به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ ششمین کنگره حزب اراده ملت در حالی در مجتمع فرهنگی ورزشی تلاش واقع در خیابان پارک وی تهران برگزار شد که بسیاری از فعالان سیاسی اصلاحطلب، همچون حجتالاسلام علی یونسی دستیار ارشد رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی، حجتالاسلام اشرفی اصفهانی نماینده ادوار مجلس، سید عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات، سید حسین موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، رهامی رئیس شورای هماهنگی اصلاحطلبان، محمد جواد حقشناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در آن حضور یافتند.
علی یونسی اولین سخنران این کنگره بود که در پایان اظهارات خود باز به دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت که امیدواریم قدمهای بعدی که مهمتر از انتخابات 24 خرداد است، برداشته شود و جریان رقابت سیاسی در مسیر اصلی خود قرار گیرد. این اظهارات درحالی باز مجدداً از سوی یونسی بیان میشد که چند وقتی است منتسبین دولت پروژه زودهنگام ورود به انتخابات مجلس دهم را کلید زدهاند، پروژهای که بارها و بارها از زبان افرادی همچون اکبر ترکان و دیگر منتسبین دولت شنیده شده است.
حضور پررنگ نمایندگان اصلاحطلب مجلس ششم نیز از دیگر حاشیههای ششمین کنگره حزب اراده ملت بود که بعد از اتمام مراسم در دستههای سه تا چهارنفره در حال لابی حول محور دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بودند. لابیهایی که بیشتر به صورت پچ.پچ و درگوشی صورت میگرفت البته وقتی خبرنگاران به سراغ آنان رفتند تا با آنان گفتوگو کنند تمایلی برای صحبت نشان ندادند. به گونهای که یکی از نمایندگان مجلس ششم به محض رویارویی با خبرنگاران گفت که «من اصلاً از چیزی خبر ندارم و امروز هم به اینجا آمده بودم که به استخر بروم اما وقتی دوستانم را دیدم به جمع آنان آمدم».
سید حسین موسویتبریزی دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم که به عنوان سخنران دوم ششمین کنگره حزب اراده ملت به پشت تریبون رفته بود، اظهاراتی را بیان کرد که مشابه آن در گذشته از زبان اصلاحطلبان فراوان شنیده میشد یعنی همان پروژه «حمله» به شورای نگهبان؛ سناریویی که در گذشته از سوی اصلاحطلبان علیه شورای نگهبان کلید خورد و حضرت امام بلافاصله پیام دادند و فرمودند: «من به آقایان هشدار میدهم که تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است».
موسوی تبریزی در اظهارات خود گفت که خیلی از اعضای فعلی شورای نگهبان در سال 61 و 62 یعنی در زمان حیات حضرت امام از اعضای شورای عالی تبلیغات بودند و همین افراد در دفتر تبلیغات قم نشسته بودند و میگفتند مجلس شورای اسلامی به چه درد میخورند آنها همچنین میگفتند ما در اسلام اصلاً انتخاب ندارم به همین منظور میخواستند چند نفر را انتخاب کنند تا برای ضرورت تصمیم بگیرند.
وی ادامه داد: آنهایی با رای مردم مخالفند که براساس شایستهسالاری نمی توانند جایگاهی داشته باشند بنابراین به دنبال انسداد اراده ملت هستند و برای اینکه انتخاباتی نباشد راهی در خصوص شورای نگهبان و احراز صلاحیت درست کردهاند تا بتوانند افرادی که در بین مردم جایگاهی ندارند را به جایگاهی برساند.
دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر این که در قانون اساسی هرگز مسئله احراز صلاحیت وجود نداشته است گفت: موضوع احراز صلاحیت در شورای نگهبان بعد از فوت حضرت امام صورت گرفت و ما شاهدیم که آنان در محافل خصوصی که خود چه میگفتند و چرا این مسئله را به وجود آوردند.
موسوی تبریزی احراز صلاحیتها توسط شورای نگهبان را نوعی جلوگیری از شایستهسالاری عنوان و تصریح کرد که آنان میخواهند آزادی مردم را در چارچوبی خاص محدود کنند؛ طبق قانون اساسی وظیفه شورای نگهبان نظارت بر انتخابات است و نظارت بر منتخبین و کاندیدا. چرا که نظارت کردن بر کاندیدا در قانون اساسی وجود نداشت اما بعد از رحلت امام آن را تفسیر کردند و گفتند که نظارت بر منتخبین هم جزء اختیارات شورای نگهبان است و شورای نگهبان باید کار احراز صلاحیتها را انجام دهد.
البته این فعال سیاسی اصلاحطلب فقط به این صحبتها بسنده نکرد و در پایان از حجتالسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان و مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که به موضوع ورود کنند تا آنچه در مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص انتخابات و احراز صلاحیتها تصویب شده است، اجرایی شود.
هنگامی که موسوی تبریزی گفت که «البته همه آنها از روی سوء نیت حرف نمیزنند. برخی از روی حسن نیت فکر میکنند که راه همین است در حالیکه اگر همان باشد به قول حضرت امام نمیتوانند یک نانوایی را هم اداره کنند» با تشویق پیاپی اصلاحطلبان و جمعیت حاضر در سالن تلاش تهران مواجه شد.
عقربههای ساعت 11:20 را نشان میداد که علی یونسی و عبدالواحد موسوی مراسم را ترک کردند اما وقتی با خبرنگاران مواجه شدند گفتند که دیرشان است و باید بروند.
پیام سید محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات و بیات زنجانی نیز در این مراسم قرائت شد؛ پیامی که یکی از اعضای شورای مرکزی حزب اراده ملت در خصوص آن گفت: موجب افتخار ما است که آقای خاتمی در خصوص کنگره ما پیام دادهاند.
در لابی سالن تلاش قابهای عکس و تصاویری در معرض دید شرکتکنندگان قرار گرفته بود که گویای حضور حسن روحانی در ز پنجمین کنگره حزب اراده ملت یعنی در زمستان سال 91 بود.
فخرالسادات محتشمی همسر مصطفی تاجزاده هم که به مراسم آمده بود در انتهای برنامه شروع به اظهار سخنان جنجالی در خصوص زندانها کرد به گونهای بسیاری از جمعیت حاضر دور وی جمع شدند؛ البته فخرالسادات محتشمی فقط در خصوص زندانها که همسر وی پس از فتنهگری در فتنه88 در آنجا است سخن نگفت و به مباحثی همچون اصولگرایان و مجلس ششم نیز پرداخت اما آنچه که توجهات را به خود جلب میکرد بگو مگو و دوئل در خصوص مجلس ششم بود به گونهای که عدهای مجلس ششم را موفق و عدهای ناموفق میدانستند.
منبع: فارس