به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، با اتفاقاتی که در صحنه سیاسی و اقتصادی کشور ترکیه افتاد به نظر می رسد ایران یکی دیگر از راههای نفوذ و بی اعتبار کردن تحریمهای بانکی ایالات متحده آمریکا را از دست داد.
بدون شک یکی از عوامل اصلی آنچه در کشور ترکیه در حال وقوع است را می توان تحریم های آمریکا بر علیه ایران و سوء استفاده دلالان از این موضوع در جهت دور زدن آن با قیمت های واسطه گری کلان و آلوده کردن مسولان و نزدیکان آنهاست.
همین موضوع مستمسک خوبی برای آمریکا برای زدن چند نشان با یک تیر است؛ از طرفی دولت اردوغان و حزب مذهب گرای عدالت و توسعه – علیرغم تمام اشتباهات استراتژیک خود در برخورد با مردم ترکیه و همسایگان- مورد رضایت ایالات متحده نبوده و باید از نظر آمریکا ساقط می شد؛ از طرفی دیگر یکی از کانالهای انتقال پول به ایران از طریق هالک بانک که مستمسکی برای دولت اردوغان در فشار به غرب و آمریکا شده بود نیز بسته می شود.
از سویی دیگر با توجه به رضایت اجباری آمریکا به باقی ماندن بشار اسد در قدرت دیگر ترکیه نقش مهمی را در تحولات سوریه در هیبت لجستیکی و پشتیبانی معارضین سوری نمی تواند بازی کند.
در هر حال یکی از مهمترین کانالهای انتقال ارز به داخل کشور در حال حاضر به تعلیق درآمده و دولت هرچه سریعتر باید به فکر چاره جویی برآید؛ اتفاقی که افتادن آن دور از انتظار نبود.
از طرفی دیگر سیاست "نگاه به بیرون" دولت یازدهم نیز که با خروجی توافقنامه ژنو در حال پیگیری است، تابحال هنوز نتایج مثبتی نداشته و باید امیدوار به مثبت بودن مذاکرات کارشناسی دو طرف و اجرای سیاست «نفت در برابر کالاهای اساسی» توسط غرب بود.
در پایان باید گفت در صورتیکه دولت علاوه بر سیاست «نگاه به بیرون»، سیاست «اتکا به توان داخلی اقتصادی» را دنبال نکند و لوکوموتیوهای تولید اقتصادی داخل کشور در حوزه های مسکن، کشاورزی و صنعت فعال نکند، با توجه به کندی مذاکرات کارشناسی ژنو و مسدود شدن خط دلاری از ترکیه، شوک ارزی سال 1391 دور از انتظار نخواهد بود.
منبع: مسیرآنلاین