به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، چندی است که پس از بازدید هیأت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاههای دولتی سراسر کشور به اسم بررسی وضع موجود دانشگاهها، تحرکات سیاسی در قالب بازیهای سیاسی احزاب پر رنگ تر شده است.
با پیشرفت توانمندی علمی کشور که برخاسته از توجه دانشگاهها در سیستم مدیریتی و برنامه ریزی به تولید علم و تحقیق و پژوهش بوده است، این بار و برخلاف گذشته، این گونه تحرکات سیاسی با رنگ و بوی علم به میدان آمده است و حال پس از تعویض روسای دانشگاه ها در سراسر کشور قوتی دو چندان گرفته است.
حال بیم آن می رود دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نیز که طی چند سال گذشته در صف رقابت با دانشگاه های مطرح کشور برآمده است پیشرفت علمی آن همانند دیگر مراکز علمی کشور از این گونه فعالیتهای سیاسی و حزبی آسیب ببیند. فعالیتی که طی یک اقدام مشابه به چند دانشگاه مطرح کشور با جمع آوری امضا از کانونها و انجمنهای علمی و فرهنگی، انتصابات آینده در دانشگاه از سوی سرپرست جدید را در سایه خواستههای افراطی و مغایر با اهداف اسلامی خود میخواهند. خواستههایی که بیشتر مورد توجه فضای سیاسی و فرهنگی دانشگاه خواهد بود و از سوی معدودی از اساتید و افراد معلوم الحال در دانشگاه جریان سازی میشود. اما غیر قانونی بودن این اقدامات از آنجا ناشی میشود که با اسم تبریک و اعلام همکاری نامههایی را برای سرپرست جدید دانشگاه تنظیم میکنند و پس از جمع آوری امضا از انجمنهای علمی دانشجویی محتوای نامه را تغییر داده و چه از طرف دانشجویان و چه از طرف کارکنان، اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه اقدام به انتشار آن میکنند.
تصویر زیر متن نامه ای است که به اسم تشکل های دانشجویی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول به ریاست دانشگاه ارسال شده است که در آن به نظام مقدس جمهوری اسلامی توهین شده است.
اما اساتید و دانشجویان نسبت به اهمیت فضای علمی کشور در برابر اینگونه اقدامات سیاسی واکنشی در خور توجه نشان دادند. واکنشی که با صدور بیانیه و نامههای مختلف خواستار حفظ قطار پیشرفت علمی دانشگاه در مسیر خود هستند.
در همین راستا جمعی از تشکلها و انجمنهای علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور در اعتراض به این گونه تحرکات، نامه ای خطاب به سرپرست جدید دانشگاه تنظیم کردهاند که محتوای آن به شرح زیر است:
بسمه تعالی
سرپرست محترم دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
جناب آقای دکتر عصاری
با عرض سلام و تبریک
ما جمعی از تشکل ها، انجمن ها وکانون های دانشجویی پیرو نامه منتشر شده با عنوان "نامه یازده کانون، انجمن، تشکل و جمعیت دانشجویی دانشگاه برای جناب آقای دکتر عصاری سرپرست جدید دانشگاه"(مورخه 25دی 92)که ظاهرا مسئولیت تنظیم آن با یکی از تشکل های اسلامی دانشگاه صنعتی جندی شاپور بوده است، خود را موظف می دانیم جهت تنویر افکار حضرت عالی و مسئولین محترم و دانشجویان گرامی و روشن شدن برخی ابهامات، نکاتی را تبیین نماییم:
در ابتدا باید متذکر شویم که مطالب ذیل، به نحوه انتقادات یک طرفه و غیر منصفانه نامه مذکور نپرداخته و موضوع اصلی این نامه بیان بیم از سوء استفاده ها ی جریان سیاسی، از جایگاه حقوقی انجمن های علمی و تشکلهای صنفی فرهنگی است.
از مجموع یازده امضای موجود در نامه مذکور که با نام انجمن ها و تشکل های گوناگون مطرح شده:
1. یک امضا مربوط به انجمنی است که فرد امضا کننده در حال حاضر مسئولیتی در انجمن نداشته و سبب اعتراض سایر اعضای انجمن گشته است.
2. یک امضا به نمایندگی از دبیرکانونی می باشد که مدعی شده است از محتویات نامه به صورت کامل اطلاع نداشته است.
3. امضای دیگر مربوط به یک نشریه است که معلوم نیست چگونه به عنوان تشکل یا انجمن به آن اطلاق شده است.
4. یک امضا مربوط به انجمنی است که به سبب عدم فعالیت راکد شده و دارای شورا مرکزی نیست.
*نامه مذکور بیشتر از آن که دغدغه و مسائل واقعی دانشجویان، تشکلها و انجمن های علمی را طرح کند بیان کننده افکار یک سلیقه خاص سیاسی است.
*برخی با قرار گرفتن درمحیطی خلاف واقع و یا تحت اصرار زیاد تنظیم کنندگان، این نامه را امضا کرده اند.
