به گزارش گروه فضای مجاز ی «خبرگزاری دانشجو»، پیگیری جریان افراطی برای راهاندازی فراکسیون دولتی در مجلس با واکنش نمایندگان مجلس مواجه شد.
طراحان این سناریو درصددند با یارگیری از فراکسیون رهروان ولایت که حدود 190 عضو دارد، فراکسیونی در حمایت از دولت راه بیندازند اما تعداد نمایندگانی که حاضرند به چنین فراکسیونی بپیوندند عددی قابل اعتنا نیست ضمن اینکه احتمال میرود این امر باعث نزدیکی بیشتر دو فراکسیون رهروان و اصولگرایان شود.
در همین زمینه یوسفیانملا عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت گفت: در هر دورهای از مجلس موضعگیری نمایندگان در دفاع یا انتقاد از عملکرد دولت موجب دستهبندی نمایندگان به حامیان دولت یا مخالفان دولت میشود.
نماینده مردم آمل تشکیل فراکسیون حامیان دولت در مجلس را بعید دانست و افزود: بنده معتقدم به هیچوجه امکان تشکیل فراکسیون حامی دولت در مجلس وجود ندارد. البته ممکن است جمعی از نمایندگان این کار را سهل بگیرند و نخواهند وظیفه اصلی خود یعنی نظارت بر کار دولت را اعمال کنند از این رو این مباحث را مطرح کنند هر چند بعید است چنین اتفاقی رخ دهد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: تشکیل فراکسیون مذکور در مجلس به زیان دولت است چرا که دولت برای همه کارها و برنامههایش موافقین یا مخالفینی دارد لذا اگر موافقین ساماندهی شوند و به شکل علنی به صورت فراکسیون اعلام موجودیت کنند یقینا مخالفین نیز دست به ساماندهی میزنند و صفبندی خود را قرص و محکمتر خواهند کرد.
وی که با آریا گفتوگو میکرد، افزود: تشکیل فراکسیون حامی دولت مغایر صریح قانون اساسی است البته هر فراکسیونی وقتی تشکیل میشود مرامنامه تدوین میکند لذا اگر مرامنامه فراکسیون جدید اینگونه باشد که در عین انجام وظیفه نظارتی از دولت هم طرفداری میکنند همان نماینده بیغرض و بیطرف میشود بنابراین نیاز به تشکیلات جدید نیست اما اگر این نمایندگان بخواهند چشمها را بر هر کار دولت ببندند این مغایر قانون اساسی و سوگندی است که نمایندگان خوردهاند به همین دلیل است که بنده تصور نمیکنم چنین جمعی شکل بگیرد.
بیژن نوباوه نماینده مردم تهران نیز در مصاحبه با مهر با این پیشبینی که فراکسیون جدیدی در مجلس شکل نخواهد گرفت، گفت: کسانی که بخواهند فراکسیون جدید در مجلس تشکیل دهند تعدادشان به انگشتان دست هم نمیرسد.
نوباوه گفت: به نظر من فراکسیون جدیدی شکل نخواهد گرفت چرا که زمینهاش در مجلس وجود ندارد.
همچنین جواد جهانگیرزاده دیگر نماینده اصولگرای مجلس تصریح کرد: ایده تشکیل فراکسیون دولتی، ایده طرفداران افراطی و غیرعقلانی و احساسی دولت است.
وی با بیان اینکه اگر کمک فراکسیون رهروان ولایت نبود ممکن بود هفت یا هشت وزیر کابینه رای نیاورند، افزود: من یک اصولگرا هستم و فکر میکنم این فراکسیون عقلانی میاندیشد و عقلانی عمل میکند. ضرورتی ندارد که در یک فراکسیون دیگر عضو شوم.
جهانگیرزاده خاطر نشان کرد: قطعا تشکیل فراکسیون جدید به نفع دولت نیست. چرا که این یک پیام منفی از سوی دولت به مجلس ارسال میکند.
وی ادامه داد: ما میفهمیم این ایدهها و اقدامات به این دلیل است که این مجلس را از کارآمدی بیندازند. اما باید دانست که این دولت بخش اعظم دوره خود را باید با این مجلس بگذراند. با همه این مباحث معتقدیم که بخش عقلانی دولت چنین کاری را نمیکند. نیروهای تندرو میگویند ما طرفدار دولت هستیم اما در واقع نیستند.
نماینده ارومیه در مجلس با بیان اینکه به نظر من در این خصوص فراکسیونی شکل نخواهد گرفت، افزود: اگر هم چنین فراکسیونی شکل بگیرد قطعا به انسجام بیشتر دو فراکسیون اصلی مجلس منجر خواهد شد.
منبع: کیهان