کد خبر:۲۹۱۰۹۲

صف و برف و تدبیر و کلی امید! / آب معدنی 4000 تومان مقطوع!

جالب اینجاست که پس از گذشت 5 روز از بارش برف در مناطق شمالی کشور روز گذشته - سه‌شنبه- جلسه شورایعالی مدیریت بحران به منظور بررسی مشکلات ناشی از بارش برف در استان‌های شمالی به ریاست عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور برگزار شد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، برف زیباست، هم بارش آن و هم زمانی که زمین را سپید می‌کند، بی‌شک کمتر کسی است که با مشاهده بارش برف و سپید‌شدن زمین خوشحال نشود و روزنه‌هایی از امید و زندگی در جانش تازه نشود، اما این روزها ماجرای هموطنان شمالی انگار کمی متفاوت است، این‌بار برف آمد، برف بر زمین هم نشست و سپیدی‌‌اش را به مراتب بیشتر از سال‌های گذشته به رخ کشید اما هموطنان ساکن استان‌های شمالی آنطور که باید خوشحال نشدند، چرا که سپیدی این برف به سیاهی بحرانی تبدیل شد که به غیر از توقف زندگی روزمره و مشکلات فراوان چیزی برای آنها نداشت. مشکلات ناشی از این سپیدی برف زمانی بیشتر نمایان شد که مدیریت بحران هم در این شرایط یخ زد و آنطور که باید نتوانست از این آزمون روسفید بیرون بیاید. پیگیری‌های خبرنگار «وطن امروز» از وضعیت استان‌های مازندران و گیلان، از مشکلات فراوان هموطنان در این استان‌ها پس از5 روز حکایت دارد. گزارش‌های دریافتی از مناطق بحران‌زده حاکی از این است که اگر حضور نیروهای سپاه نمی‌بود، ابعاد بحران به مراتب بزرگ‌تر می‌شد.

 

آب و برق همچنان قطع است

 

بحران مدیریت در بارش شدید برف در شمال کشور در حالی پنجمین روز خود را پشت‌سر گذاشت که آب، برق و گاز برخی از این مناطق همچنان قطع است و هموطنان در این دو استان شمالی کشور با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

اتصال برق رامسر پس از 82 ساعت

 

طبق آخرین اخبار مخابره شده از مناطق شمالی کشور با وجود همه وعده‌ها برای کاهش مشکلات این مناطق، تنها برق شهرستان رامسر بعد از 82 ساعت خاموشی برقرار شد اما همچنان مشکل کمبود آب و نان پابرجاست و ساکنان این نواحی مجبورند هر قرص نان را با چندین برابر قیمت تهیه کنند.

 

5 هزار خانوار گرفتار در برف

 

براساس اظهارات حسن قدمی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم‌اکنون 4 تا 5 هزار خانوار ساکن استان‌های مازندران و گیلان با بحران دست و پنجه نرم می‌کنند و برای تهیه نیازهای اولیه خود دچار مشکل هستند. براساس گزارش‌های رسیده کمی از بار مشکلات در مناطقی مانند چالوس کاسته شده اما در برخی از شهرها همانند تنکابن مشکلات همچنان پابرجاست تا جایی که از نیروهای امدادی استان‌های قزوین، البرز، سمنان، گلستان و تهران درخواست کمک‌رسانی شده است. این در حالی است که انسداد خیابان در تنکابن جان یک بیمار دیالیزی را گرفت.

 

صومعه‌سرا در محاصره کامل

 

در حالی که خبرهای رسیده حاکی از بازگشایی مسیرهای جاده‌ای و راه‌های ارتباطی است، همچنان شهر صومعه‌سرا در انبوهی از برف محاصره و در کولاک گرفتار است، سایر شهرستان‌های استان گیلان مانند فومن، شفت، رضوان‌شهر، رودسر، بندرانزلی و رشت بر اثر بارش برف و کولاک شدید دچار حادثه شده‌اند.

 

صف 300 نفری برای نان

 

بعد از انجام اقدامات مقدماتی در امداد‌رسانی به هموطنان گرفتار در برف و برقراری نسبی آب و برق و گاز موج جدیدی از مشکلات و کمبودها در این دو استان خودنمایی کرد به طوری که روز گذشته صف‌های 300 تا 400 نفری برای دریافت نان تشکیل شد. این درحالی است که به هر کس بیشتر از 7 قرص نان داده نمی‌شود.

 

آب معدنی 4000 تومان!

 

بعد از بارش برف سنگین در نواحی شمالی کشور به دلیل نبود نظارت کافی پای سودجویان هم به ماجرای بحران باز شد تا مشکلات مردم را چند برابر کنند. شنیده‌‌ها حاکی از آن است که قیمت هر قرص نان در شهرهای شمالی کشور به چندین برابر نرخ مصوب رسیده و هر بطری آب معدنی تا4000 تومان خرید و فروش می‌شود و بیسکویت و شمع هم کمیاب و حتی قیمت چکمه هم در این نواحی رشد چند برابری داشته است.

