به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ وقتی معاون فرهنگی وزیر ارشاد از وجود بخشنامهای شفاهی برای ممنوع القلم بودن تعدادی از نویسندگان در دولت قبل خبر داد، میشد حدس زد که خیلی از اتفاقات در این دولت هم قرار است بر اساس «بخشنامههای شفاهی» رخ دهد.
البته سید عباس صالحی برای اثبات ادعای خود درباره آن بخشنامه شفاهی هیچ سند و مدرکی ذکر نکرد تا بعد از ماهها بحث و جنجال پیرامون ممنوع القلمها نهایتاً همه چیز به یک بخشنامه موهوم ختم شود. اما امروز و درست چند ساعت بعد از اینکه این مسئول دولتی صادق هدایت را جزو ممنوع القلمها در ایران ندانست، خبری روی یکی از خبرگزاریها قرار گرفت که اعلام میکرد قرار است به مناسبت سالروز تولد این نویسنده نمایشگاهی از آثارش در حسینیه ارشاد برگزار شود.
در همین رابطه یکی از خبرگزاریها از قول سیدعباس صالحی نوشت: «صادق هدایت ممنوعالقلم نیست» و «آثار هدایت هم مانند آثار دیگر نویسندگان ایرانی است. طبیعتا زمینههای نشر آثارش با شرایط عمومی که نشر ما دارد، است و طبق همان ضوابط ما در قوانین عمل میشود.»
درست چند ساعت بعد از این خبر، خبر دیگری روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت با این متن که «کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد به مناسبت سالروز تولد صادق هدایت در روز دوشنبه، 28 بهمنماه، نمایشگاهی را از آثار این نویسنده و مترجم برگزار میکند. بیش از 80 عنوان از کتابها و منابعی از هدایت و درباره او در کتابخانه موجود هستند، از جمله سگ ولگرد، بوف کور، نقد و تفسیر آثار صادق هدایت و ... که در نمایشگاه یکروزهای در روز یادشده از ساعت 9 صبح تا 6 بعدازظهر به نمایش گذاشته خواهند شد.»
همزمانی جالب توجه این دو اتفاق نشان میدهد که ظاهراً چراغ سبز انجام برای انجام بسیاری از کارها قرار است در این دولت با «بخشنامههای شفاهی» داده شود و برگزاری چنان نمایشگاهی بعد از این گفته معاون فرهنگی وزیر ارشاد و چند روز بعد از اینکه خبر بازگشایی نشر هتاک و ضد اخلاقی چشمه ممنتشر شده بود طبیعتاً چیز عجیبی نخواهد بود.
گفتنی است صادق هدایت یکی از نویسندگانی است که در ضدیت با دین، اسلام و ایران کار را از در لفافه سخن گفتن فراتر برده و در کتابهای خود صراحتاً نسبت به ذات اقدس الهی، ذوات مقدسه معصومین و مردم ایران هتاکی و جسارتهای شرمآوری روا میداشت. آنچان که خیلی از این جسارتها قابل بازگو کردن نیست.
گفتنیاست آبانماه سال قبل و در مراسم رونمایی از رمان سه کاهن نوشته مجید قیصری، علی موسوی گرمارودی یک از شاعران شناخته شده ایرانی با بیان اینکه نویسندهی «توپ مرواری» (صادق هدایت) توهینهای زشتی به امام حسینعلیهالسلام کرده است، گفته بود « وظیفهی هر قلم به دستِ اهل قبله میدانم که حداقل به جوانان این کشور بفهماند که چه بیشرفهایی در این کشور قلم زدند که از امویان هم بدتر بودند؛ اسمشان هم صادق بود و هدایت مردم را بر عهده داشتند.»
نکته دیگر اینکه به نظر خیلی از صاحبنطران و کارشناسان ادبی، صادق هدایت حتی از نظر ادبی و توانایی نویسندگی هم وجه ممتاز و درخشانی ندارد و با توجه به نگاه هتاکانهاش به دین و مقدسات و مردم ایران، توسط جریان رسانهای غربی مشهور شده است. برای مثال «انجوی شیرازی» از دوستان نزدیک هدایت در رابطه با اوضاع پیش از شهرت هدایت می گوید: «من جلز و ولز می کردم که رمضانی(مدیر انتشارات ابن سینا) کتاب های هدایت را چاپ کند و حق التالیفی بپردازد تا هدایت از بابت معیشت خود در عذاب نباشد،اما رمضانی زیر بار نمشهور مشکوک رفت که نرفت.»(کتاب خودکشی صادق هدایت صفحه343 )
البته بگذریم از اینکه خود صادق هدایت هم در جایی گفته بود «وای به حال مملکتی که من بزرگترین نویسندهاش هستم»!
همانطور که گفته شد جای جای نوشتهجات صادق هدایت مملو از توهین به مقدسات است که خیلی از آنها قابل ذکر نیست اما برای آشنایی با نگاه کسی که معاون فرهنگی وزیر ارشاد او را ممنوع القلم نمیداند لازم است برخی از این توهینها گفته شود:
هدایت در مورد اعرابی که اسلام را به ایران آورده اند می گوید:«میان خودمان بماند،مگر برای ما چه آورده اند؟مذهب آنها ...[اسم آلت تناسلی مردانه را به زبان ترکی آورده و آن را به «خیار» تعبیر کرده است.یعنی اسلام را در کل به آلت تناسلی مذکور تشبیه کرده است.که از ذکر عین تعبیر رکیک مذکور،معذورم] خیار دی است.... ما برای خودمان تمدن و ثروت و آبادی و آزادی داشتیم و فقر را فخر نمی دانستیم[دقت کنید!]همه اینها را از ما گرفتند و به جایش فقر و پریشانی و مرده پرستی و گریه و تاسف و اطاعت از خدای غدار[نعوذبالله]و قهار،و آداب کون شویی و خلا رفتن برایمان آوردند.»(توپ مرواری صفحه 16 و 17)
توهین به پیامبر اسلام نیز برای او عادی است:«حضرت ختمی مرتبت... در گوشه و کنار فرمود که:شما اگر کشته شوید یکراست می روید به بهشت عنبر سرشت،و اگر زخمی بشوید جراحات شما با تربت،که پنی سیلین شیعیان علیعلیهالسلام است،التیام خواهید پذیرفت.»(توپ مرواری صفحه 16)
استفاده از عبارات رکیک هم برای توهین به دین اسلام از نظر او بلا شکال است:«برای پیشرفت مقصود خود ابتدا تعداد معتنابهی کاغذ استنجای بسیار اعلا مجانا بین اهالی پخش کرد تا عادت شنیع کون شویی با آب شور دریا از سرشان نیفتاد و به این وسیله ضربت مهلکی از عقب به دین مبین وارد بیاورد.»(توپ مرواری صفحه 77 و 78)
هدایت (لعنه الله علیه) در جایی هم مشخصاً به ساحت حضرت زهراسلام الله علیها جسارت میکند که امکان بازنشرش وجود ندارد. محمدرضا سرشار کتابی با عنوان «راز شهرت صادق هدایت» منتشر کرده است که به خوبی انحرافات فکری هدایت، دلایل بزرگنمایی او توسط غرب و ضعف فنی او را مشخص کرده است. صادق هدایت نهایتا هم با خودکشی به زندگی خود پایان داد.
منبع: رجانیوز
اون اگه تکليفش با خودش روشن بود که خودکشي نمي کرد!