به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» نشست خبری نمایندگان تشکلهای دانشجویی با موضوع سفر اخیر هیئت پارلمانی استعمار پیر به ایران صبح امروز در مجتمع 13 آبان برگزار شد.
در این نشست فرشید جعفری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: آنچه که از آن نگرانیم اینکه درعرصه سیاست خارجی دولت توجه خاصی به دوستان استراتژیک ایران در عرصه بینالملل ندارد ما متعهدان مهمی پس از انقلاب در عرصه سیاست خارجی داشتهایم که توجه به مستضعفین، جبهه مقاومت در آسیا و خاورمیانه بوده است درصورتی که اکنون به کشورهای توجه می شود که دشمنی و رذالت آنان با ما به نمایش گذاشته شده اگر دولت تدبیر و امید سیاست حاکم خود را نمیداند که با این کشورها ارتباط داشته باشد حداقل نیمنگاهی به قانون اساسی بیندازد. خودفراموشی در عرصه سیاست خارجی از سوی مسئولان ایجاد شده و متأسفیم که دولت رذالتهای انگلیس را در طول سالهای گذشته نمی بیند.
وی در ادامه افزود: ما با هر کشوری که علیه منافع جمهوری اسلامی اقدامی نکرده باشد مشکلی نداریم اما متعتقدیم نسبت به این دشمنان باید دقت بیشتری صورت گیرد.
عدم شفافیت در سیاست خارجی مسئلهای است که باید مورد توجه قرار بگیرد در طول سالها مسئولان سخنانی را مطرح میکنند اما بعدا واکنشهای دیگری را از آنها میبینیم هیئت اروپایی در داخل کشور با برخی فتنهگراان دیدار میکنند آیا مسئولان ما از حضور و دیدار این هیئتها آگاه نبودند؟ چه توجیحی برای این دیدارها وجود دارد همچنین با همه انتقادهای که نسبت به هاشمی داریم اما باید احترام او بهعنوان رئیس مجمع تشخیص نظام حفظ شود؛ زیرا احترام به وی احترام به ملت ایران است و باید بدانیم که فراموشی و از بین بردن حافظه تاریخی به نفع منافع ملی ما نیست.
جعفری: نگاه بیش از حد به خارج از کشور از سوی دولت باعث ناامیدی و تحقیر مردم میشود
جعفری با بیان اینکه نباید بیش از حد نگاه به خارج از کشور داشته باشیم ابراز داشت: مقام معظم رهبری فرمودند باید به ظرفیتهای درونی نظام نگاه کنیم اینکه اگر نگاه به خارج باشد باعث ناامیدی و تحقیر مردم میشود در عرف دیپلماتیک و رویهها و قانون های نانوشتهای داریم که به آن نقض حاکمیت کشور گفته میشود جک استراو در مصاحبهای با بیبیسی میگوید که ما باید مراقب باشیم که احمدی نژادها در حکومت ایران حضور پیدا نکنند اما چرا باید نقض حاکمیت ملی صورت گیردو مسئولان چرا نباید در برابر این موضوع موضعگیری نمایند.
دبیر جنبش عدالت خواه دانشجویی خاطرنشان کرد: سوال جدی این است که ارتباط با انگلیس چه فایدهای برای ما دارد این مایه نگرانی است که دولتهای خبیث این گونه علیه ما اینگونه اظهار نظر کنند کشوری که هیچ گاه از کینهتوزی و دشمنی علیه ما عذرخواهی نمیکند و ما باید نسبت به این موضوع متأسف باشیم اگر منافع ملی ما بیش از این در خطر قرار گیرد تشکل های دانشجویی اقدام خواهند کرد.
کریمی: ارتباط با یک هیئت پارلمانی برای دولت با ارزشتر از توهین به یک شخصیت سیاسی داخلی است
در ادامه این نشست خبری علیرضا کریمی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: حضور و سفر نمایندگان کشورهای مختلف روال طبیعی در همه کشورهاست همانگونه که در دولتهای گذشته نیز وجود داشته است اما یکسری سوءمدیریتها در چند ماه گذشته باعث شد کهاین سفرها نقض آشکار قانون اساسی باشد در مقابل یکی از مسئلان بلندپایه بیاحترامی صورت گرفت که قابل بخشش نیست و مسئولان عکسالعملی نشان نداند به نظر می رسد ارتباط با یک هیئت پارلمانی با ارزشتر از توهین به یک شخصیت سیاسی داخلی است
کریمی: مهمترین عامل خارجی برای فتنه 88 را میتوان انگلیس و شبکه بیبیسی دانست.
