به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، شاید این روزها دشواریهای زندگی در کلان شهرها و تبعاتی همچون آلودگی هوا و محصور شدن در آپارتمانها که این سبک زندگی را بر مردم تحمیل میکند بیش از هر زمان دیگری شهرنشینان را به سوی استفاده از مناظر طبیعی و تفرج گاههای برون شهری سوق میدهد؛ اماکنی مانند جنگلهای سر سبز شمال، سواحل دریای خزر و مناطق زیبای کوهستانی هریک میتوانند مقصد مناسبی برای دوستداران طبیعت و خانوادههایی باشند که به دنبال لذت بردن از هوای پاک و گذراندن یک روز تعطیل در دامن طبیعت هستند.
اما متأسفانه مدتی است که به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی و اخلاقی از سوی عدهای از گردشگران که عمدتاً به وسیلهٔ تورهای گردشگری عازم این مناطق میشوند لذت بهرهمندی از طبیعت به کام دیگر مسافرین و میهمانان طبیعت که به صورت خانوادگی و به منظور طبیعت گردی و برخورداری از تفریحات سالم عازم مناطق نام برده میشوند تلخ گردیده است؛ چرا که عدم نظارت کافی بر عملکرد تورهای گردشگری و مناطق تفریحی و پر تردد برون شهری موجب گشته تا آژانسهای مسافرتی که تعدادی از آنان حتی فاقد مجوزهای لازم از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میباشند، بدون رعایت قوانین و مقررات و به قصد سود جویی به برگزاری تورهای مسافرتی و جابه جایی افرادی اقدام کنند که غالباً به صورت گروههای مختلط و مجرد به مناطق توریستی اعزام میشوند.
** از رقص و پایکوبی تا سرو مشروب! **
این افراد اگرچه به ظاهر به قصد تماشای مناظر طبیعی و بهرهمندی از جاذبههای تاریخی و گردشگری به مناطق نام برده سفر میکنند اما در واقع اهدافی غیر ازطبیعت گردی در سر دارند؛ به طوری که رفتارهای نامناسب و هنجار شکنیهای آنان موجب شده تا گردشگاهها به محیطی ناامن برای خانوادهها تبدیل شود.
تورگردانها و مدیران برگزاری تورهای داخلی که تلاش دارند با تبلیغات و درج آگهی در روزنامهها با ذکر عناوین جذابی همچون «تور شاد و یک روز به یاد ماندنی» مشتریهای بیشتری به سوی خود جلب کنند بدون رعایت هیچ ضابطهای امنیت اخلاقی و اجتماعی جادهها و تفرج گاههای خارج از شهر را به خطر میاندازند؛ تا جایی که حتی برخی از آنان برای راضی نگاه داشتن مسافران خود بیاخلاقی را به اوج خود رسانده و اقدام به سرو مشروبات الکلی مینمایند.
موسیقی، رقص و استفاده از آلات قمار در کنار بازیها و سرگرمیهای خارج از عرف بدون در نظر گرفتن حدود شرعی در رابطهٔ زن و مرد و رفتارهای هنجار شکنانهای از این دست دیگر به صحنههایی عادی برای این گروهها تبدیل شده به طوری که اگر احیاناً فرد یا افرادی که به اصول اخلاقی و ارزشهای مذهبی پایبند میباشند ندانسته و به طور اتفاقی با این گروهها همسفر شوند، به جای آرامش گرفتن از طبیعت چیزی جز آزردگی روح به دست نخواهند آورد.
** تفریگاه سالم برای خانوادهها کجاست؟ **
در چنین شرایطی امکان استفاده از خدمات تورهای مسافرتی و تفریح گاههای عمومی خارج از شهرها عملاً برای خانوادهها از بین خواهد رفت، چرا که همواره این نگرانی از سوی آنان وجود دارد که از سوی این افراد مورد مزاحمت و تعرض قرار گیرند.
حال سوال اینجاست که در جامعهٔ اسلامی چرا تفرجگاهها و اماکن عمومی خارج از شهرها باید به مکانی امن و جولانگاهی برای بیاخلاقی و هرزروی گروهی از جوانان تبدیل شود؟ آیا قوانین شرعی و مدنی کشور تنها به حوزه داخلی شهرها محدود میشوند و فضاهای برون شهری، جادهها و اماکن توریستی از این قاعده مستثنی هستند؟ آن گونه که پیداست عدم نظارت مستمر و کافی نهادهای مسئول یکی از اصلیترین دلایلی میباشد که موجب شده ما شاهد این گونه جریانات ناخوشایند باشیم.
علاوه بر این سود جویی برخی آژانسهای مسافرتی و بیمسئولیتی آنان از دیگر دلایلی است که به این امر دامن زده و از سوی دیگر سهل انگاری برخی خانوادهها و اعتماد نابجا و ساده انگارانه آنان و تصور اینکه مسافرت فرزندانشان از کانال تورهای مسافرتی کاملاً ایمن میباشد نیز زمینه را برای ایجاد فضای نامناسب در این گونه سفرها مهیا میکند. چنانچه خانوادهها با تحقیق وکنترل دفاتر خدمات گردشگری و کسب اطلاعات کافی در مورد ضوابط حاکم بر این آژانسها همچون دارا بودن مجوز، نوع فعالیت، راهنما و برنامهٔ سفر اقدام کنند میتوانند نقش به سزایی در جلوگیری از بروز ناهنجاریها و ایجاد امنیت فرزندان خود و جامعه ایفا کنند.
با این وصف برقراری امنیت اخلاقی در خارج از شهرها و تورهای مسافرتی امر مهمی است که از طریق همکاری سه جانبه نیروی انتظامی، آژانسهای مسافرتی و خانوادهها امکان پذیر میگردد. امید است پی گیری مستمر و مسئولانه نهادهای زیربط به حل هرچه سریعتر این معضل اجتماعی منجر گردد و ما در آیندهٔ نزدیک دیگر شاهد این هنجارشکنیها نباشیم.
منبع: فرهنگ نیوز