کد خبر:۲۸۹۴۷۴

هشدار رئیس سابق سیا درباره خطر ورشکستگی آمریکا

رئیس اسبق سازمان سیا، بحران اقتصادی و احتمال ورشکستگی را بزرگ‌ترین تهدید امنیتی علیه آمریکا توصیف کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، جان دیمیتری نگروپونته، از سال 1960 تا 1997 در دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا فعال بوده است. وی تجربه کار با 9 رئیس‌جمهوری آمریکا با دیدگاه‌های مختلف سیاسی را داشته است. او در سال 1981 سفیر آمریکا در هندوراس شد. ‌ وی همچنین با آمدن جورج بوش پسر از سال 2001 تا 2004 سفیر آمریکا در سازمان ملل شد و پس از آن به عنوان سفیر به عراق رفت. وی در سال 2005 رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا شد و بعد از آن مدتی را در شورای امنیت ملی آمریکا کار کرد.


نگرو پونته در مصاحبه با سایت دیپلماسی ایرانی درباره نگرانی‌های استراتژیک آمریکا گفت: آنچه بیشتر مرا نگران می‌کند، مشکلات اقتصادی و سرمایه‌داری ما است. من از این می‌ترسم که استراتژی‌های جهانی و هم‌پیمانی‌ها و روابط ما در طول 50 سال گذشته تحت تاثیر مشکلات اقتصادی قرار بگیرند و بخواهیم هزینه‌های بسیار سختی بابت آن‌ها بدهیم. بعد از همه این‌ها، ما باید دریابیم که روابط بسیار نزدیکمان با هم‌پیمانانمان در ناتو، ژاپن و کره‌جنوبی که پایه‌های بسیار سخت و تنگاتنگ ارتباطی‌ای را ایجاد کرده‌اند، نیاز به منابع بیشتری برای تحکیم روابط دارند. 


 وی می‌افزاید: شما نمی‌توانید همه این روابط را داشته باشید (و همچنین تعهداتی که به طور ضمنی داده‌ایم) اگر به کسری‌های بزرگ بودجه بربخورید و نگرانی‌های بسیاری از ورشکستگی داشته باشید این مسئله‌ای است که ما باید همواره به فکر علاج آن باشیم. شاید بتوان گفت که این مهم‌ترین مسئله‌ای است که در امنیت ملی برای ما تبدیل به چالش شده و امروزه ما با آن مواجهیم.


یادآور می‌شود بدهی‌های آمریکا هم‌اکنون از مرز 17 هزار میلیارد دلار عبور کرده و گفته می‌شود بالغ بر 6 هزار میلیارد از این رقم مربوط به 5 سال ریاست‌جمهوری اوباما می‌باشد. بحران شدید اقتصادی و کسری بودجه سال گذشته بخش‌های مهم دولت آمریکا را به مدت دو هفته به تعطیلی کشاند.

 

منبع: کیهان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار