کد خبر:۲۹۲۲۰۸
رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری و نوآوری:

تصویب و اجرای 31 طرح کلان ملی در کشور

رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری و نوآوری گفت: تاکنون 31 طرح کلان ملی فناوری و نوآوری در نقاط مختلف کشور به تصویب و در حال اجرا است.
تصویب و اجرای 31 طرح کلان ملی در کشور
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، غلامحسین رحیمی اظهار داشت: در ابتدای فعالیت، دیدگاه مرکز بر روی طرح‌های کلان ملی زیرساختی تمرکز داشت که به طور مثال می‌توان از طرح‌های رصدخانه ملی، شتابگر ملی، شناورتحقیقاتی اقیانوس‌پیما و گداخت هسته‌ای یاد کرد که از طرح‌های زیرساختی هستند. این موارد از اولین طرح‌هایی بودند که تصویب شدند و اعتبارات لازم به آنها اختصاص یافت. 
 
وی گفت: در چندسال اخیر، این دیدگاه به تدریج تغییرکرد و طرح‌های کلان محصول محور با قابلیت تجاری‌ شدن از اولویت اول برخوردار شدند و  طرح های زیرساختی در اولویت بعدی قرار گرفته است.
 
رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری و نوآوری یادآوری کرد: ماموریت اصلی معاونت علمی و فناوری، نقش پذیر بودن آن در توسعه فناوری کشور است؛ آن هم فناوری که معطوف به تولید و صنعتی کردن محصولات می‌شود و مرکز طرح های کلان ملی نیز از واحدهای قدیمی این معاونت می باشد که در انجام این ماموریت مهم و اصلی معاونت نقش اساسی ایفا می‌ کند.
 
رحیمی افزود: هدف اصلی از تشکیل معاونت نیز این بود که این امکان برای پتانسیل های علمی و مهارت های تجربی علمی حاصل شده در کشور فراهم شود تا با تعریف طرح های هدفمند به ایجاد در توسعه فناوری در کشور کمک کنند.
 
وی خاطر نشان کرد: در چهارچوب همین وظایف بود که در تعیین طرح های زیرساختی آن دسته از طرح های زیرساختی مورد حمایت قرار می‌گیرند که در انجام طرح‌های محصول محور موثر و گاه ضروری هستند.
 
رئیس مرکز طرح های کلان ملی به طرح‌ های کلان محصول محور و محصولی که امکان تجاری شدن دارند، اشاره کرد و گفت: طرح گلخانه ترارریخته، یک طرح زیرساختی است که می تواند در خدمت طرح‌های کلان اولویت اول باشد؛ یعنی، بدون تجهیز آزمایشگاهی در مقیاس پایلوت امکان تولید نیمه صنعتی محصولات کشاورزی ترارریخته مقدور نخواهد بود.
 
وی اعلام کرد: تاکنون 31  طرح کلان به تصویب رسید و به مرحله اجرا در آمد که بیش از 220 میلیارد تومان برای این طرح ها اختصاص یافت که حدود 140 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
 
رحیمی یادآور شد: البته، تعدادی از این طرح‌ها متشکل از ده ها زیر طرح می‌باشند. به طور مثال: طرح کلان ملی فناوری و نوآوری کسب دانش فنی و تولید داروها و مواد اولیه وارداتی شامل بیش از 50قرارداد است که در حال اجرا هستند و برخی از آنها وارد بازار هم شده است، طرح کلان تولید رادیو داروها  هرچند تحت عنوان یک طرح است، ولی از 15 زیرطرح تشکیل شده است.  طرح مراکز هوانوردی نیز در فاز اول شامل 15 مرکز هوانوردی و طرح کلان طراحی، تجهیز و راه اندازی شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی ایران نیز حدود 500 مرکز در آن پیش بینی شده است.
 
وی افزود: به طور متوسط تعداد قراردادهای طرح کلان ملی فناوری و نوآوری این معاونت بالغ بر 100 قرارداد است که برای طرح‌های مختلف امضاء می‌شود و هر ساله تعداد طرح‌های بررسی شده با همان رویکرد گفته شده رو به افزایش است.
 
رئیس مرکز طرح کلان ملی معاونت علمی و فناوری در پاسخ به این سئوال که بر اجرای طرح ها چگونه نظارت می‌شود، گفت: از اهم وظایف این مرکز برنامه ریزی و نظارت موثر بر اجرای طرح‌ها است و در این راستا با همکاری مناسب که با دستگاه‌های اجرایی و ستادها داریم، در زمینه اولویت ها، نیازها، ارزیابی و نظارت از کمک و همکاری آنان استفاده می‌کنیم و در واقع آنان در این زمینه به صورت مستمر مرکز را یاری می‌دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار