کد خبر:۲۸۳۷۶۸
مواضع خطرناک وزارت ورزش و جوانان در روزهای تعطیلی رسانه:

خانه‌های مجردی و زندگی بدون ازدواج زیر یک سقف نگران کننده نیست!

صحبت‌های اخیر معاون وزارتخانه ورزش و جوانان در تعارض با آرا و فرهنگ دینی اسلامی کشور است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اگرچه امروز کشورهای غربی با بحران هویت و ناپایداری خانواده دست و پنجه نرم می‌کنند و زندگی مجردی را یکی از نقاط انحطاط جامعه می‌دانند معاون وزیر ورزش و جوانان اعلام کرده است: «این پدیده در دنیا رو به گسترش است و بخشی از آن به خاطر مشکلات ازدواج است. این مساله چندان در ایران فراگیر نیست اما می‌توان‌‌ همان تعداد را هم سامان داد تا خارج از چارچوب اخلاقی و فرهنگی جامعه نباشند. این موضوع چندان هم نگران‌کننده نیست و می‌توان آن را سامان داد. نباید آن‌ها را به گوشه رینگ آسیب‌های اجتماعی ببریم و از دست بدهیم!

 

انتقاداتی که تا چند ماه گذشته به وزارت ورزش و جوانان می‌شد؛ حول عدم فعالیت این وزارت خانه در حوزه جوانان و حرکت‌های تک بعدی حوزه ورزش بود اما امروز این انتقادات باید به نحوه ورود و جهت گیری‌های مدیران این وزارتخانه به مسائل جوانان باشد؛ چه آنکه صحبت‌های معاون این وزارتخانه در تعارض با آرا فو رهنگ دینی اسلامی کشور است.

 

 «حد زاد و ولد در جامعهٔ ما چیست؟ من اشاره کردم؛ یک تصمیمِ زمان‌دار و نیاز به زمان و مقطعی را انتخاب کردیم، گرفتیم، بعد زمانش یادمان رفت! مثلاً فرض کنید به شما بگویند آقا این شیر آب را یک ساعت باز کنید. بعد شما شیر را باز کنی و بروی! ما‌ها رفتیم، غافل شدیم؛ ده سال، پانزده سال. بعد حالا به ما گزارش می‌دهند که آقا جامعهٔ ما در آیندهٔ نه چندان دوری، جامعهٔ پیر خواهد شد؛ این چهرهٔ جوانی که امروز جامعهٔ ایرانی دارد، از او گرفته خواهد شد. حد زاد و ولد چقدر است؟ چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانه‌های مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعهٔ ما نفوذ کرده است؟» این صحبت‌های رهبر انقلاب در سال گذشته در جمع مردم خراسان شمالی بود. ایشان در چند سال گذشته دغدغه‌های جدی را در خصوص سبک زندگی بیان می‌کنند اما مسئولین وزارت خانه ظاهرا در تضاد این فکر عمل می‌کند.

 

محمود گلزاری معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان؛ در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال روزنامه «شرق» درباره ظهور و بروز خانه‌های مجردی و زندگی جوانان زیر یک سقف بدون ازدواج می‌گوید: «این پدیده در دنیا رو به گسترش است و بخشی از آن به خاطر مشکلات ازدواج است. این مساله چندان در ایران فراگیر نیست اما می‌توان‌‌ همان تعداد را هم سامان داد تا خارج از چارچوب اخلاقی و فرهنگی جامعه نباشند.» وی در ادامه تاکید کرد: «این موضوع چندان هم نگران‌کننده نیست و می‌توان آن را سامان داد. نباید آن‌ها را به گوشه رینگ آسیب‌های اجتماعی ببریم و از دست بدهیم بلکه باید جوانان را در اردوگاه خودمان قرار دهیم.»

 

نکته جالب این پاسخ آن است که وی خانه‌های مجردی را به عنوان «خانواده‌های سفید» در مقابل «خانه‌های سیاه» به عنوان خانه‌هایی که جوانان بر اساس فرهنگی ایرانی اسلامی و با شیوه مشروع و قانونی ازدواج می‌کنند؛ قرار می‌دهد.

 

وطن آنلاین پیش‌تر گزارشی را با عنوان «گزارشی درباره خانه‌های مجردی؛ فرار از تنهایی به تنهایی» منتشر کرد و به برخی ابعاد این موضوع پرداخت اما ظاهرا وزارت ورزش و جوانان در این خصوص جهت گیری‌های متعارضی با نظام اسلامی دارد.

 

جهت گیری در غرب، جهت گیری فروپاشی خانواده است. در جهان غرب جنگ علیه خانواده که منجر به فروپاشی خانواده می‌شود شروع شده و وقتی فروپاشی خانواده اتفاق بیفتد، از نظر فرهنگ اسلامی جامعه نیز رو به اضمحلال می‌گذارد. چرا که براساس خانواده گسیخته نمی‌توانیم جامعه بالنده و پویا داشته باشیم.

