کد خبر:۲۹۳۹۳۶

سبد سبد تناقض و ابهام!

اما آنچه اکنون محل ابهام است اینکه سبدی که اکنون توزیع شده سبد چندم است؟

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ براساس مصوبه دولت درباره اعطای سبد کالای حمایتی از برخی اقشار جامعه در تاریخ 7 دی‌ماه که برای اجرا به وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، علوم، تحقیقات و فناوری، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیز معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور ابلاغ شد، سبد کالا شامل 8/1 کیلوگرم روغن نباتی مایع،10 کیلوگرم برنج، 4 کیلوگرم گوشت مرغ، 800 گرم پنیر بسته‌بندی uf و 8/1 کیلوگرم تخم‌مرغ است که به افراد مشمول این تصویبنامه در دو نوبت تا پایان سال 1392 تحویل می‌شود. اگرچه افراد مشمول این تصویبنامه قرار بود همه شاغلان و بازنشستگان دولت و نیروهای مسلح اعم از کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی و همه کارگران مشمول قانون کار و قانون تامین‌اجتماعی، روزنامه‌نگاران، خبرنگاران و هنرمندان، دانشجویان متأهل و طلاب، سرپرستان خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور، قضات و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشعالی باشند اما با آغاز توزیع سبد از روز 13 بهمن، روز به روز مشمولان آب رفتند و از جمعیت 15 میلیونی در نهایت حدود 9 میلیون سرپرست خانوار از سوی وزارت تعاون فراخوانده شده و سبد کالای خود را دریافت کردند. از آن پس و در پی اعتراضات گسترده مردمی، ساماندهی از سوی رئیس‌جمهوری به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سپرده شد و قرار شد تعداد 6 میلیون سرپرست خانوار دیگر مشمول دریافت سبد کالا شوند البته تاکنون هیچ مسؤولی اقدام به اعلام دقیق تعداد مشمولان و دریافت‌کنندگان سبد کالا نکرده است.

 

اما آنچه اکنون محل ابهام است اینکه سبدی که اکنون توزیع شده سبد چندم است؟ اول، دوم یا سوم. به تحقیق باید گفت آنچه تاکنون بین مردم توزیع شده، سبد اول و دوم بوده است. چرا که سبدهای بهمن و اسفند در قالب یک سبد تلفیق و توزیع شد. متاسفانه عدم اطلاع‌رسانی مناسب و به‌موقع از سوی متولیان سبد و چندپارگی در به‌عهده گرفتن مسؤولیت و تولی‌گری این سبد تاکنون آنچه حاصل داشته سردرگمی مردم و حتی رسانه‌ها است. هم‌اکنون آنچه از سوی مسؤولان دولتی و حتی رؤسای اتحادیه‌ها بیان می‌شود این است که سبد دوم در نیمه اسفندماه توزیع می‌شود در حالی که هنوز ماهیت این سبد محل اشکال است. تا الان سبد یک و دو در قالب یک سبد و در یک مرحله توزیع شده و قرار است مرحله دوم سبد اول که مشمول جامانده‌ها شده در اسفندماه توزیع شود. در نتیجه اخبار ضد و نقیض در این‌باره به آن دلیل است که اطلاع‌رسانی درستی صورت نگرفته و شاید در این میان بتوان به اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت استناد کرد که گفته است دولت هنوز تصمیمی برای ارائه سبد دوم کالا در سال 1393 نگرفته است. محمدرضا نعمت‌زاده در واکنش به اظهارات برخی مسؤولان اتحادیه‌ها مبنی بر اینکه سبد دوم کالایی دولت در سال آینده در اختیار خانواده‌ها قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: هرگونه اظهارنظر غیرواقعی درباره سبد کالا را نباید مطرح کرد و درباره سبد کالا فقط دولت اظهارنظر می‌کند و تصمیمات لازم را دولت اعلام خواهد کرد. از سوی دیگر معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تکذیب خبر موکول‌شدن سبد کالای دوم دولت به سال آینده، گفت: گروه دوم مشمولان دریافت سبد کالا بزودی فراخوان می‌شوند. غلامحسین حسینی‌نیا ادامه داد: با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده، از تراکم جمعیت دریافت‌کنندگان سبد کالا کاسته شده و پیش‌بینی لازم برای تامین اقلام مورد نیاز صورت گرفته است. وی اضافه کرد: به محض اینکه بیش از 60 درصد مشمولان مرحله اول سبد کالا را دریافت کنند، گروه دوم مشمولان هم فراخوان خواهند شد.

 

حسینی‌نیا تصریح کرد: همچنین بعد از تحویل سبد کالای مشمولان گروه دوم، سبد کالای دوم طبق برنامه داده خواهد شد. وی اضافه کرد: هم‌اکنون حدود 4 هزار فروشگاه، کار توزیع سبد کالا را انجام می‌دهند که با برداشتن مهلت دریافت سبد کالا، مشمولان می‌توانند سبد را از هر یک از فروشگاه‌ها یا تعاونی‌های عرضه‌کننده دریافت کنند. قابل توجه است آنچه حسینی‌نیا بر آن تاکید کرده این است که جاماندگان از فهرست اولیه سبد کالا، در اسفندماه سبد خود را دریافت خواهند کرد. اما مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مصرف کارکنان دولت که شنبه گذشته از توزیع دومین سبد کالا در سال 93 خبر داده بود، دیروز با اصلاح این اعلام‌نظر گفت: شروع توزیع مرحله دوم در سال جاری و ادامه توزیع سبد در سال آینده است.

 

بهمن عبداللهی ادامه داد: حدود 6 میلیون در فاز دوم مشمول سبد می‌شوند اما چون فهرست آنها در فاز اول آماده نبود، سبد خود را در فاز دوم دریافت می‌کنند. از سوی دیگر قاسم‌علی حسنی، رئیس اتحادیه کشوری بنکداران موادغذایی گفت: دولت اگر از ما در نحوه انتخاب کالاها مشورت می‌خواست، در مرحله ‌اول کالاهای تولید داخل را پیشنهاد می‌کردیم اما به‌هرحال اینها تصمیمات یکطرفه‌ای است که دولت در حوزه سبد کالایی می‌گیرد. حسنی در پاسخ به این سوال که در توزیع مرحله دوم سبد کالا، چای، ماکارونی، قند و شکر جایگزین پنیر و تخم‌مرغ شده، چرا اجناس سبد تغییر کرده است؟ اظهار داشت: هدف از توزیع سبد کالا، تامین بخشی از نیازهای هر خانواده است. این کالاها هم یکی از اقلام پرمصرف است. حسنی در پاسخ به این پرسش که پنیر و تخم‌مرغ بیشتر از ماکارونی مورد نیاز خانوار است، تصریح کرد: درست است، اما ما دخالتی در سیاستگذاری‌های کلان نداریم، ما فقط مجری هستیم. در رابطه با اینکه نحوه انتخاب کالاها بر چه اساسی است و چه ملاک و معیاری دارند، از ما سوالی نشده و ما هم در جریان نیستیم.حسنی افزود: دولت اگر از ما در نحوه انتخاب کالاها مشورت می‌خواست، در مرحله اول کالاهای تولید داخل را پیشنهاد می‌کردیم. ما اگر می‌خواهیم به مردم چای بدهیم، چای ایرانی می‌خواهیم بدهیم یا خارجی؟ اگر چای خارجی است، به‌طور طبیعی واردات بیشتری خواهیم داشت و ارزبری بیشتری داریم.
 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار