کد خبر:۲۸۷۹۳۶

دعای چهار گروهی که هیچ‌گاه مستجاب نمی‌شود

براساس احادیث و روایات رسیده از معصومین‌علیهم‌السلام، همواره گروهی از مردم به دلیل اعمالی که از آن‌ها سر می‌زند با عدم استجابت دعا از سوی پروردگار روبرو می‌گردند و شاید یکی از موثق‌ترین این روایات، گفتاری از امام صادق‌علیه‌السلام باشد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، امام صادق‌علیه‌السلام می‌فرمایند: چهار گروه هستند که در طول زندگی دعا و خواهش آنان پذیرفته نمی‌شوند و آن‌ها عبارتند از:


1- الرَجُلُ جالِسٌ فِی بَیته یَقُول: اَللهُم ارزُقنی! فَیقالَ لَهُ: اَلَم آمُرکَ بالطَلَبِ؛ مردی که در خانه‌اش بنشیند و بگوید: خدایا؛ به من روزی بده! پس به او گفته می‌شود: آیا به تو دستور ندادم که باید روزی بطلبی و حرکت کنی؟ (تا بدان برسی)

 

2- رَجُلُ کانَت لَهُ امرأَةٌ فَدَعا عَلَی‌ها، یُقالُ لََهُ: اَلَم اَجعَل اَمرَ‌ها اِلیک؛ مردی که زنش را که (ناسازگار است و به حرف او گوش نمی‌دهد) نفرین نماید، به او گفته می‌شود: آیا کار او را به تو واگذار نکرده‌ام؟ (طلاق در دست تو نیست؟ پس دعای این مرد نیز مستجاب نمی‌گردد.)

 

3- رَجُل کانَ لَهُ مال فَاَفسدَه، فَیُقُول: اَللهُم ارزُقنی! فَیُقال لَهُ: اَلَم آمرُک بالاِقتصاد؛ اَلَم آمرُک بالاِصلاح؛ مردی که مال و ثروتی داشته و آن را با ولخرجی از دست خود خارج کند و بعد بگوید: خداوندا؛ روزیم دِه، پس به او گفته می‌شود: آیا به تو دستور ندادم که میان رو باش و به تو دستور ندادم که کار‌هایت را اصلاح کن؟ (پس دعای او نیز مستجاب نمی‌گردد.)

 

4- وَ رَجُلُ کانَ لُهَ مالٌ فَأَدانَهُ بِغُیر بَینةٍ، فَیقال لَهُ: اَلم آمرُک بِالشَّهادة؛ و مردی که مال و ثروت و پولی داشته باشد و آن را بدون شاهد قرض دهد (و بعد قرض او را پس ندهند، و بگوید: خداوندا؛ کمکم کن)، پس به او گفته می‌شود: آیا به تو دستور ندادم که در هنگام قرض دادن شاهدی انتخاب کن؟ (پس دعای او نیز مستجاب و قبول نمی‌شود.)

 

1- تفسیر نمونه، ج12: 89.
2- آمال الواعظین، ج3: 185.

 

منبع: قدس آنلاین

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار