به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات عصر پنجشنبه در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره وب ایران در سالن شهید قندی سازمان فناوری اطلاعات به بیان اهمیت ICT در ایران و جهان پرداخت و گفت: اگر قرار باشد تحولی در کشور رخ دهد، چشم امید ما به جوانان و نبوغ آنها در حوزه ICT و دیگر حوزه های فناوری است.
اهمیت ICT در اقتصاد
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان عنوان برنامه ای مهم در کشور است که به صورت جدی در حال پیگیری است و ما نیز به نوبه خود در سازمان فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات، قصد داریم تا با استفاده از دانش ICT به کسب درآمد و بهره وری بیشتر برسیم.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: امنیت، اقتصاد و فرهنگ جزو محورهای کلیدی و قطبهای اصلی برنامه توسعه ملی کشور است.
وی افزود: در طی سه دهه اخیر دغدغه های دیگری نیز به این سه قطب اضافه شده که سرمایه انسانی و فناوری از جمله آنهاست و همین نکته نشان از اهمیت فناوری در برنامه های اقتصادی جهان دارد.
جهانگرد خاطرنشان کرد: سرمایه و درآمد یک کشور نباید از طریق پول های جاری در کشور تامین شود، بلکه باید از طریق اقتصاد دانش بنیان و با استفاده از فناوری های مهمی چون ICT به دست آید.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: بررسی افق آینده کشور نشان می دهد که به کارگیری فناوری، اصلاح نظام تولید و کسب و کارهای نو می تواند به بهره وری و افزایش درآمدزایی کمک شایانی کند.
نقش فناوری اطلاعات در جهان
وی ادامه داد: در سال های اخیر ICT سهم مهم و غیرقابل انکاری در اقتصاد اروپا و آمریکا داشته است، مثلاً بیش از چهار درصد اقتصاد اروپا از حوزه ICT بدست می آید.
جهانگرد ادامه داد: همچنین به کارگیری فناوری اطلاعات در آمریکا باعث ایجاد 3.5 میلیون شغل و افزایش 28 درصدی بهره وری شده است.
بررسی وضعیت اینترنت ایران در مقایسه با جهان
معاون وزیر ارتباطات در ادامه به ارائه آمار جالبی از وضعیت اینترنت ایران در مقایسه با جهان پرداخت و گفت: جمعیت ایران یک درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می دهد و بر همین اساس انتظار می رود که این یک درصد جمعیت بتواند یک درصد پهنای باند جهان را در اختیار داشته باشد و این در حالی است که ما حتی یک صدم این یک درصد را نیز در اختیار نداریم.
جهانگرد افزود: با توجه به جمعیت حدوداً 80 میلیونی ایران، سهم هر ایرانی از اینترنت چیزی در حدود یک کیلوبایت است، در حالی که کشورهای همسایه مانند قطر 100 کیلوبایت و ترکیه 50 کیلو بایت از اینترنت جهان را در ازای هر نفر در اختیار دارد.
کاهش هزینه دسترسی به اینترنت یکی از دغدغه های وزیر ارتباطات
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در مورد برنامه های در دست اقدام وزارت ارتباطات نیز گفت: کاهش هزینه دسترسی به اینترنت یکی از مهمترین دغدغه های وزیر ارتباطات است و بر همین اساس طی هفته های اخیر با جلسه هایی که برگزار شد، مصوب گردید ISP ها با کاهش 20 درصدی قیمت ها بتوانند هزینه کاربران را کاهش دهند.
وی ادامه داد: ضریب اشتراک کاربران هم اکنون یک به بیست است که انتظار داریم بتوانیم این عدد را به یک به هشت برسانیم تا ترافیک کاربران به عدد قابل قبولی نزدیک شود.
