به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ بعد از اجرای نامناسب و فاجعهبار طرح سبد کالایی که به کشته و مجروح شدن برخی از هموطنان ما انجامید، مسؤولان این طرح تصمیم گرفتند با فرافکنی مانع بیان شدن حقایق شوند. ربیعی وزیر کار و رفاه هفته گذشته به جای پذیرفتن اشتباه اجرای این طرح ادعا کرد کرامت انسانی در 8 سال پیش زیر سؤال رفته بود. نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز به جای توضیح دادن در این باره، سیاست سکوت را در پیش گرفت و اصلا به روی خود نیاورد! کمکاری مسؤولان و اتفاقات فاجعهبار سبد کالایی کار را به جایی رساند که حسن روحانی در یک برنامه پرحاشیه تلویزیونی از مردم عذرخواهی کند.
عذرخواهی رئیسجمهور از مردم میتواند مقدمهای برای اصلاح اجرای این طرح باشد و مسؤولان اجرایی باید برای به سرانجام رساندن طرح سبدکالایی از هیچ تلاشی مضایقه نکنند. با این وجود احساس میشود برخی از مسؤولان به جای اینکه برای اصلاح طرح کمر همت ببندند قصد دارند از برخی از حقایق چشمپوشی کنند. ربیعی وزیر کار و رفاه که از روز چهارشنبه هفته گذشته مسؤول مستقیم طرح سبد کالایی شده به جای پرداختن به اشکالات اجرای طرح سبد کالا، منکر اتفاق فاجعهباری مانند کشته شدن چند تن از هموطنان ما در سبد کالایی شده است. پس از انتشار اخباری مبنی بر کشته شدن 2 تن و مجروح شدن چند نفر از هموطنان ما در صف سبد کالا، دولت تمام تلاش خود را برای تکذیب این خبر انجام داد. باز هم ربیعی وزیر کار و رفاه آمد و در اولین اقدامها بعد از مسؤول شدن در طرح سبد کالایی گفت: «این اتفاق نیفتاده است، حتی فوت یک نفر از افرادی که سن او 86 سال بوده خارج از صف روی داده و این مبتنی بر گزارشی است که امروز وزیر اطلاعات ارائه کرد و بنده نیز شخصا این موضوع را پیگیری کردم. ا
لبته این فرد که به رحمت خدا رفته مانند هر ایرانی دیگر مورد تکریم ما است اما بهطور مستقیم هیچ ارتباطی با موضوع توزیع سبد کالا ندارد و متأسفانه انتشار خبر بهنحوی بود که گویی بهعلت ازدحام و فشار در صفها بوده است.» شخصی که وزیر کار درباره آن صحبت میکند، مرتضی عظیمی پیرمرد 86 سالهای است که اتفاقا در زمان فوت برای دریافت سبد کالایی به خارج از منزل رفته بود و به گزارش پلیس در صف سبد کالایی کشته شد. رئیس پلیس پیشگیری تهران با بیان اینکه این پیرمرد دارای سابقه بیماری قلبی بوده است، گفت: «مرگ پیرمرد 86 ساله را در صف توزیع سبد کالا تایید میکنیم.» محسن خانچرلی، رئیس پلیس پیشگیری تهران در حاشیه جلسه ستاد توزیع سبد کالای استان تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به فوت یک پیرمرد در صف توزیع سبد کالا، گفت: براساس گزارشهای واصله این پیرمرد دارای سابقه سکته قلبی بوده و در داخل صف توزیع سبد کالا در تهران دچار سکته قلبی شده و به بیمارستان فیاضبخش منتقل میشود که در گذشته نیز سابقه بیماری در همین بیمارستان را داشته است و خانواده این فرد تاکنون هیچ گونه شکایتی نداشتند.» مسؤولان دولتی دوست ندارند باور کنند که کسی در صفهای سبد کالایی کشته شده است. ربیعی بعد از اینکه درباره پیرمرد 86 ساله تکذیبیه خود را ارائه میدهد، میگوید: «هیچ کسی در صف سبد کالا کشته نشده است.» این در حالی است که هفته قبل هیچ کس نتوانست کشته شدن یک مرد هشترودی و یک مرد کرمانشاهی را تکذیب کند و حالا قرار است وزیر کار همه این اخبار را تکذیب کند. ربیعی در این باره بحث فرهنگ را هم پیش میکشد: «اتفاقاتی که در توزیع سبد کالا روی داد ناشی از این بود که مردم بهسرعت به صفها پیوستند و همانطور که آقای نوبخت گفت این ناشی از مسائل فرهنگی است که مردم بشدت برای دریافت این کالاها مراجعه کردند.»
درگیریها هم تکذیب میشود؟
انتظار میرود مسؤولان اجرایی بعد از هزینه عذرخواهی رئیسجمهور از مردم، به جای سرپوشی حقایق به اصلاح آن بپردازند. آیا مسؤولان ازدحامها را تکذیب میکنند؟ آیا درگیریهایی که در صف سبد کالا رخ داد را تکذیب میکنند؟ آیا مسؤولان کمکاری و عدم برنامهریزی صحیح را تکذیب میکنند؟ آیا مجروح شدن چند نفر در این صفها را تکذیب میکنند؟ آیا سبد نگرفتن بسیاری از نیازمندان و سبد گرفتن بسیاری از اغنیا را تکذیب میکنند؟ بهتر است مسؤولان به جای نادیده گرفتن حقایقی که دردناک است هر چه سریعتر به اصلاح این طرح بپردازند و مثلا موضوع شناسایی کارگران فصلی و مستمریبگیران را از یاد نبرند.
منبع: وطن امروز