به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ نشست خبری سریال یادآوری نخستین سریال شبکه ای فیلم با حضور حجت قاسم زاده اصل کارگردان، رویا غفاری نویسنده، احمد زالی تهیهکننده، فرهاد قائمیان، روزبه حصاری و متین ستوده بازیگران در ساختمان موسسه سروش برگزار شد.
زالی در این نشست با اشاره به روند 22 ماهه نگارش فیلمنامه از ارتقای مخاطبان شبکه آی فیلم با "یادآوری" و داشتن مخاطب 15 تا 20 میلیونی این سریال خبر داد و گفت: زیبایی شناسی کارگردان ما قابل تقدیر است و تلاش 4 فصل عوامل در پاییز، زمستان، بهار و تابستان خوشبختانه به ثمر نشسته است. این کار دستاوردهای بزرگی برای تلویزیون داشته و توانسته ثابت کند فقط سریال کمدی سخیف نیست که بیننده دارد.
وی افزود: اگر کار جدی خوب ساخته شود باز هم مخاطب دارد و در تلویزیون می توان بیش از ماهواره مخاطب جمع کرد. از طبقه روشنفکر تا کارگر و کارمند و شهری و روستایی سریال ما را تحسین کردند.
این تهیه کننده از فعالیت عظیم برای دوبله عربی سریال خبر داد و یادآور شد: دوبلرهای عرب زبان در لبنان این کار را دوبله کردند و سریال نیز در کشورهایی چون بحرین، لبنان، عراق و سوریه مخاطب خوبی دارد.
در ادامه قاسم زاده با بیان اینکه می توان در زمان آغاز ساخت یک پیش بینی اولیه از میزان مخاطبان داشت، اظهار کرد: ما از قسمت دهم به بعد با ترس و لرز جلوی تلویزیون می نشستیم چون می دانستیم داریم دیده می شویم. در واقع مسیر غلط سریال سازی ما بوده که مردم فکر میکنند می توانند بین سریال بروند و بیایند و غذا بخورند. حالا دیگر زمان عوض شده اما ما نمی خواهیم تغییر کنیم.
وی تصریح کرد: دیگر نباید طوری سریال بسازی که اگر کسی از قسمت پنجم تماشای سریال را آغاز کرد چیزی از دست نداده باشد. ما می دانستیم قصه سر راستی نداریم و آغاز کارمان نیز غمانگیز است اما این که می گویند مردم صرفا سریال طنز می خواهند اشتباه است و اگر چنین بود آثار طنز این طور بی مخاطب نمی شدند.
وی درباره صحنه اعدام گفت: ما در 13 حلقه با جزئیات به اعدام پرداختیم و فکر می کردیم هر چقدر مخاطب بیشتر در این لحظه از سریال اذیت شود در قسمت بعد با زنده شدن علی بیشتر شاد خواهد شد، البته موضوع ما قصاص نبود. ما نه اپوزیسیون هستیم و نه مشکلی با قوه قضاییه داریم بلکه قصهای ساختیم که به انتقام و بخشش میپرداخت و من به شخصه گرچه صلاحیت ندارم اما صرفا می گویم بهتر است خانواده مقتول قاتل را ببخشد همه می دانیم یک قانون بد از بی قانونی بهتر است.
قاسم زاده با بیان اینکه ایران دارای یک تلویزیون پاک است، یادآور شد: هر لحظه می توانیم بیدغدغه تلویزیون ایران را روشن و در حضور خانواده آن را تماشا کنیم. ما حتی در قسمتی که اعدام داشتیم در تیتراژ هشدار داده بودیم همه این قسمت را نبینند.
قاسم زاده تاکید کرد: شاید اجزای سریال ما شبیه زندگی واقعی نباشد اما حس واقعی را منتقل می کند. ما بیننده گریزپایی داریم و حالا این بیننده پای سریال ما آمده است.
در این نشست تهیهکننده تاکید کرد که سریال خیلی خوب از آب در آمده است و به خاطره ای از مرحوم فتحی اشاره کرد که بعد از بازی کردن نقش عمر و عاص وقتی به او گفته بودند این نقش را خوب بازی کرده پاسخ داده بود بله من عالی بازی کردم.