 

توزیع نان به‌وسیله بالگرد

استاندار مازندران در جلسه‌ای که به منظور تسهیل امداد‌رسانی به این مناطق تشکیل شد، به مردم گرفتار در برف شهرستان رامسر این قول را داد که امدادگران در این نواحی مستقر شوند اما تنها اقدام عملی مشاهده شده توزیع نان از طریق بالگرد بوده است.

 

باغ‌های مرکبات زیر 2متر برف

 

از دیگر موضوعاتی که موجب رنجش کشاورزان مازندرانی شده است از بین رفتن بیشتر محصول مرکبات باغ‌هایشان است، چرا که به گفته قائم مقام خانه کشاورز، بیشتر باغ‌های مرکبات استان مازندران در شهرهای نور و تنکابن و حتی شهرستان صومعه‌سرا در استان گیلان زیر برف مدفون هستند و این برف 2متری خسارت‌های فراوانی را به باغداران در این دو استان وارد کرده است.

 

تخریب 5 مدرسه در گیلان

 

از دیگر خسارت‌های این بارش تخریب پنج مدرسه در استان گیلان است. به گفته مهدی حاجتی، مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان در پی بارش شدید برف و ایجاد بحران، 5 مدرسه در مناطق گوناگون استان شامل مدرسه ای در اطاقور، رحیم آباد، تولمات و املش 70 تا 100 درصد تخریب شده اند.

 

تشکیل شورایعالی مدیریت بحران

 

جالب اینجاست که پس از گذشت 5 روز از بارش برف در مناطق شمالی کشور روز گذشته - سه‌شنبه- جلسه شورایعالی مدیریت بحران به منظور بررسی مشکلات ناشی از بارش برف در استان‌های شمالی به ریاست عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور برگزار شد. این درحالی است که همچنان مشکل قطعی آب و برق و گاز ساکنان این مناطق را رنج می‌دهد.

 

همچنین وزیر کشور از مردم کشور خواست برای رفع بحران استان‌های شمالی همکاری کنند و به صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز اهتمام جدی داشته باشند.

 

مسدودبودن راه‌های روستایی

 

از جمله مشکلاتی که سبب کندی امدادرسانی به این مناطق شده است مسدود بودن بیشتر جاده‌های مواصلاتی این استان بود که بعد از گذشت 5 روز و بنا به اظهارات وزیر کشور با تلاش نیروهای امدادی و نظامی بازگشایی شد اما آنچه که رحمانی فضلی هم بر آن صحه گذاشت مسدود باقی ماندن بیشتر راه‌های روستایی است که همچنان به عنوان بزرگ‌ترین سد امدادرسانی به این نواحی محسوب می‌شود.

 

سرهنگ‌ها به یاری شتافتند

 

ادامه گرفتاری‌های مردم در این مناطق سبب شد تا در نهایت پای نیروهای نظامی هم به معرکه باز شود.ستاد کل نیروهای مسلح در اطلاعیه‌ای از یگان‌های نیروهای مسلح در مناطقی که به لحاظ وضعیت آب و هوایی دچار مشکل شده‌اند خواست در کمک‌رسانی به مردم از امکانات و توانمندی‌های نیروی انسانی و تجهیزاتی خود استفاده کنند. پیش از این نیز یگان‌های امدادی سپاه به منطقه شتافته بودند.

 

شهرداری هم دست به‌کار شد

 

بحران در مناطق شمالی کشور چنان بالا گرفته که حتی نهادی مانند شهرداری تهران هم وارد میدان شد و با ارسال 40کامیون آذوقه و تجهیزات، کمک‌رسانی به هموطنان گرفتار در برف را آغاز کرد. به دنبال این اقدام تعدادی از اعضای شورای شهر تهران هم خواستار تداوم همکاری شهرداری با نیروهای امدادی و ارسال دوباره تجهیزات به این مناطق شدند.

 

ادامه بارش‌ها و یک سوال ساده

 

بحران مدیریت در بارش شدید برف در شمال کشور در حالی پنجمین روز خود را پشت‌سر گذاشت که طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور، طی 24 ساعت آینده بسیاری از مناطق کشور شاهد ادامه بارش برف خواهند بود و علاوه بر استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، البرز، تهران، اردبیل، زنجان، خراسان رضوی، مرکزی، قزوین، اصفهان، کردستان و قم بارش برف در سایر استان‌های کشور از جمله خوزستان و سیستان و بلوچستان نیز در حالی آغاز شده است که این پرسش مطرح است آیا سایر استان‌ها تدابیر لازم را برای رویارویی با بارش سنگین برف اتخاذ کرده‌اند؟

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
کامران
-
۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۷
بابا اينا سن و سالي ازشون گذشته، شما هم چه توقعاتي از يه سري پير مرد دارينا!!!!
8
0
پربازدیدترین آخرین اخبار