به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، هر چند وقت یکبار میشنویم که احتمالا پایتخت تغییر خواهد کرد. برخی از آگاهان احتمال دادهاند شاید یکی از دیالوگهای زیر به وقوع پیوسته باشد که اینچنین بحث تغییر پایتخت جدی است.
احتمال اول (حل معضل ترافیک):
اولی: چرا شما امروز دیر رسیدید جلسه؟!
دومی: باز تو ترافیک موندم!
اولی: اینطوری فایده نداره! برای ریشه کن کردن معضل ترافیک پایتخت باید فکری اساسی کنیم!
دومی: من یک پیشنهادی دارم! از فرهنگستان بخوایم که به جای کلمه «ترافیک» از یک کلمه دیگه استفاده کنیم. مثلا بگیم: «گیر کردن ماشینها تو هم!»، اینطوری دیگه «ترافیک» نخواهیم داشت!
اولی: این طرح فایدهای نداره! اینطوری معضل ترافیک حل میشه اما با معضل: «گیر کردن ماشینها تو هم!» مواجه میشیم!
دومی: چو فردا شود، فکر فردا کنیم! هر وقت با اون معضل مواجه شدیم یک فکری براش میکنیم!
اولی: همین الان یک راه حل کاربردی، اصولی و کارشناسی شده برای حل معضل ترافیک پایتخت به ذهنم رسید!
دومی: چه راه حلی؟!
اولی: کلا پایتخت رو عوض کنیم!
دومی: احسنت! آفرین! چرا این فکر بکر به ذهن خودم نرسیده بود؟!
احتمال دوم (پایین آوردن احتمال زلزله پایتخت):
- بابایی! خانم معلم امروز گفت تهران روی گسل زلزله است! شما قصد ندارید فکری به حال این قضیه کنین؟!
* خوب شد یادآوری کردی پسرم! همش فکر میکردم یک چیزی یادم رفته، اما چیزی یادم نمیاومد! قبلا فکرش رو کردم پسرم! ما اجازه نمیدیم با یک زلزله، اتفاقات بد زیادی توی پایتخت بیفته! فردا بحث تغییر پایتخت رو مطرح میکنم! اینطوری احتمال زلزله اومدن در پایتخت هم کاهش پیدا میکنه و هم اینکه لااقل خودمون از این شهر میریم!
احتمال سوم (حل معضل آلودگی هوای پایتخت):
- همونطور که مشاهده کردید؛ نه زوج و فرد کردن خودروها مشکل آلودگی هوا رو حل کرد، نه سهمیه بندی سوخت. به نظرم بهتره یا بریم از چین ریه وارد کنیم و یا اینکه پایتخت رو جای دیگهای منتقل کنیم!
* مگه چینیها ریه مصنوعی اختراع کردن؟!
- مگه چیزی هم هست که چینیها تولید نکرده باشنش؟!
* ریه رو بیخیال! با انتقال پایتخت موافقم، اما مشکل اساسی اینجاست که یک اصل در علم هست که میگه: «آلودگی هوا از بین نمیره، از پایتختی به پایتخت دیگه منتقل میشه!»، با انتقال پایتخت، آلودگی هوا هم به پایتخت جدید میاد!
- شما فکر کردی من کارشناسی نشده طرح میدم! از نظر من باید هر دو سال یکبار پایتخت رو تغییر بدیم تا هوای هر شهری از یک مقدار بیشتر آلوده نشه!
راهکارهای انتخاب پایتخت جدید
یکی از مشکلات اساسی تغییر پایتخت این است که چه شهری پایتخت جدید شود و بر چه اساسی پایتخت جدید را انتخاب کنیم؟!
کارشناسان بخش طنز فرهنگ نیوز، 4 راهکار زیر را برای انتخاب پایتخت جدید در نظر گرفتند:
راهکار اول: این روش بسیار علمی است و در این روش از علم آمار و انتخاب تصادفی بهره زیادی برده شده است. برای آنکه همه شهرها به یک میزان شانس برای پایتخت شدن داشته باشند، بایستی نقشه کشور را جلویمان بگذاریم و با چشمهای بسته انگشتمان را شانسی روی یک مکانی بگذاریم! هر جا شد آنجا پایتخت باشد!
راهکار دوم: هر جا خوش آب و هواتر بود را پایتخت کنیم تا مدت زمان بیشتری طول بکشد تا هوایش آلوده شود!
