به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» مدیرکل دفتر کاریابیهای وزارت کار با تأکید بر اینکه بهبود فرهنگ کار کشور با اجرای طرح «کارورزی توأم با کار» محقق میشود، گفت: جویندگان کار در این طرح 50 درصد حقوق خود را از صندوق بیمه بیکاری دریافت میکنند.
با اشاره به "اکنون طرح «کارورزی توأم با کار» در معاونت روابط کار و توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در حال بحث و بررسی است" گفت: کارگروههایی متشکل از دستگاههای ذیربط در حال بررسی این طرح هستند تا بتوانند طرح بیمه بیکاری، کارورزی توأم با کار را جایگزین طرح بیمه بیکاری قبلی کنند.
وی ادامه داد: طرح پیشنهادی دولت جایگزین طرح بیمه بیکاری مجلس که پس از اختلاف با شورای نگهبان در خصوص تأمین منابع مالی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است خواهد شد.
صادقینیا افزود: 50 درصد حداقل دستمزد همان سال در قالب حقوق به کارگران پرداخت میشود و این میزان برای کارگر و کارفرما متفاوت است. افرادی که تحت پوشش هستند بهمدت یک سال 50 درصد حقوق تعیین شده در شورای عالی کار را دریافت میکنند.
مدیرکل دفتر کاریابیهای وزارت کار تأکید کرد: افراد کارورز پس از پایان مدت کارورزی یعنی پس از یک سال مانند سایر افراد در آنجا ادامه کار میدهند و در راستای این طرح آن دسته از کارفرمایانی که از این طریق نیرو جذب کنند شامل معافیتهای بیمهای میشوند.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده است پرداخت پول نقد در قالب بیمه بیکاری نمیتواند در مسیر اشتغال کارگشا باشد، طرح پیشنهادی دولت جایگزین طرح بیمه بیکاری مجلس که پس از اختلاف با شورای نگهبان در خصوص تأمین منابع مالی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است خواهد شد.
صادقینیا تأکید کرد: طرح جدید وزارت کار بر مبنای اجرای طرح کارورزی و کارآموزی توأم با کار برای کلیه جویندگان کار است بهنحوی که افراد جوینده کار برای مدت معینی بهعنوان کارورز به بنگاه اقتصادی معرفی میشود و در این مدت 30 تا 50 درصد حقوق آنان توسط صندوق بیمه بیکاری پرداخت میشود و از طرفی از درمان نیز میتوانند بهرهمند شوند.
مدیرکل دفتر کاریابیهای وزارت کار در گفت و گو با تسنیم در بیان مزایای اجرای طرح پیشنهادی با رویکرد پرداخت کارورزی و کارآموزی توأم با کار افزود: با اجرای این طرح بیش از 60 درصد جویندگان کار معرفی شده به بنگاههای اقتصادی بعد از اتمام مدت مورد نظر بهدلیل فراگرفتن مهارتهای لازم و تعامل ایجادشده بین کارفرما و نیروی شاغل، جذب همان بنگاه اقتصادی میشوند، بیکاران واقعی شناسایی و از مقرری مربوطه بهرهمند میشوند و طبیعی است افراد شاغل پنهان آمادگی لازم برای جذب در بنگاههای اقتصادی را نخواهند داشت، ظرفیتهای خالی بنگاههای اقتصادی تکمیل و هزینه تولید کاهش پیدا میکند، میزان ریسک پذیری برای جذب نیروی انسانی برای بنگاه اقتصادی به حداقل میرسد، جایگاه اجتماعی برای خانواده افراد بیکار جذب شده در بنگاههای اقتصادی ارتقا پیدا میکند و همچنین بهبودی فرهنگ کار کشور نیز محقق میشود.