انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران در نامه ای به رئیس جمهور محترم، نکاتی را در خصوص تحلیل اجتماعی نحوه توزیع سبد کالا و تأثیرات آن ...
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران در نامه ای به رئیس جمهور محترم، نکاتی را در خصوص تحلیل اجتماعی نحوه توزیع سبد کالا و تأثیرات آن در جامعه ایرانی و همچنین مشکلات ناشی از سرما در شمال کشور یادآور شد:
جناب حجت الاسلام آقای حسن روحانی رئیس جمهور محترم
با سلام و احترام، درباره تصمیم اقتصادی اخیر دولت یازدهم و توزیع سبد کالای حمایتی و مشکلات بوجود آمده ناشی از سرما در شمال کشور نکاتی به استحضار جنابعالی می رسد:
جنابعالی مستحضرید که ؛پیشرفت های ملت ایران در ده سال گذشته همواره واقعیتی نگران کننده برای دشمنان انقلاب اسلامی و جریان ارتجاعی در داخل کشور بوده است. دست یافتن به دانش پیچیده روز در حوزه های مختلف «علمی» از هسته ای تا پزشکی و هواوفضا تا رشد و بالندگی «جامعه» ایرانی و احترام به نظرات مردم در سیاستگذاری و مشارکت خواهی از مردم در اداره «حاکمیت» ، وجوه مختلفی از رشد و پیشرفت در نظام مردم سالاری دینی است که جریان ارتجاعی همواره اگر توانسته است آن را کتمان کرده و یا به مقابله با آن پرداخته است.
جریان ارتجاعی برای اثبات ادعای عقب ماندگی ایران و انکار پیشرفت های سال های اخیر به یک تصویر اجتماعی نیازمند بود که ماجرای توزیع تحقیرآمیز سبد کالا در راستای این پروژه تحلیل می شود. از مهمترین ویژگی های مجریان این جریان ارتجاعی، اجبار مردم به «کنش های تحقیرآمیز اجتماعی» است که ماجرای اخیر و «صف نمودن» ملت برای اعطای حق خودشان، نمونه ای کامل از این طرز تفکر است. این جریان بیمار، هیچ گاه مردم را داری اختیار و آزاد در انتخاب نمی داند از این رو به مردم اعتماد نمی کند و خود تصمیم می گیرد که حق مردم را چگونه به آنان توزیع کند. چرا که اگر اینان قائل به شعور و انتخاب جامعه بودند شایسته بود مردم را در چگونگی صرف هزینه های خود آزاد می گذاشتند نه اینکه در جزئی ترین خرید های مردم -مثل تخم مرغ - دخالت می کردند.
اگر صحنه های ارسال ماهواره ، تست موشک های دوربرد و تجهیزات پیشرفته نظامی ، رونمایی از تحقیقات و دستاوردهای پزشکی و صحنه های مشارکت گرم مردم در راهپیمایی ها و انتخابات ، در ساخت تصویر ذهنی «پیشرفت» در اذهان مردم نقش جدّی دارد، به همان میزان نیز اقدام دولت در توزیع سبدکالا به همراه عناصر اجتماعی نقش آفرین در این کنش، همانند «صف های طولانی» و خستگی مردم، «تبعیض» در پرداخت سبدکالا بدون هرگونه نظام بررسی نیازمندان، «محیط کنش» سرد و برفی و... توانست در ساخت تصویر عقب ماندگی جامعه ایرانی و دولتمردان آن نقش آفرینی مهمی نماید. و از همه بدتر اجرایی شدن این اقدام بی تدبیر در ایّام بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی است.
از نظر ما این اقدام ، «انتقام» از پیشرفت های همه جانبه دهه گذشته بود و جنابعالی در آن نقشی نداشته اید. چرا که از وجهی (که قابل انتقاد نیز هست) به اینگونه اقدامات اعتقادی ندارید و حتی در یکی از برنامه های انتخاباتی خود، که چندان مورد توجه منتقدان و مخالفان جنابعالی قرار نگرفت «اعطای یارانه به مردم را صدقه خواندید» و از سویی دیگر به حفظ کرامت و حرمت مردم معتقد هستید و از رژیم استکباری امریکا درخواست دارید که با ملت ایران با زبان تکریم سخن بگویند نه تهدید و تحقیر.
