یک عضو کمیسیون اقتصاد مجلس از اولویت نبودن علم در تسهیلات بانکی انتقاد کرد.
رحیم زارع در گفت وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، درباره حمایت بانک ها از تولیدات گفت: متاسفانه با توجه به بودجه اختصاص داده شده به شرکت های دولتی اما در این زمینه بسیار ضعیف عمل کردیم.
سایه سنگین دلالی بر بانک های کشور
وی با بیان اینکه در برخورداری مشتریان عام از بانک بی عدالتی صورت می گیرد، افزود: هشت درصد سهمی که باید بانک ها از سرمایه های مردم به بخش بازرگانی و تولیدات اختصاص دهند به دلیل واسطه گری و دلالی حاکم بر بانک ها این درصد هم اکنون چندین برابر شده است.
این عضو کمیسیون اقتصاد مجلس گفت: تسهیلات بانکی هم اکنون مختص گروه مشتریان خاص بانکی است که حتی بازپرداخت نیز نشده است، در حالی که تاکنون نتوانستیم شرکت های پژوهشی را در کشور راه اندازی کنیم.
زارع با اشاره به پرداخت نشدن بودجه علم و دانش افزود: این در حالی است که تاکنون سرمایه بانک ها نیز افزایش نیافته است.
نماینده مردم آباده، بوانات و خرمبید گفت: رشد اقتصادی ما منفی بوده است و بانک ها با سود بالایی رشد کرده اند اما ما نتوانستیم رابطه بین بودجه و بنگاه های اقتصادی و پژوهش و تولید و صنعت را اصلاح کنیم.
زارع تنها رشد غیر رسمی بانک ها را وجود دلالان دانست و افزود: تعهد نداشتن دولت به تکالیف تعیین شده به برنامه های اقتصادی مبنی بر کاهش بدهی های بالای دولت بر بانک ها ایجاد محدودیت می کند.
بانک های دولتی تحت فشارهای سیاسی هستند
وی گفت: افزایش 20 برابری صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از اقدامات مناسب دولت در حوزه پژوهش است گرچه این هزینه نیز کم است.
نماینده مردم آباده، بوانات و خرمبید درباره نظارت مجلس بر بانک مرکزی اظهار داشت: بانک های خصوصی محدودیت های خاص خود را دارند اما بانک های دولتی تحت فشارهای سیاسی هستند.
زارع با تاکید به مدیریت واردات افزود: وظیفه مجلس نظارت است اما سیاسی بودن مجلس و متخصص نبودن مسئولان باعث شده است ما در این باره موفق عمل نکنیم.
وی گفت: علم در تسهیلات بانکی جایگاهی ندارد، اگر بخواهیم در هر زمینه ای موفق باشیم باید مبنی بر پژوهش و نوآوری عمل کنیم.