به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، قضیه از نامزدهای بخش بهترین ترانه سال شروع میشود. جایی که در عین ناباوری ترانه «اطلس» گروه بریتانیایی کلدپلی و آثار چندی دیگر از خوانندههای مشهور آمریکایی نامزد اسکار نشد.
عجیبتر اینکه یکی از ترانههایی که برای این بخش انتخاب شده بود «Alone Yet Not Alone» بود. ترانهای مربوط به فیلمی به همین نام. اما چه چیزی این قدر این انتخاب را بحث برانگیز کرده است؟ هیچ کس چیزی راجعبه این فیلم نشنیده بود. این فیلم که قرار است مارس آینده به طور گسترده اکران شود به طرز عجیبی در ماه سپتامبر فقط 7 روز به صورت محدود روی پرده رفت تا از نظر قانونی بتواند نامزد اسکار شود و اکران گسترده آن طبق برنامه بهار سال 2014 رخ خواهد داد.
برای اینکه بدانید اکران محدود یعنی چه، میتوان به سریال پزشک دهکده اشاره کرد. سریال قدیمی و خوش ساختی که بارها از رسانه ملی هم پخش شده و ماجرای پزشکی به نام مایکلا را روایت میکند که به خاطر جنسیتش کسی به کارش ایمان نداشت و مجبور شد به دهکدهای به نام کلرادو اسپرینگز برود تا بتواند کارش را انجام دهد. فیلم مذکور هم در تعدادی از شهرهای آمریکا به مدت یک هفته اکران شد که یکی از این شهرها کلرادو اسپرینگز بوده است. یعنی این فیلم 7 روز در بهترین سینماهای بزرگترین شهرهای آمریکا اکران نشده است، بلکه.... این فیلم اگر تن به این اکران نمیداد طبق قوانین آکادمی نمیتوانست نامزد اسکار شود. همان طور که فیلم «آبی گرمترین رنگ است» که نخل طلای جشنواره کن را هم برده بود به دلیل عدم اکرانش در زمان مناسب نتوانست نامزد اسکار شود.
اما قضیه باز هم قرار است جالبتر شود. وقتی اسم این فیلم به عنوان نامزد بخش بهترین ترانه سال اعلام شد خبرنگاران همه رسانههای نام فیلم را در اینترنت جستوجو کردند. این فیلم ناشناخته از کجا آمده؟ خلاصه داستانش چیست؟ بازیگرانش که هستند؟ پاسخ این سوالها اصلا معلوم نبود. اما جستوجو در اینترنت هم نتوانست پاسخها را بدهد. حتی یک مطلب هم در مورد این فیلم در سایت مشهور روتن تومیتوز یافت نمیشد و IMDb هم نتوانست اطلاعات کاملی به آنها بدهد به جز اینکه عوامل این سریال چه کسانی هستند؟ موسیقی متن این فیلم توسط ویلیام راس نوشته و ساخته شده است. آهنگساز سرشناسی که دو سال متوالی است که رهبر ارکستر آکادمی است. اما ترانه «Alone Yet Not Alone» توسط بروس براتون خلق شده است. براتون عضو سابق هیئت رئیسه آکادمی و رئیس بخش موسیقی آکادمی بوده است. البته این دو مورد تنها پستهای مدیریتی این فرد نیست. او عضو هیئت رئیسه آکادمی علوم و هنرهای تلویزیونی هم بوده و مدرس دانشگاههای مشهور یو سی الای و یو اس سی است.
ظاهرا این فرد از نفوذ بسیار بالای خودش برای جلب توجه آکادمی به ترانهاش استفاده کرده و در نهایت موفق به نامزدی در اسکار میشود. او البته یک بار در سال 1985 هم برای فیلم سیلورادو نامزد اسکار شده بود اما دستش از رسیدن به مجسمه طلایی بازماند و این دومین نامزدی وی در اسکار محسوب میشد. اما او 10 بار برنده جایزه امی شده است. یادتان که نرفته؟ او عضو هیئت رئیسه آکادمی علوم و هنرهای تلویزیونی هم بوده. حالا آکادمی تصمیم گرفته این نامزدی را پس بگیرد، چون برای آنها هم ثابت شده که براتون از نفوذش برای کسب این نامزدی استفاده کرده است. پس گرفتن نامزدی اسکار تقریبا بیسابقه است. آن قدر عجیب که میتواند به ماجرای پیا زادورا طعنه بزند.
