مخترعان شهرستانی در ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب با خدمات ضعیف مسئولان مواجه شدند.
گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»؛ ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب در حالی امسال در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد که مورد انتقاد مخترعان شهرستانی قرار گرفت.
مهدی حسنی، مخترع از استان یزد به خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو» با بیان اینکه پنجمین سال متوالیست که در این جشنواره شرکت می کنم، می گوید: سطح برگزاری جشنواره امسال خوب به پایین است، تبلیغات برای برگزاری این نمایشگاه آنقدر کم بوده است که غرفه داران خودشان از غرفه ها بازدید می کنند.
مغایرت تجاری سازی اخترعات و وام های سنگین به مخترعان!
وی یکی از دلیل های اقبال نکردن مردم از این جشنواره را جابه جایی مکان آن می داند و می افزاید: صحبت هایی که مسئولان درباره تجاری سازی اختراعات کرده اند با وام های سنگین بانکی و سود 40 درصد مغیار است.
این مخترع می گوید: اگر هدف تجاری سازی است همان بهتر که بنگاه های زودبازده حذف شوند، علاوه بر این حضور بازاریابان با دستمزدهای بالایی که می گیرند مخترعان را از همکاری با آنان منصرف می کنند.
احمد صدیق، مخترع آب شیرین کن خورشیدی هیبریدی از شیراز نیز می گوید: جشنواره امسال نسبت به جشنواره منطقه ای از لحاظ احساس مسئولیت مسئولان و امکانات از سطح پایین تری برخوردار است.
آمدن شما اختیاری بود، چرا آمدید؟
وی می گوید: محل اسکان مخترعان شهرستانی بسیار نامناسب است، یک اتاق 40 متری فقط یک شوفاژ دارد، وقتی از مسئولان از نحوه خدمت رسانی انتقاد می کنیم به ما می گویند:«آمدن شما اختیاری بود،چرا آمدید؟»
این مخترع شیرازی معتقد است: اگر حضور ما مخترعان در جشنواره تجاری شدن اختراعاتمان است چرا مردم، مسئولان کشوری و لشکری از آن بازدید نمی کنند؟! جشنواره امسال هیچ نقطه مثبتی ندارد.
به مخترعان جدید رسیدگی نمی شود
سید مصطفی حسینی، طراح دستگاه سبزی چین از همدان به خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو» می گوید: داوران در بازدید از دستگاهی که ساخته ام می گویند از دستگاه شما استقبال نمی شود.
وی می گوید: از وام هایی که به مخترعان می دهند تبعیض قایل می شوند، به کسانی که مانند ما تازه به حوزه اختراعات وارد شده ایم رسیدگی نمی شود.
حسینی از خدماتی که در ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی ابراز نارضایتی می کند و می گوید: وضعیت اسکان ما در این برف و بوران آنقدر نامناسب است که شب ها کابوس می بینیم!
محسن بلوکی، مخترع از استان قزوین به خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو» می گوید: مخترعان خادمان ملت هستند اما جایگاه ما این نیست، محل برگزاری جشنواره نامناسب است، ما با کمبود فضا مواجهه شده ایم، من به دلیل فضای کمی که داشتم الان در غرفه کسی که در جشنواره حضور نیافته است مستقر شده ام.
این مخترع بسیجی در ادامه می گوید: من سه اختراع گاز استریل، چسب زخم و پوشش های مختلف آغشته به عسل و بره موم را به دانشگاه علوم پزشکی تهران برده ام و به من گفتند بابت کارشناسی شدن هر یک از اختراعات باید 400 هزار تومان هزینه پرداخت کنید.
به خاطر شهدا از ایران نمی روم
بلوکی پرداخت این مبلغ را عامل کاهش انگیزه خود برای انجام کارهای دیگر تحقیقاتی می داند و معتقد است: ما سرمایه ملت هستیم چرا باید مجبور به پرداخت این همه هزینه باشیم، من اگر عِرقی به کشورم دارم به خاطر شهدایمان است وگرنه با ارائه رزومه خود به خارج از کشور ظرف دو ماه می توانم از کشور مهاجرت کنم و در آنجا از کارهای خود بهره مند شوم.
این مخترع قزوینی می گوید: شرکت من هم اکنون در پارک فناوری قزوین مستقر است اما برای استقرار خود مجبور به پرداخت اجاره بالا هستم، در حالی که اکثریت مخترعان وضعیت مالی خوبی ندارند.
مرتضی حسین پور از پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف که در محل داوری جشنواره مستقر است می گوید: محل برگزاری جشنواره امسال در نمایشگاه تهران با مصلی امام خمینی (ره) قابل مقایسه نیست، در جشنواره امسال در ارائه خدمات بین مخترعانی که آثارشان در حال داوری است و مخترعانی که آثارشان در حال تجاری شدن هستند تبعیض های فاحشی قائل می شوند، تعداد بسیاری از مخترعان ناچارند در این فصل سرما با پرداخت هزینه شخصی فست فود سرو کنند.
پرداخت 50 هزار تومان روزانه برای یک میز
سامان مرتاض تولید کننده آجر و پوکه صنعتی بدون نیاز به کوره از کرمان نیز می گوید: از متولیان ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی انتظار بیشتری داشتیم، ما سه نفر از استان کرمان در این جشنواره شرکت کرده ایم اما برای استقرار در غرفه فقط یک صندلی به ما داده اند، وقتی از مسئولان تقاضای میزدیگری کردیم به ما گفتند باید روزانه 50 هزار تومان کرایه پرداخت کنید.
ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی که از 14 بهمن جاری شروع به کار کرده است تا فردا، 17ام از ساعت 9:30 تا 16:30 برپاست.