به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، شاید نشود «محمد ایوب ایراننژاد» را در یک واژه معرفی کرد. باید برای معرفی او از عناوین مختلفی بهره گرفت. او متولد سال 1337 و دانشجوی رشته دندان پزشکی است. اما گزارشگری، مترجمی و شاعری به زبان بلوچی هم از دیگر فعالیتهای این هم وطن اهل تسنن ما است.
وی درباره شعرهایش به خبرنگار سیمرغ گفت: همه 150 شعری که تا به حال سرودهام در غالب غزل بودهاند و محتوای آنها حماسی اجتماعی و عاشقانه است. البته بنا به اقتضای رشته تحصیلیام شعرهایی با محتوای بهداشت دهان و دندان هم سرودهام که از آنها دو سویه بهره میبرم. هم به زندگی فرهنگی و ادبیام نزدیک هستند و هم به زندگی علمیام. دارم سعی میکنم آنها را کتاب کنم اما زندگی دانشجویی و درسهای دشوار پزشکی وقت آزادی برایم باقی نگذاشته است.
این شاعر اهل تسنن گریزی هم به هفتهای که در آن قرار داریم زد و افزود: وحدت برای ما سنیها از جمله مسائل مهم در زندگی است. مسئلهای که پایههای زندگی ما بر آن استوار است. همه ما برادران شیعه خود را داریم و آنها را از خود میدانیم. به عقیده من میشود از شعر استفاده کرد و وحدت را به زبانی نرم به مردم شناساند. اگر شما یک تریبون پر مخاطب داشته باشید و پشت آن بروید و برای مردم یک مقاله پر طمطراق از وحدت را به زبان قاطع بخوانید اینقدر تاثیر گذار نبودهاید که یک غزل میتواند تاثیر گذار باشد. زبان غزل اینقدر نرم و صمیمی است که همه میخواهند آن را بخوانند و بدانند. کلام عزل از دل برآمده و بر دل مینشیند.
وی ادامه داد: شعر آدمها را زودتر به نتیجه میرساند. البته شنونده هم مهم است. وقتی من میخواهم با مخاطب خود حرف بزنم او باید اول خودم را قبول داشته باشد بعد شعرم را میپذیرد. اگر خود من به عنوان سراینده غزلی که پیام وحدت را یدک میکشد این عبارت را قبول نداشته باشم قطعا شعرم در کسی نفوذ نخواهد کرد و تاثیری بر مخاطب خود نخواهد گذاشت. گاهی برخی از شعرها مخصوص یک جلسه ادبی هستند و برای عموم مردم قابل درک نیستند. اما وحدت چیزی نیست که در شعری گنجانده شود و نیاز به معنا کردن داشته باشد. شاعران میتوانند با بهره گرفتن از این ابزار خود به کمک اجتماعشان بیایند و وحدت را در جامعه پایه گذاری کنند.
ایراننژاد با اشاره به آیهای از قرآن کریم تصریح کرد: قرآن سفارش کرده به ریسمان الهی چنگ زنید و متفرق نشوید. من و شما هم به عنوان خواهران و برادران دینی هم باید به این سفارش کتاب خدا توجه ویژه کنیم و همه با هم متحد شویم. سال 52 هفته دارد و اینکه ما در یک هفته عنوان وحدت را در همه جا بشنویم چیز خوبی نیست. همه ما به دنبال وحدت هستیم و این هدف را در تمام هفتههای سال دنبال میکنیم.
وی در پایان گفت: اسلام ما با وحدت جلو میرود و دشمنان ما از این عبارت وحشت دارند. وظیفه ما شاعران اهل تسنن گسترش وحدت در جهان اسلام است و باز این وظیفه را در کشور خود دوچندان بر دوش میکشیم.
منبع: سیمرغ