اما واقعیت آنست که زبان تهدید و تحقیر تحریم کنندگان اروپایی و امریکایی نیز نمی توانست عزت ایرانی را اینگونه مورد هجوم قرار دهد که اقدام اخیر دولت در تحقیر جامعه ایرانی نقش آفرینی نمود. برای حمایت از مردم، دهها اقدام کرامت آمیز وجود دارد که پرداخت آن از طریق نظام کرامت آفرین یارانه ها یکی از این راهکارهاست.
متاسفانه جریانی که خود را صاحب دولت می داند همانطور که پیشرفت های ملت را در ده سال گذشته کتمان می نماید با نفوذ در دولت جنابعالی نه تنها راه واقع بینی دولت را در اتخاذ تصمیمات اساسی بسته است بلکه در گامی بلندتر خواستار ارتجاع به مختصات اجتماعی و نظام سیاسی مطلوب خود هستند که شعور و آگاهی مردم در آن نقشی ندارد و نمونه های فراوان آن را در دوره حاکمیت جریان موسوم به سازندگی دیده ایم. این جریان می خواهد مردم را برای اعطال حقشان به دنبال خود کشانده و افق پیشرفت های ایرانی را کوتاه نماید.
پیشنهاد می کنیم جنابعالی به جای دستور به مراکز پژوهشی برای نظرسنجی از مردم درباره رابطه با آمریکا ، دستور دهید بصورت فوری از مردم درباره عملکرد اقتصادی دولت در چند ماه گذشته بخصوص ارزیابی مردمی از توزیع سبد کالا نظرسنجی صورت گیرد.
از آنجا که جنابعالی تمایل به دانستن نظرات مردم درباره این اقدام دولت دارید به اطلاع می رساند این انجمن نظرسنجی ای را در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه (16 و 17بهمن)در میان صف های مردمی دریافت سبد کالا در شهر تهران انجام خواهد داد که نتیجه آن برای دولتمردان ارسال خواهد شد.
و اما در خصوص مسائل و مشکلات ناشی از سرما در شمال کشور، مشی جنابعالی در اتفاقات و حوادث طبیعی در چند ماه گذشته اگرچه احترام و حساسیت به آرامش افکار عمومی بوده است و در حوادث مشابه طبیعی مثل زلزله و یا اتفاقاتی همچون نمونه آتش سوزی در تهران ، پیامی صادر نموده اید و یا ناخواسته دیگرانی همچون شهرداری تهران در افکار عمومی بعنوان مقصر معرفی شده اند، اما مشکلات کنونی ناشی از مساله ای طبیعی به نام سرما در شمال کشور ، صحنه امتحان و ابتلای دولت به تدبیری است که متاسفانه با چوب آن همه متتقدان دلسوز را متهم به بی تدبیری و بی سوادی کرده است. جنابعالی در وقوع مشکلات فعلی ناشی از سرما چه کسی را مقصر می دانید؟
مدیریت مشکلات کنونی و مشابه آن بهترین فرصت آزمون دولت تدبیر و امید برای اثبات توانمندی خویش است البته اگر عده ای از رخنه کنندگان در دولت ، نخواهند با فرافکنی، مشکلات ناشی از بی تدبیری ها را به گردن منتقدان و مخلفان و یا احیاناً پیکره های دیگر حاکمیت بیندازند.
توفیق جنابعالی را در خدمتگزاری به ملت ایران از خداوند متعال خواستاریم.
:: منظورتون از 10 سال همون 8 ساله ديگه ... ! آقايون دولتي ميگن 10 سال تا خودشون و گذشتشون رو بگنجونن تو پيشرفتها ( بي تدبيري ها تو 8 سال گذشته و پيشرفتها تو 10 سال گذشته بوده ! ) ، ولي شما واقعيت رو بگيد ............ فقط مواظب باشيد "" افراطي "" نگن بهتون !!! . ::
آخه چه فرقي بين مستمري بگير تامين اجتماعي ودولتي وجود داره که دولتي ها هرچه حقوق بگيرند ولي بيچاره کارگران زحمتکش انهايي که زير پانصد هزارتومن حقوق ميگيرند داره آقايان دولت تدبير واميد جواب بدهند که آيا شما اصلا بررسي کرده ايد فرادي هم حقوق خود وهمسراان متوفي خود را ميگيرند داراي سبد کالا هستند ولي مستمري بگيران تاميت اجتماعي فقط 50 درصد حقوق همسران خود را دريافت ميکنند .لطف فرموده به اين موارد توجه کنيد به خدا اين جماعت مستمري بگير گناهي ندارن گير يک گداخانه اي به نام سازمان تامين اجتماعي افتاده ان .
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.