به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در چهلودومین جلسه ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور که عصر امروز در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد کبکانیان دبیر این شورا با اشاره به پربار و فعال بودن این جلسه گفت: بخشی از این جلسه بهعنوان رویدادهای دو هفته جاری بهصورت مفصل مورد بررسی قرار گرفت که بررسی شورای سیاستگذاری جایزه بینالمللی پیامبر اعظم از جمله این موارد بود.
وی افزود: این جایزه از مصوبات خوب و مستحکم شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای سیاستگذاری این جایزه بر اساسنامه پیشبینی شده که اعضای ملی و بینالمللی از بانک توسعه اسلامی ونهادهای علمی و فناوری جهان اسلام در آن حضور دارند در روز گذشته جلسهای تشکیل داده و نکاتی را در جهت تبدیل این جایزه به یک نهاد بنیانگذاری شده غیردولتی مطرح کردند در این جلسه نیز نکاتی مطرح شد و وزیر علوم پیشنهادات مطرح شده از سوی بانک توسعه اسلامی را بهصورت اجراییتری مطرح کردند که اگر این موارد به دستور خاصی تبدیل شود بعدا ارائه خواهد شد.
دبیر شورای ستاد راهبردی جامع علمی کشور با اشاره به دومین موضوع چهلودومین موضوع این شورا گفت: در بخش دوم مأموریتهای جهاد دانشگاهی در رابطه با نقشه جامع علمی کشور مورد بررسی قرار گرفت پیشنهادی از طرف جهاد داده شده بود که در دبیرخانه مورد بررسی قرار گرفت این پیشنهاد شامل ده محور از اقدامات ملی نقشه جامع علمی کشور بود که از سوی رئیس جهاد دانشگاهی مطرح شد برخی بندها که با نهادهای دیگر تداخل داشت اصلاح شد و یکی از بندها که مربوط به تأسیس نهاد ملی پژوهش و فناوری یعنی RTI به کارگروهی مستقل موکول شد با این اصلاحات به تصویب رسید چرا که دو دستگاه دیگر داعیه انجام این کار را داشت.
کبکانیان در خصوص برنامههای بعدی جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دو موضوع در اولویت جلسه آینده قرار گرفتند یکی از این دو موضوع به علت عدم حضور وزیر بهداشت به جلسه بعد موکول شد، بررسی این موضوع نیازمند حضور وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و همچنین وزیر بهداشت درمان است. در واقع این موضوع بررسی سیاستهای اجرایی آموزش عالی یا به عبارتی تعیین ظرفیت آموزش عالی براساس ویژگی های ملی و منطقهای است.
وی افزود: پیشبرد نقشه جامع علمی کشور در برخی از بخشها خوب پیشرفته و در برخی بخشها با اعضا و نهادهای مرتبط در چالش است.
دبیر شورای ستاد راهبردی جامع علمی کشور اشاره کرد: تقسیم کار ملی آموزشی از سوی وزیر علوم تحقیقات و فناوری کشور مورد تأکید قرار گرفت که این موضوع نیز در جلسه آتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
کبکانیان در توضیح بیشتر در خصوص نهاد RTI تشریح کرد: تشکیل این نهاد یکی از اقدامات ملی در نقشه جامع علمی کشور است در کشورهای چون سنگاپور و مالزی که سرعت در مدیریت فناوری را تجربه کرده اند این نهادهای واسط توانستهاند نقش خوبی ایفا کنند. در خصوص این نهاد سه دستگاه پتانسیل همکاری دارد که این دستگاهها جهاد دانشگاهی، شهرک علمی وفناوری اصفهان و سازمان پژوهش و فناوری است که چگونگی استفاده از این پتانسیل ها باید مورد بررسی قرار بگیرد.
وی با اشاره به ستادی بودن معاونت علمی وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری و معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: برای پیشبرد اهداف کلان در عرصه پژوهش و فناوری نیازمند حضور این نهادهای میانی هستیم.
دبیر شورای ستاد راهبردی جامع علمی کشور در پایان به درآمدزا بودن این نهادی میانجی در طول زمان تأکید کرد و گفت: هر چند که معاونت علمی و چه جهاد دانشگاهی و چه وزارت علوم مسئولیت این نهاد را برعهده بگیرند میتوانند با ارائه پیشنهاد در لایحه بودجه از همکاری مجلس بهره بگیرند اما این نهادها بعد از مدتی خود درآمدزا خواهند بود.