به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، ماکادمیا درختی است که از میوه آن گرانترین و مرغوبترین خشکبار جهان به دست میآید. این گیاه بومی استرالیایی است و در جنگلهای بارانی و مکانهای مرطوب نزدیک نهرها رشد خوبی دارد. در ایران نیز تعدادی از گونههای این گیاه در منطقهای از شمال کشور به چشم میخورد.
آفتاب کامل با اندکی سایه برای گیاه مناسب است. اما اگر کشت تجاری آن مد نظر نباشد، سایه را به آسانی تحمل میکند.
این گیاه به خشکی مقاوم است، همچنین نیازی به خاک حاصلخیز ندارد. در هر ترکیب خاک از سبک تا سنگین اما با زهکشی خوب رشد میکند. مزیت اقتصادی این گیاه، پایین بودن هزینه نگه داری آن است، زیرا نیازی به آبیاری ندارد (به صورت دیم پرورش مییابد) نسبت به آفات و بیماریها مقاوم است. میوههای آن پس از رسیدن شروع به ریزش کرده و برداشت آن دستی و آسان است.
ماکادمیا از نظر بازرگانی در استرالیا، آفریقای جنوبی و آمریکای مرکزی یکی از تولیدات مهم کشاورزی به شمار میرود. کشت تجاری آن در استرالیا و هاوایی در سطحی گسترده انجام میگیرد. در کالیفرنیا به عنوان یک گیاه زینتی پرورش مییابد.
آمریکا بزرگترین مصرف کننده ماکادمیا است. مغز ماکادمیا در انواع شکلات کیک و بستنی به کار میرود. همچنین از روغن مغز ماکادمیا میتوان در صنایع آرایشی و بهداشتی سود جست. از آنجا که میوه ماکادمیا بیش از 72% اسید چرب غیر اشباع دارد، این خشکبار میتواند افزودنی مناسبی برای رژیم غذایی روزانه، جهت کاهش کلسترول خون باشد و این میوه را میتوان به صورت خام، بوداده، با نمک، بینمک و یا به عنوان چاشنی در غذا مصرف کرد.