این بازیگر 59 ساله به لطف رشوههای همسر سابقش که یک مولتی میلیاردر اسرائیلی به نام مشولم ریکلیس (با اصلیتی ترکیهای) بود توانست در سن 28 سالگی بعد از بازی در 10 تئاتر، یک فیلم تلویزیونی و دو فیلم سینمایی به خاطر بازی در فیلم بسیار ضعیف «پروانه» که نمرهاش از IMDb 4. 4 است جایزه ستاره جدید سال را از انجمن مطبوعات خارجی هالیوود که هر ساله مجری برگزاری مراسم گولدن گلوب است از آن خود کند. او پس از بردن تنها جایزه معتبر زندگی هنریاش در گولدن گلوب، 4 بار برنده تمشک طلایی بدترین بازیگر سال شد. طعنه آمیزتر اینکه او سه تا از عناوین تمشک طلاییاش را مدیون همین فیلم پروانه بوده است. او به خاطر آن فیلم موفق به دریافت جایزه تمشک طلایی بدترین بازیگر زن و بدترین ستاره جدید سال شد. در سال 1990 به خاطر «پروانه» و «بانوی تنها» برنده تمشک طلایی بدترین ستاره جدید دهه شد! جالب است که به خاطر همین دو فیلم او نامزد بدترین بازیگر زن دهه هم شده.
یک سال بعد و در سال 2000 به دو فیلم بالا یک فیلم دیگر به نام «سفر بیگانگان راک» هم اضافه میشود تا او به خاطر سه فیلم مشهور کارنامه کاریش که یکی از آنها با ثروت شوهرش، جایزه گولدن گلوب را برایش به ارمغان آورده بود نامزد جایزه تمشک طلایی بدترین بازیگر زن قرن شود. اما او در برابر مدونا هیچ شانسی برای کسب اینجایزه نداشت.
برگردیم به مراسم اسکار. امسال چهرههای بزرگی از صنعت موسیقی در سینما حاضر بودند اما براتون با لابی توانست این چهرههای سرشناس و مشهور که بارها برنده جایزههای معتبر موسیقی از قبیل گرمی شده بودند را از معادلات کنار بزند. این یک رسوایی بزرگ برای آکادمی و رئیس آن شریل بون آیزاک است. رسوایی بزرگی که دیگر تصمیمات آکادمی را هم میتواند زیر سوال ببرد. خصوصا امسال که فیلمها و اشخاص بزرگی که همه فکر میکردند نامزدی یا حتی جایزه آنها قطعی است، نامزد اسکار نشدند. حالا بعد از چسبیدن برچسب «سیاسی» به بزرگترین آکادمی هالیوود و مراسم سالانهاش دیگر باید چه بر چسب جدیدی به پیشانی آنها زد؟ این سوالی است که خود خبرنگاران آمریکایی هم آن را مطرح میکنند. شب گذشته آکادمی در بیانیهای نامزدی «Alone Yet Not Alone» را پس گرفت و اعلام کرد هیچ ترانه دیگری به جای آن نامزد اسکار نخواهد شد. بدین ترتیب نامزدهای بخش بهترین ترانه سال عبارتند از:
خوشحال
از فیلم من نفرت انگیز2
بگذار برود
از فیلم یخ زده
ترانه ماه
از فیلم او
عشق معمولی
از فیلم ماندلا: راه طولانی آزادی
آیا دیگر تصمیمات آکادمی در سال جاری هم زیر سوال خواهد رفت؟ آیا دستهای پشت پرده در بخشهای اصلی اسکار هم مقابل پرده میآیند؟ خیلی بعید به نظر میرسد که در سال جاری از اتفاق مشابه دیگری رونمایی شود اما به نظر میرسد دیگر الان همه میدانند کجا، چه خبر است؟
منبع: تسنیم