کد خبر:۲۸۳۸۱۱
بسیج دانشجویی 8 دانشگاه تهران:

سیاست‌های جدید وزارت علوم زمینه جولان غوغاسالاران سیاست‌باز در دانشگاه را فراهم کرده است

بسیج دانشجویی 8 دانشگاه تهران درباره عملکرد وزارت علوم و تغییر روسای دانشگاه‌ها بیانیه‌ای را منتشر کردند.
سیاست‌های جدید وزارت علوم زمینه جولان غوغاسالاران سیاست‌باز در دانشگاه را فراهم کرده است

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، بسیج دانشجویی 8 دانشگاه تهران درباره عملکرد وزارت علوم و تغییر روسای دانشگاهها بیانیه ای را منتشر کردند که مشروح این بیانیه به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات 24 خرداد و انتخاب ایشان به ریاست جمهوری، سیر تغییرات در کابینه و وزارت‌خانه‌های مختلف رخ داد که این تغییرات در وزارت علوم از جهات مختلف برای دانشگاهیان و دلسوزان انقلاب، اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

سرآغاز تغییرات در وزرات علوم با معرفی میلی‌منفرد کلید خورد که با رأی مخالف نمایندگان مواجه شد و پس از آن نیز سرپرستی توفیقی تا زمان معرفی کاندیدای جدید وزارت، به معرفی ایشان ختم نشد و رئیس‌جمهور، فرجی‌دانا را برای تصدی این پست معرفی نمودند که با رأی موافق مجلس مواجه شد.

 

پس از تصدی این پست توسط فرجی‌دانا، ایشان به دو تن از چهره‌های نام‌برده که مورد موافقت مجلس برای تصدی وزارت علوم نبودند، پست‌های کلیدی در وزارت‌خانه تحویل نمودند که با اعتراض جدی نمایندگان مواجه شد و شائبه حضور جریانی را که در دوران تصدی‌گری خود بر وزارت علوم، چهره درخشانی در حوزه فضای علمی در دانشگاه‌ها به جای نگذاشته بودند، در تیم جدید مدیریتی وزارت علوم ایجاد نمود.

 

انتصاب افراد مورد اعتراض و عدم احراز صلاحیت شده مجلس به سمت‌های مهم در وزارت علوم، در حکم بی‌احترامی به رأی نمایندگان محترم بوده است که با اعتراض جدی ایشان مواجه شده و در این بین حرف‌هایی نیز مبنی بر استعلام از وزارت اطلاعات بر سر تأیید یا عدم تأیید این افراد شنیده شد که نگرانی دلسوزان آینده دانشگاه‌ها را چندین برابر نمود.

 

پس از این تحرکات در مجموعه مدیریتی وزارت علوم، تشکیل هیئت‌هایی 3 نفره برای بازدید از دانشگاه‌ها و بررسی روند حرکتی آن‌ها این نگرانی را دوچندان نمود و در نوع خود حرکتی بدیع می‌‌نمود که در وهله اول، آرامش را از فضای دانشگاه‌ها سلب نمود و فضای علمی دانشگاه‌های کشور را دچار حاشیه‌هایی نمود. مواردی نظیر وظیفه اصلی این هیئت‌ها، اعتبار ایشان، جوی که در دانشگاه‌ها از قبل حضور ایشان به راه افتاده و مواردی دیگر که در این وجیزه نمی‌گنجد، متأسفانه آن‌گونه که باید شفاف نشده است و در عمل، این حاشیه بود که به فضای دانشگاه‌ها ورود پیدا کرد و هنوز هم این موارد باقی و البته بی‌جواب است و لازم است به جد به آن‌ها پرداخته شود.

 

بحث دیگری که مطرح است، مشخص شدن ملاک‌های وزارت محترم علوم برای تغییر روسای دانشگاه‌هاست که بر چه اساسی این تغییرات صورت می‌گیرد و اینکه آیا مباحث علمی و پیشرفت فضای پژوهشی – آموزشی در دانشگاه‌ها، جزو ملاک‌های ولو حداقلی برای این تغییرات است یا اینکه صرفاً مسائل سیاسی و بازی احزاب سیاسی در دانشگاه‌ها، زمینه ساز این تغییرات و تغییرات احتمالی آینده است؟ متأسفانه این‌ها مواردی است که تاکنون بی‌جواب مانده و پاسخی درخور، دریافت ننموده است.

 

موضوع دیگر، بازگشت اساتید اخراجی و دانشجویان ستاره‌دار، مشروطی و زندانیان فتنه به دانشگاه‌هاست که با روندی که وزارت علوم پیش گرفته‌است کسانی بر طبل بازگشت به دانشگاه‌ها می‌کوبند که از بین اساتید، اصولاً به دلیل مسائل علمی و عدم پیشرفت در این حوزه از دانشگاه‌ها اخراج شدند و از بین دانشجویان نیز، یا سوابق علمی نه چندان جالبی در پرونده داشتند که مطابق قانون می‌بایست اخراج گردند و یا این‌که پادوی احزاب سیاسی بودند و یا ارتباطشان با دشمنان این مرز و بوم و منافقین محرز شد و به این سبب از دانشگاه اخراج شدند. پس مشخص نیست وزارت علوم را چه شده است که بی‌محابا و بدون تدبیر، اقدام به بازگشت این جریانات و افراد به دانشگاه‌ها می‌کند و در این بین قانون را ملاک عمل خود قرار نمی‌دهد؟

 

آقای فرجی‌دانا بحثی را پیرامون زدن حرف اول و آخر در دانشگاه‌ها توسط اساتید مطرح نمودند و خاطر نشان ساختند نباید از این امر بهراسیم. اما متأسفانه هراسی از این حرف در دل ما به راه افتاده است که در پی جواب آن هستیم و نمی‌توانیم به این جواب گنگ ایشان بسنده کنیم. آیا این امر منجر به ایجاد یک باند بسته قدرت در دانشگاه‌ها نمی‌شود؟ پیش‌بینی‌هایی برای جلوگیری از این کار صورت پذیرفته است و یا این‌که منظور ایشان از نهراسیدن همین تشکیل باندهای قدرت بوده است؟

 

مجموعه مباحث بالا و مواردی که در مسیر اجرای سیاست‌های تیم جدید وزارت علوم طی همین ترم اخیر در دانشگاه‌های کشور اجرا گردیده، جولان غوغاسالاران سیاست‌باز را در دانشگاه موجب شده است که لازم است مجلس محترم همانند وزارت علوم، هیئتی چند نفره را برای رصد فضای دانشگاه‌ها و مقایسه آن با فضای ایجاد شده پس از فتنه سیاه 88 و آرامش دانشگاه‌ها به این مراکز گسیل دارد تا روند اجرایی شدن سیاست‌های این دوستان را مشاهده نماید. لازم است تا مشخص شود هنگامی‌که تمام سیاست‌های این دوستان در دانشگاه‌ها اجرا نشده است، برخی از پادوهای احزاب که دنبال برهم زدن آرامش دانشگاه‌ها هستند، اینگونه مجال خودنمایی یافته‌اند با اجرای تمام سیاست‌های ایشان چه فضایی بر دانشگاه‌ها حکمرانی خواهد نمود؟

 

مسائل مشکوک دیگری نیز طی چند ماه اخیر در دانشگاه‌ها رخ داده که از شرح آن خودداری می‌کنیم ولی به عنوان مثال لازم است به عدم پرتاب ماهواره‌های آماده پرتاب دانشگاه‌های صنعتی شریف و علم و صنعت با وجود تغییر نام یکی از آنها به تدبیر از نام اصلی‌شان، اشاره کرد که هیچ پاسخ درخوری نیافته و شاید به انتظار تغییر روسای این دانشگاه‌ها برگردد.

 

 به هر تقدیراگر به مسائل بالا توجه نشود و سیاست وزارت علوم برای کنترل و مدیریت فضای دانشگاه‌ها اصلاح نشود قطعاً صدمه‌ای جدی متوجه فضای علمی و رشد این مهم در دانشگاه‌ها خواهد شد و یقیناً دانشگاه‌ها را از مسیر اصلی خود دور خواهد نمود که لازم است به صورت جدی و برای اصلاح این سیاست‌های غلط، اقدامی درخور توجه صورت گیرد.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه های امام صادق(ع)، علم و صنعت، تهران، شهید بهشتی، امیرکبیر، علامه طباطبایی، صنعتی شریف، خواجه نصیر

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حسين
-
۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۹
ياد يه شعرايي افتادم:
«ترحم بر پلنگ تيزدندان ستم‌کاري بود بر گوسفندان».
«سر گرگ بايد هم اول بريد نه چون گوسفندان مردم دريد».
0
0
عطا
-
۱۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۱
منتظر پاسخ هستيم دوستان نماينده
خداکنه تا دير نشده بجنبيد تا وقايع تلخ دوباره تکرار نشه
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار