به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، با راهاندازی پورتال اطلاعرسانی سامانه سبد کالای حمایتی دولت، مردم میتوانند با ارسال شماره کارت بانکی حساب یارانه و کدملی به شماره پیامک 5000799 از وضع شمول خود در طرح سبد کالا اطلاع پیدا کنند. وزارت صنعت، معدن و تجارت با معرفی مرکز تماس و شیوههای ارتباطی با طرح سبد کالای حمایتی اعلام کرد برای ارتباط مردم با سامانه سبد کالای حمایتی، کانالهای ارتباطی زیر برای اطلاعرسانی و پاسخ به سؤالات و پیگیری مشکلات برقرار شده است. بنابر این اعلام متقاضیان با مراجعه به سامانه اینترنتی www.yaranehkala.ir میتوانند از آخرین اخبار مربوط به طرح و فهرست فروشگاههای مجاز در دسترس اطلاع پیدا کنند. در این وبسایت، هر شهروند میتواند وضع شمول خود در طرح را پیگیری و موجودی سبد کالای خود را استعلام کند. همچنین از طریق تلفن گویای وزارت صنعت، معدن و تجارت، شهروندان محترم میتوانند از طریق مرکز تماس وزارت صنعت، معدن و تجارت به شماره 09612 با مسؤولان و کارشناسان طرح برای دریافت پاسخ سؤالات خود تماس حاصل کنند. در صورت بروز هرگونه اشکال در فرآیند تراکنش نیز همانند روال قبل، مردم میتوانند با مرکز تماس شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت که روی رسید دستگاه کارتخوان درج شده است، پیگیری خود را به انجام برسانند. علاوه بر این از طریق تماس با درگاه اطلاعرسانی همراه اول، شهروندان محترم میتوانند با تماس با درگاه اطلاعرسانی همراه اول به شماره #799* یا ارسال پیامک به شماره 5000799 با ارسال شماره کارت بانکی و کدملی خود از وضع شمول خود در طرح اطلاع یافته و همچنین اطلاعات مربوط به موجودی سبد کالای خود را دریافت کنند. در اینباره دقت شود که شماره کارت بانکی که واریز یارانه نقدی به آن صورت میپذیرد، مد نظر است. قابل توجه است که شهروندان برای دریافت سبد کالای تخصیص یافته به نزدیکترین فروشگاه محل سکونت خود مراجعه کنند. فروشگاههای عرضهکننده سبد کالا مجاز به دریافت هیچگونه وجه نقدی و غیرنقدی از شهروندان نیستند. برای دریافت سبد کالای حمایتی به همراه داشتن کارت عابر بانک سرپرست خانوار الزامی است. در این سبد اقلامی از جمله برنج، مرغ، تخم مرغ، روغن مایع نباتی و پنیر قرار دارد که به صورت یکجا به خانوارهای مشمول تحویل شده و در صورت ناقص بودن سبد کالا در مراجعه اول به فروشگاه، امکان مراجعه دوباره برای دریافت اقلام باقیمانده آن در طول ماه وجود دارد. توزیع این سبد از 15 بهمن آغاز میشود.
هر خانواده فقط یک سبد کالا
براساس هماهنگیهایی که با تمام دستگاههای مربوط انجام شد، مشمولان این طرح همپوشانی نخواهند داشت و خانوارهایی که دو یا چند نفر کارمند، یا کارگر دارند، فقط یک سبد کالا خواهند گرفت. مدیر اجرایی طرح سبد کالای دولت با بیان این مطلب به تسنیم گفت: سبد کالای دولت کاملا رایگان و دریافت هرگونه وجهی تحت هر عنوان از مشمولان ممنوع است. بهمن حاجعلی تصریح کرد: براساس جامعه هدف، همه کدهای ملی این افراد دریافت شده و قرار است بر مبنای آن سرپرستان خانوار مشخص شوند و سپس کارتهای هدفمندی آنها برای دریافت سبد کالا فعال شود. حاجعلی خاطرنشان کرد: پولی در کارتهای هدفمندی سرپرستان خانوار واریز نمیشود بلکه پس از شناسایی سرپرستان، از طریق پیامک شرکتهای ایرانسل و همراه اول به سرپرستان خانوار اعلام میشود که میتوانید برای دریافت سبد کالا اقدام کنید. وی با اشاره به اینکه مرغ و برنج سبد کالا از ذخیرهسازی داخلی تامین شده، افزود: قیمت مرغی که در این سبد کالا قرار دارد به دلیل اینکه از ذخیرهسازی کشور استفاده میشود حدود 4 هزار و500 تومان است. وی تصریح کرد: در کارتهای هدفمندی یارانههای سرپرستان خانوار فایلی باز خواهد شد که نشان میدهد این فرد میتواند سبد کالا را دریافت کند و قرار است توزیع کالاها در شبکه توزیع فرهنگیان، امکان (مخصوص کارگران)، اتکا (برای نیروهای مسلح و بازنشستگان)، اسکاد (کارمندان و بازنشستگان دولتی) و فروشگاههای رفاه، شهروند، سپه و برخی سازمانهای میادین (برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی) انجام شود. وی درباره استفاده از برنج هندی در سبد کالا، گفت: چند مساله وجود دارد، نخست اینکه برنج ایرانی کیفی قیمتش بالاست و برنج ایرانی پرمحصول هم به لحاظ کیفیت متفاوت است ولی برنج هندی که در سبد قرار میگیرد همه با یک کیفیت بوده و قابل پخت است و دستگاههای کنترل کیفی آن را رصد میکنند.
تشدید نظارت بر بازار شب عید
در همین حال معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: از ابتدای بهمن ماه طرح تشدید نظارت بر بازار تامین کالای شب عید آغاز و با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال نظارتها بر بازار توزیع شدت مییابد. مجتبی فراهانی در گفتوگو با ایسنا اظهار داشت: مطابق رویه سالهای گذشته بسته نظارتی و پالایش بازار شب عید تهیه و مقدمات اجرای آن در حال فراهم شدن است. وی ادامه داد: سیب و پرتقال و دیگر کالاهای پرمصرف عمده، مواردی است که مقدمات لازم برای جلوگیری از هرگونه تخلف درباره آنها انجام میشود. فراهانی با بیان اینکه در حال حاضر در مرحله بررسی، کنترل و نظارت تامین کالا هستیم، خاطرنشان کرد: چالشها از حداقل 5 سال قبل در بازار شب عید را مورد بررسی قرار دادیم و امسال سعی کردیم نقاط ضعف قبلی را برطرف کنیم. فراهانی در پایان درباره تعداد بازرسان طرح تشدید نظارت بر بازار شب عید، اضافه کرد: 3500 بازرس و 21 هزار ناظر افتخاری به صورت نامحسوس در این طرح حضور دارند.