جهانگرد برنامه هایی برای اجرا شدن IPV6 و RFID را نیز از دیگر برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه صحبت های خود گفت: اتفاق مهمی که در حوزه ICT در حال رخ دادن است نزدیک شدن زیرساخت ها به اپلیکشن ها، سیر تطور رایانش ابری از ابزار به ساختار و از وب به شبکه اجتماعی و فضای مجازی است.
رشد پهنای باند برابر با رشد اقتصادی
جهانگرد خاطرنشان کرد: در همه کشورها رشد پهنای باند اینترنت موجب رشد اقتصادی می شود، پس اگر به دنبال ثروت آفرینی و افزایش بهره وری و درآمد هستیم باید بتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: ایران نیز چون سایر کشورهای جهان در حال تدوین برنامه هایی برای دسترسی به باند پهن است و انشاءالله در سال های آینده بتوانیم این موضوع را تحقق بخشیم.
بررسی وضعیت دانشجویان در رشتههای ICT
جهانگرد در ادامه به ارائه آماری از دانشجویان حوزه ICT پرداخت و گفت: براساس آخرین آمارها، 4.5 میلیون دانشجو در کشور در حال تحصیل هستند که 20 درصد این دانشجویان در رشتههای مربوط به ICT تحصیل میکنند.
وی افزود: براساس همین آمار سالیانه چیزی در حدود 800 هزار نفر از این دانشجویان فارغالتحصیل میشود که 200 هزار نفر از آنها فارغالتحصیلان حوزه ICT هستند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: تعداد فارغالتحصیلان ICT در سال 91-90 چیزی در حدود 212 هزار نفر بوده است و با توجه به این عدد باید بتوانیم اشتغال سازی در زمینه ICT را افزایش دهیم تا به رشد اقتصادی بالاتری دست پیدا کنیم.
اهمیت تبدیل دانش به مهارت و کاربرد
معاون وزیر ارتباطات گفت: فعالان تصمیمگیری در کشور باید بتوانند دانش دانشگاهی را به مهارت و سپس به کاربرد و سرویس تبدیل کنند تا دانشجویان علمی را که فراگرفتهاند به صورت عملی در کشور پیاده کنند.
اهمیت تجارت الکترونیک و رشد اقتصادی
جهانگرد در اهمیت تجارت الکترونیک و دلیل استفاده از این مهم را تنوع سهولت صرفهجویی در زمان کاهش هزینه عنون کرد و گفت: کشور آمریکا رتبه اول تجارت الکترونیک جهان را دارد و در این مورد پیشرفتهای چشمگیری را داشته است؛ انتظار داریم که ما نیز بتوانیم در این عرصه پیشرفتهای بیشتری داشته باشیم.
آخرین فعالیتهای وزارت ارتباطات
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در مورد آخرین اقدامات وزارتخانه خود گفت: هم اکنون این وزارتخانه در حال راهاندازی 20 دیتا سنتر در 20 استان کشور است و قرار است برنامههای مهمی در همین راستا انجام دهد.
جهانگرد ادامه داد: روی صحبت من با همه جوانان و اپلیکیشن نویسان است و به آنها مژده میدهم در صورتی که در حال ارائه اپلیکیشنی به بازار ایران هستند و قصد ورود آن را دارند میتوانند از 80 درصد تخفیف ها برخوردار شوند. این تخفیف باعث میشود تا جوانانی که نیاز جامعه در این زمینه را برطرف میکنند بتوانند هزینههای ورود محصول به بازار را کم کنند.
تاریخ انقضای VPN
از حاشیههای جالب این مراسم این بود که پس از اتمام سخنان جهانگرد یکی از جوانان پرسید ما تا کی باید با VPN و فیلتر شکن سرو کله بزنیم که معاون وزیر در پاسخی صریح و سریع گفت: تا هر وقت که نیاز داشته باشید و مجری برنامه نیز عنوان کرد چنین پاسخ سریعی تنها از دولتمردان انتظار میرود.
گزارش اختتامیه ششمین جشنواره وب ایران را ببینید.