وی در ادامه افزود: اینکه دستاورد ما از سفر جک استراو به ایران چیست باید مشخص شود که این سفرها برای ما چه دستاوردی داشته است و مسئولان باید در این باره توضیح دهند انگلیس از 200 سال گذشته تا کنون در راستای منافع ما قدمی برنداشته است در زمان قاجار باعث ایجاد فرقه بهائیت شد قرارداد رویترز با ایران بسته شد در زمان پهلوی نیز استعمار پیر فردی مانند رضاخان را برای ما پرورش داد و کودتای 32 نیز از اقدامات انگلیس بود در زمان انقلاب اسلامی جنگ و به ویژه فتنه 88 این کشور اقدامات دشمنانه زیادی انجام داد و در سال 88 با ارسال خبرنگار به ایران و شروع پخش شبکه بیبیسی فارسی شاید مهمترین عامل خارجی فتنه 88 را بتوان انگلیس و شبکه بیبیسی دانست.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: رئیس هئیت پارلمانی جک استراو است که مسئول مذاکره کننده انگلیس در زمان روحانی بود که حتی حاضر نشد ایران دو سانترفیوژ داشته باشد و اینکه یکی از مسئولان گفته ما نسبت به سخنان اخیر جک استراو خوشبین هستیم جای سوال است و اینکه آیا انگلیس بهعنوان پیمانکار نهایی دور جدید مذاکرات مشخص شود درست است.
علی بیانی دبیر دفتر تحکیم وحدت در ادامه نشست گفت: هدف از سفر این هیئت اروپایی از کشورهای مختلف چیست و اگر مسئولان وزارت خارجه و مجلس تشریح کنند ما خوشحال میشویم. تا کنون دو سفر هیئت خارجی به ایران وجود داشته باید مشخص شود که دستاورهای این سفرها چه بوده آیا روابط ایران و غرب به صلح انجامیده و یا اینکه آنان بهرهبرداری خود را از این موضوع داشتهاند چه پالس و چه سوال مثبتی از سمت انگلیس مطرح شده که باعث میشود از هیئت پارلمانی این کشور دعوت کنیم آیا در چند سال گذشته نسبت به جمهوری اسلامی سیاست جدیدی را در دست گرفتهاند.
بیانی: راهکار دولت برای ایجاد اقتصاد مقاومتی در کشور چیست؟
وی در ادامه افزود: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید تکیه ما به نگاه درونی باشد آیا در این مدت با نخبگان و فعالین جلسات مکرر داشته اید یا اینکه تمام تلاشهای مسئولان برای مذاکره با کشورهای غربی بوده است؟ چه تلاشی برای اقتصاد مقاومتی صورت گرفته و اگر دولت میخواهد اقتصاد مقاومتی شکل گیرد راهکارش در این زمینه چیست؟
بیان خاطرنشان کرد: اصرار در این پاسخ به این سوال که چرا پرستیوی در کشور شما قطع شده میگوید این کار دولت و مجلس ما نیست بلکه کار مرکز قوانین ماست و در این رابطه اگر کسی انتقادی میکند نباید بدبینی نسبت به دولت محسوب شود. به اندازهای که چشم ما به کشورهای غربی است به کشورهای جهان سوم نیست اینکه چرا درخواست های که از کشورهای امریکای جنوبی میشود دولت رد میکند چرا بیشتر به کشورهای که در تاریخ انقلاب به نظام ضربه زدهاند ارتباط برقرار میکنیم و اینکه چرا جک استراو با یک سمت جدید به ایران میآید و ما فکر میکنیم سیاست امریکا نسبت به ما تغییر کرده است.
بیانی: ما منتظر موضعگیری دولت درباره ادامه ارتباط با انگلستان هستیم
دبیر دفتر تحکیم وحدت ابراز داشت: روحانی به خاطر رای که از مردم گرفته است حساس است اما مهمتر این است که جک استراو میگوید باید تلاش کنیم احمدینژادها سرکار نیایند و اگر قرار است سرکار نیایند بایداز دولت روحانی حمایت کنیم اگر میخواهند حمایت کنند باید واضح و شفاف مسائل را مطرح نمایند واگر قرار است در داخل به نفع خود نظراتی را بیان کنند ما در این زمینه منتظر موضعگیری دولت هستیم.
در ادامه این نشست ناصر آراسته بهعنوان نماینده بسیج دانشجویی گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی موضوعی مبنایی است که ظهور و بروز آن در عملکرد امام و رهبری قابل مشاهده است امام (ره) تأکید داشتند که ما دوقطبی مستکبرین و مستضعفین را داریم و مبنای عملکرد ما باید براساس این موضوع باشد عرصه سیاست خارجی عرصه واقعیتهاست نه آرمانها اما ما معتقدیم که عرصه سیاست خارجی عرصه واقعیتهای آرمانی است و باید از جبهه غرب دولت انگلستان را بررسی کنیم ما در مقابل انگلیس چندین دهه طلبکار هستیم و از جمله قرار رویترز، کودتای 32 و... پس راهکاری غیر از ایستادگی در برابر دشمن نداریم.
