کد خبر:۲۸۲۲۵۶

جان کری بار دیگر به دیکتاتورهای عرب قوت قلب داد

وزیر خارجه آمریکا با همه توان می‌کوشد تا پیام‌های منفی برای تهران بفرستد اما دستگاه دیپلماسی دولت اعتدال اصرار دارد که واقعیت‌ها را ندیده بگیرد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دولت آمریکا برای چندمین‌بار به متحدان خود در منطقه اطمینان داد که آنها را رها یا فدای توافق با ایران نمی‌کند.


یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با رسانه‌ها در سفارت آمریکا در لندن این ادعا که واشنگتن قصد دارد تعهدات خود در قبال خاورمیانه را نادیده بگیرد، شدیدا رد کرده و بر این نکته پافشاری کرده است که آمریکا به خاطر توافق هسته‌ای با ایران، متحدان دیرینه عرب خود را کنار نخواهد گذاشت.
 

به گزارش بی‌بی‌سی این مقام که خواست نامش فاش نشود، در جریان گفت‌وگو با رسانه‌ها در سفارت آمریکا در لندن، گفت: نیمی از وقت جان کری، وزیر خارجه آمریکا صرف بررسی مسائل خاورمیانه می‌شود.
 

وی بر این نکته پافشاری کرد که: توافق ماه گذشته ژنو با ایران تنها گامی برای کنار گذاشتن بخش های اصلی برنامه هسته‌ای این کشور بود.


او افزود: کاهش تحریم‌ها را می‌شود تغییر داد و تحریم‌ها را به حال اول بازگرداند.


مقام آمریکایی گفت‌: دولت متبوع من کاملا آگاه است که متحدانمان در خلیج‌فارس و به خصوص عربستان سعودی از این موضوع ناراحتند که از مذاکرات انجام شده با ایران در عمان، که قبل از توافق هسته‌ای ژنو بود، بی‌خبر مانده بودند؛ ولی برای توفیق این مذاکرات لازم بود که انجام آن محرمانه بماند.


او توضیح داد: آمریکا بعدا با متحدان عرب خود صحبت کرد تا آنان را متقاعد کند که آمریکا خلیج‌فارس را به حال خود رها نمی‌کند که تحت نفوذ ایران قرار گیرد و نتیجه مذاکرات با ایران به نفع آنها بوده است. موضوع درز شکایات اخیر عربستان از سیاست آمریکا، در ملاقات اخیر جان کری و ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی مورد بحث قرار گرفت. حاصل گفتگوها موجب اطمینان خاطر ملک عبدالله شد تا آنجا که خطاب به جان کری گفت شکایاتی که به شخص او نسبت داده شده بوده واقعا از جانب او نبوده است.
 

مقام وزارت خارجه آمریکا گفت، واشنگتن و ریاض همکاری بسیار نزدیکی درباره موضوعات متعدد دارند.


منبع: کیهان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار