به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ جعفری، رئیس مرکز بسیج سازمان صدا و سیما طی سخنانی با اشاره به تحولات رسانهای دهههای اخیر اظهار کرد: قرن بیست و یکم، قرن رقابت در صنایع فرهنگی است. بازیهای رایانهای عمر کوتاهی دارند و چهل سالی میشود که این صنعت و هنر در اختیار مخاطبان قرار دارد. با وجود این دوران کوتاه، اما رشد بسیاری داشته و توانسته است، تاثیرگذار باشد. همان طور که تلفن همراه مجموعه همه هنرها را در برمیگیرد، این صنعت هم مجموعهای از همه تکنیکها و ارزشهای هنری است.
بازیهای رایانهای در رقابت با سینما پیشی گرفت
وی افزود: امروزه دیگر از بازیهای رایانهای به عنوان یک تکنیک نام برده نمیشود، بلکه به عنوان یک صنعت در عرصه اقتصاد است. اگر امروزه سینما بالاترین درآمد را دارد باید گفت که امروزه بازیهای رایانهای توانسته است جای سینما را بگیرد و تاثیرگذاری بسیاری داشته باشد. امروزه سینما در رده دوم قرار گرفته است.
وی بیان کرد: قدرتهای بزرگ همیشه به این صورت عمل کردهاند که از همه ابزارها استفاده کنند. بنابر این امروزه استکبار و دشمنانمان از این روش، هنر و صنعت برای منافع خود استفاده میکند. یعنی منافع مالی و تفکر و اندیشههایشان بر آن قرار میگیرد.
بازیهای رایانهای نقش مهمی در قدرت مستکبران جهان ایفا خواهند کرد
وی یادآور شد: رئیسجمهور آمریکا در بازدید از یک کمپانی فرهنگی عنوان کرد که (ساخت فیلم سینمایی و سریالهای تلویزیونی یکی از دلایل قدرت جهانی آمریکا است) اگر بخواهیم این جمله را آنالیز کنیم باید بگوییم که حفظ قدرت آمریکا به واسطه هنر و تکنیکهای سینمایی و تلویزیونیاش است. بنابر این بازیهای رایانهای جایگاه ویژهای در آینده کشورهای قدرتمند خواهد داشت.
وی افزود: زمانی که هدفگذاری در یک بازی رایانهای آدمکشی باشد، قطعاً به مرور کاربر این موضوع در ذهنش نهادینه میشود. بازیهای رایانهای همه سنین را در برگرفته است و باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود تا نکات منفی آن را به حداقل برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: در تحقیقات اندیشمندان مشخص شده است که همه ظرفیتها برای ایجاد الگوی ذهنی خاص به مخاطبان است. بیش از 95 درصد الگوهای وارداتی با فرهنگ، اعتقادات و سبک زندگی اسلامی ما مغایرت دارد. یعنی تهاجمی خاموش، پیچیده و گسترده است که امروز باید این قاتل خاموش را مورد تحلیل قرار دهیم تا مانع از مشکلات آن شویم.
وی بیان کرد: رشد فعلی صنعت بازیهای رایانهای در سال 2012 به 10 درصد رسید، همین امر در چند سال آینده ارزش فوقالعاده خواهد داشت. در سال 2007 مجموع گردش مالی صنعت بازیهای رایانهای 42 میلیارد دلار بود که بخش اعظم آن بالغ بر 70 درصد، مربوط به سهم آمریکا و 15 درصد به اروپا و سهم ناچیزی هم مربوط به کشورهای باقیمانده یعنی ژاپن و شرق آسیا است.
غفلت عمومی!
وی یادآور شد: در صنعت بازیهای رایانهای از نگاه اقتصادی و فرهنگی غفلت کردهایم، این غفلت یک غفلت عمومی است. معتقدم همه مجموعه کشور و همه سیاستگذاران باید وارد این عرصه شوند و این درد را بفهمند. برای مثال ورود خودروهای خارجی برای جلوگیری از سقوط صنعت داخلی بسته شد، اما در حوزه بازیهای رایانهای چه کردهایم؟ بازی خارجی که با 70 دلار قیمت واقعیاش ساخته میشود اما در ایران با کمتر از صد هزار تومان در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
جعفری بیان کرد: همچنین شرکتهای خارجی حاضر هستند که بازیهایشان به صورت رایگان در اختیار ایران قرار گیرد. اگر همه مباحث مدیریت شود و درآمد حاصل از بازیهای خارجی در تولیدات داخلی استفاده شود، قطعاً شاهد موفقیتهایی خواهیم بود.
جهاد در عرصه تولید بازیهای رایانهای
وی افزود: حوزههای بازیهای رایانهای بحث استراتژیک، مهم، بنیادین و راهبردی است که باید نسبت به آن توجه کنیم، البته بنیاد ملی بازیهای رایانهای نسبت به این امر عنایت ویژهای دارد. منتها نیازمند همتی بزرگ، جهادگونه و نهضت تولید را داریم که باید در این صنعت محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: ما در این حوزه هیچ ضعفی نداریم همچنان که دارای هنر و فهم هستیم، اگر این مباحث را رعایت کنیم قطعاً میتوانیم نقش پررنگی را داشته باشیم. همچنین باید گفت که هر جا بسیج در آن ورود کرده است، تأثیرگذار بوده، این صنعت در صورتی تأثیرگذار خواهد بود که به خوبی مدیریت شود.
منبع: ایکنا