کد خبر:۲۸۱۹۱۶
ظریف در دانشگاه تهران:

در بهترین شرایط دو صفحه توافق به نفع ما و دو صفحه به نفع غرب است / دانشگاه برای زدن حرف جدید به ما کمک کند

وزیر امور خارجه کشورمان در نشستی دانشجویی گفت: اگر قرار باشد حرف تازه‌ای بزنیم که محصول خودمان باشد، وزارت خارجه از محیط دانشگاهی ...

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» محمدجواد ظریف امروز در گردهمایی سراسری مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و دبیران هم‌اندیشی استادان به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه، در دانشگاه تهران حاضر شد و با دانشجویان گفت و گو کرد.

 

مهمترین محورهای سخنان وزیر امور خارجه کشورمان بدین شرح است:

 

- ضرورت استفاده از نظرات علمی محیط حوزه و دانشگاه روش قابل بحث است که چگونه می‌شود این کار را به طور مرتب انجام داد.

 

- رابطه نهادینه میان دستگاه سیاست خارجی و محیط علمی فراهم شود تا از نظرات نخبگان استفاده کنیم.

 

- همه دنیا درباره مولفه‌های شرایط جدید بین‌المللی صحبت می کنند. همه دنیا به این واقعیت پی برده‌اند که دوران جنگ سرد به پایان رسیده است.

 

- بعد از فروپاشی بلوک شرق این توهم برای امریکایی‌ها ایجاد شد که دوران دو قطبی تبدیل به نظام تک‌قطبی شده است، حتی بوش پدر در سخنرانی سازمان ملل وعده نظام جهانی داد، یعنی فکر می‌کرد نظام گذشته تمام شده و نظم امریکایی جایگزین گردیده است.

 

- ما در جمهوری اسلامی باید خودمان تولیدکننده باشیم؛ همه نظریه‌پردازها فقط برای تفهیم و فهم تولید نشده‌اند، بلکه بیشتر از فهم برای توجیه و شکل‌دهی به آینده درست شده‌اند.

 

- جمهوری اسلامی مدعی است که به خودباوری رسیده‌ایم که در مقابل آمریکا بگوییم حرفی داریم. ما از مدل‌ها و نمونه‌های شما تصویربرداری نمی‌کنیم، ما ملتی هستیم که به برکت اسلام، انقلاب و امام و رهبری و خون شهدا توانستیم استقلال داشته‌ باشیم که بگوییم حرفمان را می‌زنیم.

 

- محیط دانشگاهی باید فهم بهتری درباره منافع ملی در این شرایط داشته باشد.

 

- خیلی از قدرت‌های برتر خیلی از شعارها را دوست دارند؛ چون برخی از آنها قدرت‌های آنها را نهادینه می‌کند.

 

- مبانی قدرت‌ ما خودباوری مردم است. مردم به برکت پیام امام باور کردند خودشان می‌توانند و تا خودشان نخواهند چیزی به آنها تحمیل نمی‌شود.


- همان‌طور که رهبری پای صندوق‌های رای فرمودند حق الناس را مسئولان رعایت و رای مردم را برپا داشتیم و اطمینان مردم را ثابت کردیم.


- اگر رژیم صهیونیستی نگران سلاح هسته‌ای بود می‌فهمید که سلاح هسته‌ای نه تنها از نظر شرعی بلکه از نظر استراتژیک نمی‌تواند برای ایران امنیت ایجاد کند

 

- کسی که خودش عامل ناامنی در جهان است خودش را مدعی امنیت می‌داند

 

- باید دانست نمی‌شود با ایران به عنوان خطر برخورد کرد. ما با خودباوری اصل تفکر سلطه را زیر سوال می‌بریم آنها چون نمی‌توانند فکر ما را کنترل کنند از ابزاری استفاده می‌کنند که پذیرش جهانی دارد.

 

- سیاست دولت دکتر روحانی این است که این ابزار را با حفظ عزت و اصول از دست آنها خارج کنیم

 

- اصول ما این است که کسی نمی‌تواند به ما دیکته کند ما امر و نهی را نمی‌پذیریم ما نمی‌پذیریم آینده ما را آنها تعیین کنند. چرا که آینده ما در دستان خودمان است.