راهکار سوم: یک شهر جدید بسازیم! چیزی که زیاد است زمین و نیروی کار! اینطوری هم اشتغال زایی میشود و هم اینکه دیگر باقی شهروندان شاکی نمیشوند که چرا شهر ما پایتخت نشد!
راهکار چهارم: کیش هم گزینه مناسبی است! هم شهر زیبایی است و هم اینکه دور و برش روستا زیاد نیست و دیگر شاهد مهاجرتهای گسترده به پایتخت نخواهیم بود! فقط تنها مشکل این است که شاید دولتیها با توجه به خوش آب و هوایی این شهر، کلا بیخیال سفرهای استانی یشان شوند؛ البته دریاکنار هم بد نیست! فکرش را بکنید، مثلا جلسات هیات دولت در دریاکنار برگزار شود!
به همین راحتی!
شنیده شده است که برخی میگویند انتقال پایتخت از تهران به جای دیگر، هزینه زیادی دارد! اما کارشناسان ما هر چه فکر کردند متوجه نشدند چرا انتقال یک پایتخت بایستی هزینه زا باشد؟!
در همین زمینه یکی از کارشناسان بخش طنز فرهنگ نیوز، گفت: «انتقال پایتخت اصلا هم هزینه زا نیست! یک روز میگوییم از فردا فلان جا پایتخت است! و همه میروند آنجا! این کجایش هزینه دارد؟! فقط تنها هزینهای که وجود دارد چاپ نقشههای جدید و تصحیح پایتخت در کتاب هاست که میشود برای صرفه جویی در هزینهها این کار را با لاک غلط گیر هم انجام داد. به همین راحتی!»
منبع: فرهنگ نیوز
جابجايي پايتخت براي چه؟
من که نفهميدم اين آقايان که طرح انتقال پايتخت را داده اند به چه منظوري اين طرح را مطرح نموده اند!؟ اگر به خاطر آلودگي هوا است. که حرفي غير منطقي است چرا آقايان کمي دست به قلم نمي شوند و محاسباتي سر انگشتي انجام نمي دهند؟ اين جابجايي چند درصد در پاک سازي هواي تهران تاثير دارد و آيا با جابجايي پايتخت رشد جمعيت در تهران را نخواهيم داشت!؟ آقايان عزيز بجاي اين طرحي که هيچ منطقي در آن نيست! بنشينند فکر کنند چطور مي توان در ايجاد بهتر و سريعتر سرويسهاي همگاني همت نمود . سرويس هاي حمل و نقل (شرکت واحد، مترو و ...)
1- سرويس هاي خدمات الکترونيکي ادارات و دستگاه هاي دولتي (که بزرگترين کمک را به کاهش رفت و آمد شهري را دارد)
2 - ادامه دارد
3- آموزش مسئوليت پذيري مسئولان به اينکه قبل از اينکه مشکلي رسانه اي شود خود جهت رفع آن اقدام نمايند
4- شما امکانات شهرستان ها و روستا ها را افزايش دهيد ديگر مردم حتي از روستا هم به شهر نخواهند آمد
آيا تا به حال از سفرهاي به درون پايتخت آمار جمع آوري کرده ايد!؟ و آيا مي دانيد که علت سفرها چيست؟!!
من شخصا فکر مي کنم حتما اين طرح سودي براي يک عده دارد که اينقدر دنبال آن هستند واين نتيجه از کجا گرفته شده ؟ از توجيحات آبکي آقايان
وقتي عنوان مي کنيم ايجاد يک پايتخت جديد هزينه هاي کلاني را روي دست دولت مي گذارد عنوان مي کنند!!!
1- اين طرح براي 50 سال ديگر است!!! آقاي عزيز مشکلات دست نگه مي دارند تا شما 50 سال ديگر طرح خودتان را اجرا کنيد؟!!!
2- ادامه دارد
2- يا عنوان مي کنند ما فعلا براي پايتخت جديد امکانات ورزشگاه فراهم نمي کنيم!!! آقاي محترم يعني تمام مشکلات يک پايتخت، بود و نبود ورزشگاه هست؟!! در ضمن شما ورزشگاه ايجاد نکنيد. فکر ميکنيد افراد ساکن پايتخت جديد مي گذارند شما سر حرف خودتان بايستيد!!! ببخشيد به زور از شما ورزشگاه خواهند گرفت.