 

دولتهای غربی در چند سال گذشته این مورد را از آفت‌های بزرگ سبک زندگی غربی می‌دانند و برنامه‌های متعددی برای جلوگیری از افزایش این نوع از زندگی در دستور کار قرار داده‌اند. تغییر الگوی مرسوم زن و شوهر و فرزندان به الگوهای دیگر نظیر خانواده‌های بدون پدر یا مادر، فرزندان بدون سرپرست، فرزندانی که با پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌هایشان زندگی می‌کنند یا زندگی مشترک بدون پیوند ازدواج، جمعیت‌شناسان و جامعه‌شناسان را با پرسش‌های زیادی روبه رو نموده است. نبود خانواده‌ای باثبات و عدم وجود آرامش در میان زنان و مردان غربی و آمریکایی از مهم‌ترین نشانه‌های بروز و گسترش بحران عدم تشکیل خانواده در این کشورهاست. ‌براساس نتایج تحقیقات صورت گرفته، غرب و آمریکا با بحران عدم تشکیل خانواده روبه رو بوده و این بحران در حال گسترش است. ‏

 

یک مورد از تحقیقات اخیر مجلس فرانسه درباره خانواده، نشان داده است که ازدواج، دیگر یک بنیاد شکست‌ناپذیر برای تولید بچه نیست و همچنین اعلام شد که هم زیستی‌های آزادانه به شدت رایج شده‌ است. منظور از هم زیستی آزادانه، زندگی دو جنس مخالف خارج از چارچوب عقد نکاح و ازدواج است. این نوع از سبک زندگی که امروز در غرب نیز به معضل مبتلا شده است از سوی معاون وزیر با عنوان «خانه‌های سفید» معرفی می‌شود و آن را «نگران‌کننده» هم نمی‌داند.

 

در آلمان، تحقیقات اخیر اداره آمار فدرال آلمان نیز نتایج مشابهی را به دست داد: تنها 38 درصد زنان و 30 درصد مردان، ازدواج را جزئی لازم برای زندگی با یکدیگر می‌دانند. «اداره آمار ملی انگلیس» (‏ONS‏) نیز در سال 1999 (1378 ه. ش) اعلام کرد که هم اکنون 24 درصد از جمعیت مردان و 25 درصد از جمعیت زنان خارج از چارچوب عقد نکاح با یکدیگر زندگی می‌کنند که این رقم نسبت به سال 1986 دو برابر شده‌ است. نتایج پژوهش‌ها و تحقیقات نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین علل نداشتن تمایل به ازدواج رسمی عدم اعتماد طرفین به یکدیگر برای ادامه زندگی می‌باشد؛ بنابراین سعی می‌شود برای مدتی قبل از ازدواج رسمی زندگی مشترک داشته باشند تا شناخت بیشتری کسب کنند که گاهی از یک شب تا چندین سال طول این نوع زندگی می‌باشد که بیشتر آن‌ها به جدایی می‌انجامد و زنان آسیب زیادی به دلیل این نوع روابط می‌بینند.

این آسیب‌های اجتماعی که از سوی معاون وزیر نگران کننده نیست از سوی برخی خانواده‌ها با غفلت برخورد می‌شود و آن را نشانی از تعالی فرهنگی خود قلمداد می‌کنند. این گروه از خانواده‌ها به دلیل این‌که اسیر فرهنگ غرب شده‌اند تنهایی فرزندانشان را از سطح بالا بودن و روشنفکری تلقی می‌کنند در حالی که آن‌ها سرپوشی بر روی ایرادات خود می‌گذارند.

 

معاون ساماندهی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ سوال دیگر «شرق» با بیان اینکه «مخالف فیلترینگ فیس‌بوک هستم اما جنس مخالفتم محتوایی تربیتی است»، افزود: «این موضوع دو بخش دارد. بخش اول بخش قانونی است که زیرنظر شورایعالی فضای مجازی است که ما نقشی در این حوزه نداریم. اما در وجه دوم مساله این است که ما باید به جای نگاه تهدیدآمیز به اینترنت به چشم فرصت به آن نگاه کنیم و ما نمی‌توانیم به دوران قبل از اینترنت بازگردیم. در این دولت نگاه‌های منفی به دنیای مجازی مثبت‌تر شده است و نگاه ببندیم و بترسیم نیست.»

 

این موضع از سوی وزارت ورزش و جوانان در حالی بیان می‌شود که آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی در غرب؛ امروز باعث شده است که فیلم‌هایی چون discanect تولید شده است که گوشه‌ای از آسیب‌های اجتماعی شبکه‌های اجتماعی چون فیسبوک را مطرح می‌کند.

 

منبع: وطن آنلاین

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار