به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دو روز پیش در «جوان آنلاین» مطلبی با عنوان «آمریکا کی به عربستان حمله میکند؟» منتشر شد که در این مطلب اشاره شده بود که آمریکا اگر چه در چشم انداز موجود برای حمله به عربستان پیش دستی نمیکند اما این احتمال وجود دارد که زمینههای آن را ایجاد کند. به این دلیل که سیاستهای دو کشور دست کم در دوره باراک اوباما به شدت از یکدیگر زاویه گرفته است.
در پس این مسائل از مسکو مواضع جدیدی به گوش میرسد که حکایت از حمله به عربستان دارد. در همان زمان که «قرار بود» آمریکا به سوریه حمله کند، روسیه هشدار داد که در صورت این اقدام به عربستان حمله خواهد کرد. کمترین پیام این موضع گیری روسی این بود که اگر آمریکا بخواهد به متحدانش حمله کند، روسیه نیز دست به عمل متقابل خواهد زد که حکایت قدرت در برابر قدرت است. مجموع این مسائل باعث شد که آمریکا از حمله به سوریه صرف نظر کند و همین مسئله اختلافات واشنگتن – ریاض را به شدت زیاد کرد به گونهای که در مقابل تحرکات و تهدیدات عربستان در استان الانبار عراق، آمریکا و روسیه در یک صف قرار گرفته و حتی برای کمک به دولت این کشور به طور غیررسمی از ایران دعوت به حضور کردهاند.
اکنون سیاستهای عربستان به سمتی پیش میرود که همزمان آمریکا و روسیه را آزار میدهد. این سیاست از سراسیمگی و ترس از «عبور از عربستان» در منطقه ناشی میشود که در حال رفتن به سمت خودکشی سیاسی در خاورمیانه است. نشانههای آن را نیز میتوان در ترورهای پی در پی و ناامن سازی منطقهای (عراق، لبنان، سوریه، ایران، پاکستان و...) جستجو کرد. عربستان حتی در گام بعدی به ناامن سازی اقتصادی بین المللی نیز میاندیشد.
در زمینه ناامن سازی سیاسی فرامنطقهای، عربستان سعودی روسیه را نشانه گرفته است زیرا معتقد است که مسکو یکی از عوامل تاثیرگذار در حفظ دولت سوریه است. بندر بن سلطان به عنوان رئیس امنیت و اطلاعات عربستان در سفر به مسکو نشان داده بود که در صورتی که کرملین در خصوص سوریه با عربستان هماهنگ نشود، فدارسیون روسیه و خارج نزدیک آن را ناامن خواهد کرد. حال در آستانه برگزاری مسابقات المپیک زمستانی در سوچی اقدامات تروریستی آغاز شده است و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به صراحت عربستان را هدف قرار داده و تاکید کرده که پاسخ روسیه به این دست از اقدامات بسیار وسیع و در حد تغییر جغرافیای خاورمیانه است. ناگفته پیدا است که عربستان از ترس تجزیه رنج میبرد و زمینههای آن به شدت در این کشور وجود دارد.
آنگونه که سی ان ان اعلام کرده یک مقام عالی رتبه روسیه نیز تاکید کرده است که مسکو آماده حمله به عربستان و حتی قطر است. اگر چه رسانههای روسی این روزها به شدت مواضع تند ضد سعودی اتخاذ میکنند با این وجود نباید انتظار داشت که چنین اقدامی (حمله) صورت بگیرد. در عرصه سیاسی «فعلا» باید آن را در جایگاه سیاستهای اعلانی قرار داد. اما همین تقابل ابتدا تاثیرش را بر ساختار نظام بین الملل و تئوری «ثبات هژمونیک» آمریکا میگذارد و سپس پس لرزههایش به دیگر مناطق و کشورها از جمله عربستان در خاورمیانه نیز میرسد.
مجموع این کنشها و واکنشها نشان میدهد که حکومت سعودی به سمت تزلزل هر روزه با چشم انداز «تخریب و تغییر رژیم» پیش میرود و چهره آن به عنوان «حامی تروریسم» گام به گام هویدا میشود. شواهد موجود نشان میدهد که آمریکا نیز از این رویکرد استقبال میکند اما کاملا آهسته و نگران...
منبع: جوان آنلاین
حمله روسيه به آل سعود آسان نخواهد بود و جهان تسنن در سراسر جهان اسلام يکپارچه عليه اين کشور متحد خواهند شد که لازمه آن قدرت گرفتن بيشتر آمريکا وتقويت وهابيتي خواهد بود که رو به افول است. بنا بر اين آقاي ظريف که گفته که آمادگي گفتگو با عربستان را دارد و از سوي ديگر آل سعود بعد از دريافت تهديدات روسيه به دنبال کانال رابطه با ايران است و ايران بايد از اين موقعيت استفاده کند و که "حاضر است ميانجيگري کند و آنگاه شرايط خود و سوريه را هم تحميل کند و از حمله روسيه هم جلوگيري کند که با اين اقدام نظام جمهوري اسلامي ايران به عنوان ناجي حرمين شريفين شناخته خواهد شد و عربستان هم به قيمت بقاي خود، دست از شرارت برخواهد داشت. اين دستاوردي بزرگ خواهد بود که هزينه اش را عربستان و روسيه پرداخت مي کنند.