- واقعیت این است که اگر چهار صفحه توافق می‌کنیم در بهترین شرایط نصفی از توافقات مربوط به طرف مقابل و نیمی دیگر مربوط به ماست. چرا که اگر صددرصد توافقات به نفع ما باشد این دیگر توافق‌نامه نیست نطق است.


- مردم ما در طول سی سال گذشته نشان دادند تحریم‌ها کارساز نیست اما این به این معنی نیست که تحریم‌ها فشاری را بر مردم متحمل نمی‌شود

 

- ما مستخدم این مردم هستیم وظیفه ما این است که این بار را از دوش مردم برداریم دیپلماسی یعنی اهداف را با کمترین هزینه پیش ببریم.

 

- اعتقاد دارم امکان رسیدن به راه‌حل در زمینه هسته ای نیز هست

 

- امریکا و رژیم صهیونیستی ابرقدرت نیستند. من احساس می کنم کسی که این حرف‌ها را می‌زند امریکا را شکست ناپذیر می‌داند باید دانست که تنها ابرقدرت ذات اقدس باری تعالی می‌باشد

 

- اگر اوباما در یکی از مراکز صهیونیستی سخنرانی کرد و به ساوان گفت: من اگر می خواستم می‌توانستیم کاری کنیم که حتی یک پیچ و مهره نیز در مراکز هسته‌ای ایران وجود نداشته باشد.


این یعنی اینکه اوباما اظهار دارد که ما نمی‌توانیم با جمهوری اسلامی و برنامه انرژی هسته‌ای برخورد کنیم اگر این حقیقت را بپذیریم می‌توانیم برای آینده برنامه‌ریزی کنیم.

 

- اگر قرار باشد حرف تازه‌ای بزنیم که محصول خودمان باشد این کار احتیاج به تفکر بیشتری دارد؛ وزارت خارجه از محیط دانشگاهی درخواست می‌کند که ما آماده هستیم که با شما همکاری کنیم.

 

- بیشتر دولت‌هایی که ساقط شدند در شرایط سیال ساقط شدند مثل دولت‌های سال‌های گذشته به طور مثال قذافی فکر می‌کرد با وادادگی می‌تواند به نتیجه برسد لذا آنچه که ضروری است این است که این شرایط را بشناسیم و ببینیم کجا می‌توانیم عمل کنیم.

 

- دستگاه دیپلماسی حتما اشتباه خواهد کرد به همین دلیل نیازمند مشورت و همدلی هستیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
نيما
-
۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۷
واقعا متاسفم که يک وزير آن هم در چنين وزارت مهمي همه چيز را کيلويي و صفحه اي مي سنجد!!! دو صفحه براي ما دو صفحه براي آنها! اين وسط انگار تنها کميت مهم است و بي خيال کيفيت شده اند.
آقاي وزير حواستان باشد توي دو صفحه آنها عزت ايران و خون شهدا را نفروشيد به لبخند و رضايت دشمن
9
1
بدون نام
-
۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۲
کاش يه ذره صداقت و اراده در عمل هم داشتيد
8
2
محسن طوسي
-
۲۸ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۳
آقاي وزير حتما يادتان هست که صدام جاني خطاب به آقاي هاشمي رفسنجاني نوشت شما به هر آنچه خواستيد رسيديد که البته آن اقرار ثمره پايمردي وولايت پذيري ملت ايران بود پس لطفا شما اين پيش فرض را القاء نکنيد که دو صفحه ما دو صفحه آنها بلکه مي تواند اوضاع بسيار بهتر از اين براي ما باشد اگر مسئولان رده بالا سنجيده تر حرف بزنند در تدبير خود شتابزده نشوند واميد به خداي متعال داشته باشند مابراي داشتن اين دست برتر در طول سالها هزينه هاي زيادي کرده ايم مراقب باشيد اين سرمايه ما را به بهاي ناچيز نفروشيد
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار