پزشكي و قانون رابطهاي ديرينه دارند
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر غلامحسين الهام امروز در مراسم افتتاحيه اولين كنگره بين المللي پزشكي قانوني رابطه طب و قانون را رابطه اي بسيار ديرينه خواند و اظهار داشت: در قديمي ترين لوايح تاريخي ما، در آنچه كه به عنوان قانون در دسترس قرار گرفته آثاري از توجه به طب و موضوعات پزشكي در قانون نيز وجود دارد.
وزير دادگستري افزود: مهمترين كتابي كه در طب قديم نگاشته شده و در جامعه امروزي نيز جايگاه ويژه اي را به عنوان سند علمي دارد، كتاب قانون است كه توسط ابن سينا، دانشمند ايراني نگاشته شده است.
وي بيان داشت: در ادبيات قانوني امروز، با توجه به دستاوردهاي علوم پزشكي، مسائلي از قبيل تعبير در حكم مرده يا آنچه فقها آن را حيات غيرمستقر ناميده اند، نياز به بازشناسي كامل تر و دقيق تر دارند؛ چرا كه چنين حالتي داراي آثار كيفري و احكام خاصي است.
الهام با اشاره به موضوع شبيه سازي بيان داشت: پيشرفت تكنولوژي و علم در حال تاخت و تاز است و ما نگران هستيم كه اين پيشرفت اخلاق را منحرف كند؛ بنابراين بايد بين اخلاق و علم نوعي همگرايي ايجاد كنيم تا دچار بحران نشويم.
وزير دادگستري برگزاري كنگره بين المللي پزشكي قانوني ايران را در كنار ساير اقدامات اجرايي گامي ارزنده توصيف كرد و گفت: رشد كرسي پزشكي قانوني در دانشگاه ها ضروري، و در پاسخ به نيازهاي بشري اقدامي قابل تحسين است كه بايد آن را با كرسي طب و حقوق كامل كرد.
وي بيان داشت: ابراز حقيقت پزشكي قانوني در فشار قدرت ها يك ضرورت است.
الهام در پايان اظهار اميدواري كرد كه دستاوردهاي اين نشست علمي براي جامعه علمي و مراجع تصميم گيرنده كشور فرصت خوبي را در جهت تصويب قوانين و توسعه عدالت قضايي و اجتماعي فراهم كند.
وزير دادگستري پزشكان قانوني را ابزار و هويت عدالت خواند و گفت: بخش عمده عدالت ناشي از تخصص در اين رشته است./انتهاي پيام/