به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ 6 روز از جشنواره فیلم فجر گذشت تا بالاخره یخ جشنواره آب شد و در سایه تبلیغات برخی رسانه ای داخلی و خارجی که قصد داشتند فیلمهای سیاه این دوره از جشنواره را به عنوان آثاری که مورد توجه مردم است نشان دهند، مردم حقیقت را به اثبات رساندند و عنوان کردند که سینمای مبتذل و سیاه دیگر جایگاهی در بین آنها نخواهد داشت.
جالب اینجاست که یکی از همین رسانه های معلوم الحال قبل از اعلام رای مردمی،صفحه اول خود را به یکی از همین آثار اختصاص داد تا شاید بتواند با فضاسازی، اثر مورد نظر خود را به مردم تحمیل کند.اما فیلم "شیار 143" ساخته نرگس آبیار و "چ" ساخته ابراهیم حاتمی کیا در راس آرای مردمی قرار گرفت تا این بار هم سینمای ارزش و امید بر یاس و سیاهی غلبه کند، هر چند پیش بینی می شود همان جریان حاکم بر سینمای ایران که مانع رسیدن شیار 143 به جشنواره می شدند،ممکن است آرا را برای رسیدن به مقاصد ضد فرهنگی و اقتصادی خود تغییر دهند.
«شیار 143» پدیده این روزهای سینمای ایران است که در راس آرای مردمی قرار دارد. فیلمی سراسر امید و ایثار گری.حاتمی کیا« درباره این فیلم می گوید: «شیار 143» فیلمی بسیار عالی زیبا و تاثیرگذار از آب درآمده بود. وقتی در نشست خبری این فیلم نشستم، دیدم که حیای عوامل این فیلم واقعا در خود فیلم منعکس شده است. من غیر از خانم زارعی و شادمان فر، فیلمبردار فیلم فرد دیگری را در این جمع نمی شناختم؛ اما فیلم آنها به گونه ای ساخته شده است که ذهن مخاطب ایرانی را درگیر خود می کند. دلم می خواست که من هم سهمی در این فیلم داشتم.
حاتمی کیا افزود: این فیلم امید می دهد. در اوج به نظر ناامیدی و در فضایی که فیلم می تواند کاملا ناامید کننده باشد حرف از امید زده می شود و این معجزه فیلم است. چیزی که در این فیلم هست را خیلی فیلم های دیگر که حتی در مورد مصائب اجتماع صحبت می کنند را دارد، اما متاسفانه زبانی را انتخاب می کنند که در انتها تماشاگر منکوب می شود و در خود فرو می رود، این فیلم اتفاقا انرژی را به همراه می اورد. همان انرژی که خانم آبیار در نشست رسانه ای درباره قیچی کردن فرش به آن اشاره کردند. این یعنی زندگی تازه».
اما نکته قابل توجه درباره این فیلم و با این توصیفات، راه سختی بود که برای رسیدن به جشنواره طی کرده است و ظاهرا دست هایی در کار بودند تا این فیلم انتخاب نشود و به گفته حاتمی کیا ظاهرا هیات انتخاب خواب بوده اند!براستی سینمای ایران چه سمت و سویی را قرار است طی کند که نه حرف مردم را می پذیرد و نه حرف رئیس جمهور را؟چون مردم هم فیلمی را انتخاب کردند که اصلا قرار نبوده به جشنواره بیاید.
رئیس جمهور هم در پیامشان به جشنواره فجر،خواستار نگاه منصفانه و امید بخش در آثار سینمایی شده اند؛اما این پیام مورد تمسخر برخی فیلمسازان قرار گرفت.
سووال اینجاست:آیا سهم مردم از حجم انبوه تولید فیلم و هزینه میلیاردها تومان بودجه سینمایی کشور که مستقیما از بیت المال هزینه می شود3 یا 4 فیلم است و یا اگر در خوشبینانه ترین حالت نگاه کنیم آیا سهم مردم بیشتر از 10 فیلم خواهد بود؟.ضمن اینکه 94 میلیارد تومان بودجه سینمای کشور است و سینماگران همچنان گله مند! و اتفاقا در بحران اقتصادی کشور چرخه این سینما تعطیل نشد.
این در حالی است که 94 میلیارد تومان برای سینمایی هزینه شده است که مردم نمی پسندند و نه! بزرگ به آن می گویند و فیلمی برگزیده می شود که هیچ کمک دولتی به آن نشده و اتفاقا راه سختی برای ورود به جشنواره ودیده شدن توسط مردم داشته است.حال بنظر شما کدام جریان هدایت کننده تزریق بودجه،تخریب فرهنگ و از همه بدتر ساخت و تولید فیلمهایی بر علیه نظام جمهوری اسلامی است.
آیا قابل پذیرش است که از بیت المال و سهم مردم برای تولید آثاری حمایت می کنیم که نه در بین عوام محبوبیت دارند و نه خواص و حتی بر علیه مردم و نظام هم ساخته می شود!
مسؤولین سازمان سینمایی برای حمایت از سینما و چرخیدن پرخ اقتصاد این صنعت هزینه کردند و یک روز را رایگان کردند و اتفاق استقبال از آن به نسبت کمتر از استقبال از سبد کالا نبود،فقط کشته نداد!اما کسی نپرسید در سبد فرهنگی مردم کدام اثر سینمایی مردمی وجود داشت و آیا این حرکت در جهت رونق سینما بود و یا مایوس شدن مردم از سینما؟!
ویترین سینمای ایران برای سال 93 تقریبا مشخص شده است، جز معدود آثاری ارزشمند که احتمالا به اتهام نداشتن گیشه از اکران باز می مانند و یا در بدترین شرایط اکران می شوند تا کم رغبتی ساختگی به این دست سینما را نشان دهند، کدام یک از آثار سینمایی، نمونه ای از هویت و فرهنگ ایرانی است؟آثاری که سراسر فحشا و روسپیگری است و یا فیلمهای تلخ و سیاهی که در جهت ناامیدی مردم ساخته شده است و یا فیلمهایی که دقیقا آب در آسیاب دشمن ریختن است و ذهن مردم را دچار دوگانگی خواهد کرد؟
گفتنی است در لحظه مخابره این گزارش،آرای اعلام شده از سوی خانه سینما به این شرح می باشد:شیار 143،خط ویژه و "چ" به ترتیب در صدر نظرسنجی مردمی این دوره از جشنواره فیلم فجر هستند.
منبع: جهان نیوز