در ادامه غفاری نیز با بیان اینکه واقعیتهای ذهنی خود را در یادآوری نوشته است، گفت: اصولا آدمهایی وارد آثار ما می شوند که دوست داریم نظیر آنها را در اجتماع ببینیم و افراد این چنین تاثیرگذار باشند. ما فراز و فرودهایی در قصه داشتیم و حالا گره گشایی داستانها انجام می شود اما در فصل پایانی نیز غافلگیری برای مخاطبان خواهیم داشت.
وی افزود: ما زمانی که درباره مخاطب حرف می زنیم معانی گسترده ای وجود دارد. آیا منظور مخاطبی است که سریالهای روز دنیا را در دست دارد و سختگیر است یا مخاطبی که به سریالهای خودمان عادت کرده است؟ ما مخاطب فهیم را نشانه گرفته ایم.
قاسم زاده نیز به تماس دختر جوانی اشاره کرد که تجربه کما داشته و ادامه داد: او از من شماره برخی از شخصیتهای سریال را می خواست و فکر می کرد آنها وجود دارند. زنده شدن یک اعدامی در بجنورد گویی به واقعیت پیوستن تخیل موجود در سریال ما بود و به باور پذیر شدن سریال کمک کرد. امیدوارم آن فرد هم که دو دختر دارد از زندان آزاد شود.
ستوده بازیگر جوان این سریال نیز همذاتپنداری با شخصیت شیوا که ایفای آن را بر عهده داشت، دشوار خواند و تاکید کرد: تمام تلاشم را کردم تا شخصیتی که از زندگی واقعی خودم بسیار دور بود باور پذیر کنم.
روزبه حصاری نیز نزدیک شدن به کاراکتر را مرهون هدایت درست کارگردان دانست و اظهار کرد: اگر قرار بود در جعبه سردخانه قرار بگیرم سعی می کردم با رغبت این کار را انجام دهم تا به کیفیت کارم اضافه شود. میزان افت و خیز و نقاط عطف شخصیت علی جای بازی زیادی را به من داد.
قائمیان نیز با اشاره به دومین همکاری خود با قاسم زاده و البته یک عمر دوستی با او از زمان مدرسه تا کنون گفت: من با متن خوبی مواجه شدم که به ندرت پیش می آید و من به عنوان بازیگر اگر شرایط سنی و موقعیتم اجازه می داد دوست داشتم همه نقشهای آن را بازی کنم.
وی پلیس این سریال را متفاوت از پلیس های دیگر سریالها دانست و گفت این به خاطر چیزهایی است که فیلمنامه به من داد و با تمام جان و دل خودم این نقش را بازی کردم. لحظات درخشانی هم در کار دیدم و از حضور در آن خوشحالم.
قاسم زاده در ادامه به لوکیشین های این سریال از دربند تا شوش اشاره کرد و تصریح کرد: خط قرمزها خود ساخته و جدید هستند ما بسیاری از آنها را ساختیم اما چه کسی یاد گرفت؟ انتخاب اول یک ایرانی ماهواره نیست و هر ایرانی باید از شبکه یک شروع کند. خوشبختانه مردم برای تماشای سریال ای فیلم ستاپباکس خریدند.
در ادامه حصاری خود را در عرصه بازیگری نو نهال خواند و از فرخ نعمتی و سهیلا رضوی که مثل پدر و مادر به او کمک کردند، تشکر کرد.
زالی هم از درخواست معاونت استانها برای باز پخش سریال خبر داد و میزان دانلود تیتراژ آن در اینترنت را 2 میلیون بار خواند.
وی همچنین از یک نکته عجیب در خصوص عدم همکاری قوه قضاییه با سریال نام برد و درباره آن توضیح داد: آنها می گفتند زنده شدن علی پس از اعدام که در فیلمنامه آمده نشان دهنده ضعف قوه قضاییه است بنابراین با ما همکاری نمیکنند.
منبع: مهر