آراسته: ما معتقدیم دیپلماسی لبخند توان رویارویی با دشمنان انقلاب را ندارد
وی با اشاره به اینکه جک استراو گفته ملت ایران هنوز دشمنی خود را دولت انگلیس دارند خاطرنشان کرد: ما هجمههای را به طرق مختلف توسط انگلستان فراموش نکردیم ملت ایران معتقد است که دیپلماسی لبخند توان رویارویی با دشمنان را ندارد و ما راهی جز تکیه بر توان داخلی و پتانسیلهای درونی نظام نداریم.
آراسته تصریح کرد: تا زمانی که تبعیت کامل از دشمن نداشته باشیم این دشمنیها وجود دارد باید تکیه ما بر توان داخلی و نه دیپلماسی لبخند باشد. در فتنه 88 و پیرو شیطنتهای آشکار انگلیس طرح کاهش روابط با این کشور مدنظر بود که دو سال پیش به تثبیت رسید اما مجلس بهشدت به دنبال ارتباط با غرب است که دستگاه مقننه در این مسئله ورود پیدا میکند پس اکنون جایگاه جمهوری اسلامی در منطقه تثبیت شده است تمام جبهه غرب با تمام توان جمهوری اسلامی را محدود میکند و توان برنامه صلاحآمیز به تصویب رساند و اکنون وقت بهرهبرداری است پس باید دیپلماسی مقتدرانه را با غرب داشته باشیم و این توان تکیه بر اندیشهها و نیروی داخلی است.
علی بیانی در ادامه نشست در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه از سوی دولت جلسه با نخبگان شکل گرفته یا خیر، گفت: آنقدر که بر سر سفرهای خارجی اصرار وجود دارد اصرار برای تشکیل جلسه با نخبگان وجود ندارد و ما برای ارتباط کشورها مخالفتی نمی بینیم اما مسئله فقط عرف دیپلماتیک است به شرط اینکه حقوق جمهوری اسلامی ایران در سفرهای اخیر حفظ شود و کاری خلاف قانون صورت نگیرد.
بیانی: در هشت سال گذشته با وجود برخی انتقادات اما به آرمان های انقلاب نزدیک تر شده ایم
دبیر دفتر تحکیم وحدت در پاسخ به این سئوال که در هشت سال گذشته دستاوردهای ارتباطی کشورهای جهان سوم برای ما چه بوده است، تصریح کرد: در هشت سال گذشته به کشورهای جهان سوم توجه صورت گرفت و ارتباط برقرار کردیم و حداقل دستاورد این ارتباط رسیدن به برگزاری کنفرانس کشورهای عدم تعهد بود که ایران را به عنوان ظرفیتی برای مبارزه با تسلیحات هسته ای، استعمار و استکبارستیزی مطرح کرد هر چند که به دیپلماسی هشت سال گذشته نقد داریم اما به آرمان های انقلاب نزدیک تر شده ایم.
جعفری درباره دخالت ایران در سوریه گفت: کشورهای مهم بارها این موضوع را مطرح کرده اند که ایران برای حل مسئله سوریه باید وارد شود و ایران همواره گفته که راهکار حل مشکلات سوریه برگزاری انتخابات است و تاکنون انگلستان از دولتی حمایت کرده که منافعش را تامین کند شکل ارتباط و سابقه تاریخی ارتباط بسیار مهم است و ما نیز گفته ایم که در سوریه مردم باید فصل الخطاب باشد در صورتی که منافع ملی ما همیشه در تعارض با دولت انگلستان بوده است.
کریمی: مجلس و دولت با قراردادن سیاست خارجی در اولویت برنامه ها موجبات تضعیف جمهوری اسلامی رافراهم می کند
کریمی درباره انجام سفرها و مراودات هیئت های خارجی به ایران ابراز داشت: این سفرها و مراودات امری طبیعی است اما چرا مسئولان از حضور هیئت های اروپایی در ایران ذوق زده می شوند، جای سئوال است و اصل فعالیت های دولت مبتنی بر سیاست خارجی قرار داده شده است ما در این امر محدودتر هستیم، مسئولان ما باید شفاف سازی کنند که این مذاکرات و حضور هیئت پارلمانی چه بهره ای برای ما داشته است و مجلس و دولت با قراردادن سیاست خارجی در اولویت برنامه ها موجبات تضعیف جمهوری اسلامی را رقم می زند.
آراسته درباره سیاست خارجی و روابط دو جانبه با کشورهای دیگر تصریح کرد: ما با رفت و آمد دو جانبه با کشورهای دیگر مشکلی نداریم اگر منطق و مبنای جمهوری اسلامی ایران فهم شود و دشمنی دشمن را درک کنیم در این زمینه مشکلی وجود ندارد و اگر بدانیم از دشمن چیزی به غیر از دشمنی به دست نمی آید در آن زمان راحت تر پیش می رویم.
بیانی در این باره ادامه داد: هر موقع انگلیس حقوق ما را به رسمیت شناخت ما به دنبال ارتباط با انگلیس می رویم.
جعفری ابراز داشت: اگر منافع ملی ما توسط غرب به رسمیت شناخته شد اما حقوق فلسطین به رسمیت شناخته نشد در آن موقع چه باید کرد.