کد خبر:۲۹۷۹۶۴

چاقوی دولبه‌ای به نام «فیس‌بوک»

برخی اندیشمندان غربی معتقدند فیس‌بوک یک ابزار جاسوسی برای آمریکاست تا با گسترش این شبکه به اطلاعات تمام مردم جهان دست پیدا کند.

به گزارش گروه فضای مجاز ی«خبرگزاری دانشجو»، طی یادداشتی به قلم محسن صادقی در روزنامه «وطن امروز» آمده است:

 

دراین مطلب کوتاه برای آگاهی بیشتر افکارعمومی نگاهی خواهیم داشت بر تاریخچه شکل‌گیری شبکه اجتماعی فیس‌بوک و چگونگی ورود آن به ایران را مرور دوباره‌ای خواهیم کرد.
 

فیس‌بوک شبکه‌ای اجتماعی است که از سال 2004 برای تبادل اطلاعات و گسترش ارتباطات میان انسان‎ها کار خود را آغاز کرد و در بدو ورود مورد استقبال بسیاری از مردم جهان قرار گرفت و در اندک زمان کوتاهی توانست صاحب میلیون‎ها کاربر در جهان شود. گرچه برخی اندیشمندان غربی معتقدند فیس‌بوک یک ابزار جاسوسی برای آمریکاست تا با گسترش این شبکه به اطلاعات تمام مردم جهان دست پیدا کند و سلطه خود را بر جهان به اثبات برساند و در واقع آمریکا به واسطه فیس‌بوک گنجینه اطلاعاتی از تمام مردم در اختیار دارد که هر لحظه بخواهد برضد آنها به کار می‎بندد. البته بسیاری از کارشناسان اجتماعی در ایران نیز دیدگاه خوبی نسبت به فیس‌بوک ندارند و معتقدند این محیط به‌رغم ویژگی‌های مثبتی که می‌تواند داشته باشد، در عین حال ممکن است به محیطی مبتذل و ناامن برای دوستی‌های جوانان مبدل شود، دوستی‌هایی که با دروغ‌های فضای مجازی آغاز می‌شود و کم‌کم ممکن است به خیابان نیز کشیده شود. فیس‌بوک به دلیل مجازی بودن و امکان گذاشتن هر نوع مطلب و عکس یا نوشته‌ای همانطور که توانسته است بسیاری از جوانان را با خود همراه کند، امکان دروغ‌پردازی و سوء‌استفاده زیادی را نیز فراهم کرده است به شکلی که بسیاری از افراد با نام‎های جعلی وارد این شبکه شده و با تظاهر به مهربانی و انسانیت شروع به اخاذی و سوءاستفاده از حریم شخصی دیگران و افراد ساده‌لوح می‌کنند.


در واقع فرهنگ استفاده از اینچنین محیط‌هایی هنوز برای بسیاری از مردم جا نیفتاده است که شاید دلیل آن ممانعت و حریص‌کردن جوانان برای ورود به این شبکه است، چرا که انسان از هرچه منع شود به آن بیشتر حریص‌تر و مشتاق‌تر می‌شود.


اما در آن سوی ماجرا این روزها شایعاتی درباره تصمیم‌گیری‌های دولت درباره آزادسازی و رفع فیلتر این شبکه‎ها در ایران با موافقان و مخالفان زیادی روبه‌رو شده است و این نکته حایز اهمیت است که دولت باید برای تمام عواقب آن تدبیر بیندیشد و آینده آن را امیدوارانه و در راستای اهداف نظام رقم بزند، در غیر این صورت فیس‌بوک و سایر شبکه‎های اجتماعی که از آنها در بیشتر مواقع بهره‌گیری نادرست به عمل می‎آید، غیرقابل کنترل شده و به یک معضل اجتماعی تبدیل می‎شود.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار