دبیر دومین اجلاس مدیران تحقیق، توسعه و فناوری کشور گفت: مشکل مدیریتی در تحقق و توسعه بیش از کمبود بودجه است.
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، امید فدایی منش، دبیر دومین اجلاس مدیران تحقیق، توسعه و فناوری کشور امروز در مراسم افتتاح این اجلاس با اشاره به اینکه مدیریت صحیح می تواند دولت را ترغیب به افزایش بودجه کند، گفت: مدیریت امکانات، هزینه ها، زمان و... در زمینه تحقیق و پژوهش منجر به بالا رفتن احتمال نتیجه بخشی تحقیقات می شود و همین مسئله می تواند بودجه واحد های تحقیقاتی را افزایش دهد.
وی درباره موازی کاری در امر تحقیقات گفت: برخی کارشناسان از تکرار انجام یک پژوهش در واحدهای مختلف شکایت می کنند و می گویند که این موضوع اتلاف وقت، هزینه و انرژی به همراه دارد، به نظر می رسد که چاره اندیشی برای این موضوع وظیفه نهاد ریاست جمهوری و نهادهای بالادستی است که از اختراعات، پروژه های در حال اجرا، پژوهش ها و... بانک اطلاعاتی تشکیل بدهند و دست عموم سازمان های تحقیقاتی را به این بانک باز بگذارند تا پژوهشگران نه تنها کار تکراری نکنند بلکه از نتایج تحقیفات انجام شده استفاده بکنند تا موازی کاری کم شود، متاسفانه در حال حاضر بانک اطلاعاتی خوب و کاملی را در این زمینه سراغ نداریم.
فدایی منش در پاسخ به اینکه چاره کمبود بودجه در بخش های تحقیقاتی چیست، گفت: ابتدا باید بگویم که ارگان تحقق و توسعه باید در قبال بودجه ای که دریافت می کند پاسخگو باشد، اینطور نیست که پول برای این بخش ریخته شود و اگر هم نتیجه ندهد مهم نباشد، ما در مباحث مدیریتی تا حدودی ریسک می کنیم، مدیریت زمان و پروژه و هزینه می کنیم تا پروژه های تجقیق و توسعه خروجی داشته باشند. دولت هم هزینه می کند که نتیجه بگیرد، اگر ما مدیریت و نظارت درست نداشته باشیم این هزینه ها خرج می شود و نتیجه ای هم به دست نمی آید؛این اتفاق باعث می شود که بودجه بیشتری تخصیص داده نشود و یا بودجه این بخش ها کم تر هم شود. بنابراین بر می گردیم به یکی از اهداف چنین اجلاس و هم اندیشی هایی یعنی تقویت مدیریت تحقیق و توسعه ودر نتیجه مدیریت صحیح و گرفتن نتیجه، نجات بخش واحد های تحقیقی و به طور کلی بخش تحقیق و توسعه کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر بودجه ها جهت درستی داشته باشند دولت تشویق به تخصیص بودجه بیشتر در این بخش می شود، نمونه موفق این عرصه بخش خصوصی است که چون بودجه توسط خودش پرداخت می شود نظارت و مدیریت بهتری صورت می گیرد و نتایج بهتری هم حاصل می شود.
اجلاس مدیران تحقیق، توسعه و فناوری کشور هم اکنون به مدت دو روز در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است. تقدیر و تشکر از مدیران نمونه عرصه تحقیق و توسعه و اهدای لوح تقدیر به 29 سازمان نمونه کشور از برنامه های روز آینده این اجلاس خواهد بود.