به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، کمک به تهیدستان و نیازمندان یکی از اموری است که از بزرگان دین مبین اسلام به مسلمانان توصیه شده و بارها و بارها در احادیث، روایات و آیات قرآن به آن اشاره شده است اما در کنار پرس چنین اموری حفظ آبروی مومن نیز مورد تاکید قرار گرفته تا جایی که حتی امیرالمومنین علی علیه السلام برای کمک به تهیدستان نیمه شب را انتخاب میکرد تا مبادا فرد تهیدست خجالت زده شده و آبرویش به خطر بیفتد.
اما به مرور زمان با ظهور هرچه بیشتر موسسات و بنیادهای خیریه، به نظر میرسد اصالت کار خیر در سایه تبلیغات و خودنمایی قرار گرفته است.
طی روزهای گذشته خبری بر روی خروجی رسانهها قرار گرفت که طی آن تصاویر مراسم اهدای جهیزیه به نوعروسان نیازمند سراسر کشور منتشر شد. اقدامی که در اساس بسیار پسندیده و نیکو به نظر میرسد اما سوالی که مطرح میشود این است که براستی چه احتیاجی به برگزاری چنین همایشی بود؟ آیا حتما باید تک تک نوعروسان نیازمندان، به بهانه اهدای جهیزیه گرد هم جمع میشدند و تصاویر آنها در رسانههای گروهی به عنوان نوعروسان نیازمند منتشر میشد؟ آیا براستی برای انجام کار خیر نیاز است که اینگونه آبروی دختران دم بخت را به حراج بگذاریم تا به همه اثبات کنیم ما خیّر هستیم؟ آیا دعوت از نیازمندان، عکس گرفتن از آنها و انتشار تصاویرشان در رسانهها نوعی تحقیر به حساب نمیآید؟
به نظر میرسد این روزها خیّرین بیشتر از آنکه به دنبال اهداف خیر خود باشند، به دنبال خودنمایی هستند.
شاید مدیران چنین موسساتی مدعی باشند با هدف ترویج کار خیر چنین همایشی برگزار شده است اما باید از آنها پرسید کار خیر به چه قیمتی؟ به قیمت تحقیر و حراج آبروی نیازمندان؟
لازم به یادآوری است که بسیار موسسات خیریهای هستند که روزانه و ماهانه مبالغ کلانی در اختیار نیازمندان و تهیدستان قرار میدهند اما هیچ خبری از آنها در اختیار رسانهها قرار نمیگیرد و بعضا نیز با اهداف جمع آوری کمکهای مادی و معنوی تنها اخبار خود را رسانهای میکنند نه تصویر نیازمندان و تهیدستان را.
منبع: تهران پرس