*در این نامه برای پیشبرد اهداف سیاسی خود متوسل به بیان دغدغه های واضح علمی پژوهشی و صنفی دانشجویان دانشگاه شده اند که همین امر باعث جلب اعتماد تعدادی از امضا کنندگان شده است.حال آنکه بعد از مطالعه ی دقیق نامه متوجه پشت پرده و هدف نگارندگان نامه شده و در پی اعاده ی حیثیت برآمده اند. این عمل نگارندگان به دور از اعتدال بوده و جای بسی تامل دارد و بیم آن می رود که در آینده فضا سمت و سوی رادیکال به خود گرفته و جنبه علمی فعالیت های دانشجویی به مسلخ خودخواهی های سیاسی کشانده شود.
*خاطر نشان می شود نگارندگان نامه، به شیوه ای غیر منصفانه پای تشکل های غیر سیاسی دانشگاه همچون تشکل خیریه انصار و شورای محترم صنفی (که با نیت خیر و حل مشکلات دانشجویان و تبریک به ریاست جدید پای نامه را امضا کرده اند) را به بازی های سیاسی عده ای قلیل و شناخته شده باز نموده اند. لازم به ذکر است که قرار بر این بوده که هنگام انتشار نامه هماهنگی لازم به عمل آید که ...!
*آنچه که بیش از همه تعجب آور وتاسف بر انگیز است، آوردن عبارت "اعتماد نظام به رای ملت در 24 خرداد" است.که با کمال خوش بینی، فرض را بر انشاء ضعیف نگارنده یا اشتباه سهوی می گذاریم چراکه این سوال مطرح است که طی 34 سال گذشته تا کنون،چه زمانی نظام مقدس جمهوری اسلامی در انتخابات ها به رای مردم خیانت کرده است؟؟؟؟ که این منظور به هیچ وجه مورد تایید کسانی که در ذیل این نامه امضایشان را پس گرفته اند ، نیست .مطالبه ی جامعه ی دانشگاهی روشن شدن این مهم است.
در پایان از حضرت عالی تقاضا داریم نسبت به موارد زیر پیگیری لازم را مبذول فرمایید:
1. به چه حقی برخی از افراد که مسئولیتی ندارند و یا دوران مسئولیت آن ها مربوط به گذشته بوده، خود را به عنوان مسئول کانون یا انجمن جا زده و پای نامه ای را امضا کرده که خطاب به آن جناب، مرقوم شده است؟ و با این امضا برای نامه ی مذکور ایجاد وجاهت کذب کردهاند.
حال اگر چه این امر با اطلاع تنظیم کنندگان نامه بوده باشد و یا خیر، باید افراد خاطی از طریق مراجع ذی صلاح جهت ارائه ی توضیح مورد سوال قرار گیرند تا این موضوع دوباره تکرار نگردد و به رسمی نامبارک در تنظیم نامه ها و توزیع آن ها در تشکل های دانشجویی سبب نگردد.
2. چرا انجمن های علمی که ماهیتی کاملا علمی پژوهشی دارند و کانون های فرهنگی که موضوع فعالیت آن ها فرهنگی هنری می باشد درگیر یک بازی سیاسی بشوند، تا از ماهیت و محوریت اصلی خود فاصله گرفته و دچار حواشی سیاسی و صنفی شوند.
3. تعدادی از امضا کنندگان پس از پی بردن به اصل ماجرا امضای خود را پس گرفته و یا قصد داشته اند در زمان انتشار نامه توضیحاتی جهت آگاهی دانشجویان به آن ضمیمه کنند که با توجه به انتشار هماهنگ نشده ، این امر محقق نشد.
4. در پایان ضمن تبریک مجدد به مناسبت انتصاب حضرتعالی به سرپرستی دانشگاه تقاضا داریم که در جلسه ای صمیمی و مفصل و با حضور همه ی تشکل ها گروه ها و انجمن ها پای صحبت های فرزندانتان در دانشگاه صنعتی جندی شاپور، بنشینید.
از خداوند منان توفیق روزافزون شما را خواستاریم.
بسیج دانشجویی
شورای محترم صنفی رفاهی دانشجویی (و ارجاع داده میشود به نامه شورای صنفی )
تشکل خیریه دانشجویی انصار
هیئت دانشجویی منتظران صاحب الزمان
کانون قرآن وعترت (ع)
کانون مهدویت
تیم رسانه ای بچه های مسجد
دبیر دبیران انجمن ها
انجمن علمی سایبر هندس
انجمن علمی کامپیوتر
انجمن علمی عمران
انجمن علمی نانو
و بقیه انجمن هایی که هم رای بودند ولی به دلیل عدم تعیین دبیر از آوردن نام آن ها خودداری می شود.
و من الله توفیق
همچنین اعتراض این تشکلها به صورت جداگانه و در قالب نامههای جداگانه نیز به سرپرست دانشگاه نوشته شده است.
ميشه معني (اعتماد نظام به راي ملت) رو خودت برامون تفسير کني؟؟؟ ما که بي سواديم