به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ «ایران به آمریکا حمله سایبری کرد»، این چندمین بار است که این موضوع از سوی مقامات مختلف آمریکا و همچنین برخی شرکتهای نرمافزاری این کشور مطرح میشود. روزنامه والاستریت ژورنال با اعتراف به قدرت گسترده ایران در سایبر و بیان اینکه ایران مجددا به آمریکا حمله سایبری کرده است، نوشت: مقامات آمریکایی مدعی شدند حمله چندماه پیش به شبکه کامپیوتری نیروی دریایی آمریکا کار هکرهای ایرانی بوده است.
این روزنامه آورده است: نفوذ ایران در یک شبکه کامپیوتری نیروی دریایی به مراتب گستردهتر است از آنچه که مقامات تصور میکردند و مسؤولان ادعا کردند از این حمله جلوگیری کردهاند، اما هکرها 4 ماه در حال گرفتن اطلاعات بودهاند.
این روزنامه همچنین میافزاید: البته مدرکی بر این مدعا که این حملات سایبری از سوی ایران بوده ارائه نشده است اما مقامات ایران از اظهار نظر در این باره طفره رفتهاند. این روزنامه در ماه سپتامبر برای اولین بار از کشف حمله سایبری ایران، خبر داد و مقامات همان زمان ادعا کردند جلوی حملات را گرفتهاند. اما اکنون آنچه که از حمله سایبری آن زمان بهدست آمده این است که عمق نفوذ آن حمله سایبری خیلی بیشتر از حد تصور بوده. چرا که هکرها، اینترنت نیروی دریایی و شبکههای طبقهبندی نشده و هاستهای وبسایتهای سازمان نیروی دریایی را هدف قرار داده بودند و بر همه صوتها، ویدئوها و اطلاعات ارتباطی دسترسی پیدا کرده بودند. به گزارش جام نیوز، در اوائل سال 2012 نیز مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا ادعا کردند ایران در نظر دارد حملههایی سایبری انجام دهد اما این توانایی را ندارد. اما حمله سایبری به نیروی دریایی آمریکا که به ایران نسبت داده شده 10 میلیون دلار خسارت وارد کرده است و حتی بعضی از مقامات هزینههای وارده را بیشتر ارزیابی کردهاند. در پایان این گزارش آمده است: مقامات وزارت دفاع از مهارت و تاکتیکهای ایرانیان متعجب شده و اظهار داشتند: اینکه ایرانیان توانستند وارد سیستمهای سازمان شوند و چند ماه در آنجا باقی بمانند، چشمان ما را باز کرد.
ادعای حمله سایبری ایران به 20بانک آمریکا
پیشتر نیز برخی کارشناسان بخش امنیت سایبری در آمریکا گفته بودند ایران در واکنش به تحریمها، حملات گستردهای را علیه موسسههای مالی آمریکا انجام داده است. «جیمز لویس» از مقامات ارشد سابق وزارت بازرگانی آمریکا و کارشناس مسائل امنیت اطلاعات در مرکز مطالعات واشنگتن در اینباره به روزنامه نیویورک تایمز گفته بود در دولت آمریکا کمترین شک و تردیدی وجود ندارد که ایران، عامل حملات سایبری علیه بانکها و موسسات پولی بانکی است. بنابر این گزارش، 20 بانک بزرگ آمریکا با موجی از حملات سایبری روبه رو شدهاند.
افزایش چشمگیر تواناییهای ایران
اما در میان تایید و تکذیبهای حملات سایبری ایران به آمریکا آنچه که قابل توجه است، اعترافات گسترده مقامات امنیتی و نظامی آمریکا به توان بالای علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه مسائل سایبری است. وبسایت «انپیآر» در این باره خاطرنشان میکند: «در ارزیابی کنگره آمریکا که اوایل سال جاری انتشار یافت « جیمز کلاپر» مدیر امنیت ملی گفت ایران اکنون آمادگی و تمایل بیشتری برای حمله به آمریکا دارد و تواناییهای ایران در عرصه جنگ سایبری در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. به عنوان مثال دستگاههای امنیتی ایران در کنترل ارتباطات اینترنتی مخالفان توانایی خوبی نشان دادهاند. با تشکیل نهادی تحت عنوان جنگ سایبری، تعداد زیادی از هکرهای طرفدار حکومت را سازماندهی کرده و تاکنون توانستهاند علاوه بر مسدود کردن وبسایتهایی نظیر توییتر یا نفوذ در شبکه گوگل، در داخل ایران نیز حملات سایبری موفقی را برای نفوذ در وبسایتهای دیگر انجام دهند. کارشناسان ایمنی شبکه کامپیوتر یادآوری میکنند هکرهای ایرانی از سطح متوسط هکرها بهتر عمل کرده و قاعدتا رژیم ایران نیز باید به خوبی آنها باشد. شکی نیست که آنها از امکانات مالی لازم برخوردار هستند و انگیزه زیادی برای این نوع حملات دارند. در عین حال به بهترین دانشگاههای جهان برای کسب و آموزش فناوریهای جدید دسترسی دارند».
منبع: وطن امروز
ما ميتوانيم