یا اینکه برای رفع فیلتر فیس بوک تلاش شود.
وی درباره مناظره میان احمدی نژاد و روحانی گفت: ما به عنوان بخشی عظیمی از جریان دانشجویی حاضریم مناظره احمدی نژاد و روحانی را برگزار کنیم ما معتقدیم احمدی نژاد باید در مناظره حضور پیدا کند و از خود دفاع کند به روحانی نیز می گویم اگر حضور پیدا نکند مهمترین شعار یعنی شعار دولت یعنی اعتدال را زیرپا گذاشته است.
علی بیانی، دبیرتشکیلات دفتر تحکیم وحدت درباره اقتصاد دانش بنیان که از سوی روحانی مطرح شده است ابراز داشت: طرح این موضوع از سوی رئیس جمهور جای خوشحالی دارد که به دنبال راه اندازی صندوق هستند و ما از این موضوع تقدیر می کنیم و اینکه از بحث هسته ای به بحث اجماع ملی می پردازند، قابل توجه است، روحانی باید به اجماع 9 دی 88 نگاه کند و به اذعان همه روز 9 دی همه می خواستند سران فتنه محکوم شوند و دادگاه ملی برگزار شود اما اینکه طرفداران فتنه فکر می کنند به این دو نفر ظلم شده است نظام اسلامی می تواند این مسئله را حل کند و اگر ظلمی به ملت شده و به رأی ملت توجه نشده باید فضایی فراهم شود که این اتفاق بیافتد.
وی در انتقاد از رئیس جمهور مبنی بر اینکه خوب است سانتریفیوژ بچرخد اما چرخ زندگی مردم هم باید بچرخد، گفت: این بدین معنا است که زندگی مردم به سانتریفیوژ مرتبط است اما اگر بخواهیم هر روز به این بهانه که باید تنش زدایی کنیم مذاکره صورت بگیرد خوب نیست باید طبق قانون آژانس هسته ای تلاش های صورت گرفته را پیش ببریم اینکه به دلیل مسائل خارجی مشکلات داخلی داریم و فعلاً در زمینه هسته ای پیشرفتی نداشته باشیم خیلی خوب نیست.
ما امنیت خود را از اجماع ملی و نه از بحث هسته ای گرفته ایم
بیانی ادامه داد: ما امنیت خود را از اجماع ملی گرفته ایم نه بحث هسته ای، باید کشورهای دیگر را ببنیم کشورهای که امنیت دارند به غیر از اجماع ملی به این امنیت نرسیده اند.
وی ابراز داشت: اینکه رئیس جمهور گفت ما هفتاد و پنج میلیون بسیجی داریم قابل تقدیر است ما به تفکر بسیجی واقف هستیم و ملت در 35 سال پیش به این موضوع رسیده است.
در ادامه نشست جعفری، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی خاطرنشان کرد: ما به روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب و رأی مردم احترام می گذاریم اما اگر ایشان سعه صدر بیشتری برای شنیدن سخنان دانشجویان ندارند بگویند اگر قرار است تک صدایی باشد اعلام کنند اما اگر قرار است چندصدایی باشد پس باید حرف دانشجویان شنیده شود.
وی با انتقاد از رئیس جمهور مبنی بر اینکه تشکل های دانشجویی باید دستشان را از جیب دولت بیرون بیاورند، گفت: اینکه تشکل ها نباید از دولت پول بگیرند یعنی تاکنون تشکل ها از دولت قبل پول می گرفتند تا به نفع او سخن بگویند این توهین به تشکل های دانشجویی است و باید مشخص شود نسبت اعتدال و عدالت چیست وقتی رئیس جمهور می گوید مسکن مهر باعث تورم شده کسانی که از بخش خصوصی آمده اند یا تاجر هستند چگونه می توانند درد مردم را بفهمند.
وی درباره مناظره روحانی واحمدی نژاد گفت: ما از مناظره استقبال می کنیم اگر این مسئله صلاح نیست بهتر است در سطح وزراء یا کارشناسان برگزار شود اینکه روحانی مناظره با احمدی نژاد را در شأن خود نمی داند توهین به 24 میلیون رأی مردم است.
پهلوان: روحانی از فضای اختلاف افکنی فاصله بگیرد
در ادامه نشست علی پهلوان، دبیرسیاسی جنبش عدالت خواه دانشجویان تصریح کرد: اینکه احمدی نژاد با روحانی مناظره کند ما این حق را برای احمدی نژاد قائل هستیم اما انتظار ما از روحانی این است که باعث اختلاف و چالش در کشور نشود به جای اینکه موضوعاتی مانند اشتغال، رشد علمی و غیره را مطرح کند انتظار ما از روحانی این است که از فضای اختلاف افکنی فاصله بگیرد.
وی ادامه داد: انتظار عادلانه برخورد کردن قوه قضائیه را داریم اینکه احمدی نژاد دادگاهی شود اشکالی ندارد اما این موضوع باید در مورد همه اتفاق بیافتد، نکته دیگر اینکه به بهانه موضوع اعتدال اگر کسی در مقابل سخنی بگوید افراطی محسوب شود درست نیست باید رابطه اعتدال با تسامح و تساهل مشخص شود ما انتظار داریم در فرصت 6 ماه هسته ای، رئیس جمهور وابستگی ما را از نفت کاهش دهد و در فضای عملیاتی حرکت کند.
علیرضا کریمی، دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: اتفاقات صد و چند روزه دولت، فضای مشمئز کننده ای تحت عنوان تملق گویی در کشور ایجاد کرد و احتمال افزایش این موضوع در کشور زیاد است اینکه میان خبرنگاران و مسئولان دولت خط قرمزی قرار داده شود و یا رفتاری که با دانشجویان در برنامه 16 آذر در دانشگاه شهیدبهشتی شد و یا نوع سئوال پرسیدن مجریان در برنامه 100 روزه نشان می دهد که دولت به دنبال تملق گویی است.
وی با طرح سئوالی از رئیس جمهور مبنی بر اینکه چقدر به ساخت درونی قدرت و عدم وابستگی به اقتصاد به خارج از کشور و اقتصاد بدون نفت اعتقاد دارند؟ آیا ایشان مانند تکنوکرات ها معتقدند نمی توانیم اقتصادی بر مبنای ظرفیت های درونی داشته باشیم چرا در 100 روز گذشته رئیس جمهور حتی یک بار از لفظ اقتصاد مقاومتی استفاده نکردند؟!
بزارين ارامش در کشور برپا باشه
همون ...که اب زير کاهه و در لفظ يه چيزي ميگه اما در حرف و عمل موزيانه نيش مي زنه و بلوا راه مي اندازه
همون اون طرف ديگه
خدايا ازاين عدالت مسئولان به خودت پناه ميبريم.
فقط ي چيز ميگم اونم اينکه آقاي روحاني تو برنامه 100 روزشون به همه مردم قول دادن ک قيمت لبنيات تا سال 93 1? هم افزايش پيدا نکنه...
حالا قيمت ماست ها و ... رو تا امروز مقايسه کنيد و خودتون قضاوت کنيد...