به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، مدرسه اشرفالمدارس در شهر قندوز در شمال افغانستان در یک ساختمان 80 ساله دولتی، شش هزار دختر را آموزش دینی میدهد.
تعبیر این مدرسه از آموزشهای دینی بسیار سختگیرانه است. دانش آموزان آن شنیدن رادیو، دیدن تلویزیون، عکسبرداری، بزرگداشت روزهایی مانند روز معلم، مادر، سال نو، تولد و نیز کار کردن زنان در بیرون از خانه را حرام میدانند.
«اشرفالمدارس» توسط مولوی عبدالخالق و مفتی سراجالدین از ملاهای بانفوذ ولایت کندز، چهار سال پیش بنیانگذاری شده است. بهگفته گردانندگان اشرفالمدارس، این مدرسه شاخههایی هم در تخار و بغلان دارد و قرار است که در 9 ولایت دیگر از جمله کابل پایتخت نیز شعبه ایجاد کند.
گسترش خاموشانهی چنین مدارسی در ولایات مختلف در میان جدالهای سیاسی روزمرهی کابل جدی گرفته نمیشود، ولی در آینده کشور را با تنشها و بحرانهایی مواجه خواهد ساخت که امروز پاکستان درگیر آن است.
شاگردان اشرفالمدارس، با مکاتب دولتی بهشدت مخالف هستند و بر این باوراند که در این مدارس، احکام دین بهصورت کامل تطبیق نمیشود.
بهگفته خانم «شکیبا هاشمی» رییس مدرسه دولتی المومنات در کندز که 500 دانشآموز دختر در آن درس میخوانند، شاگردان اشرفالمدارس او و دیگر شاگردان مدارس دولتی را کافر خواندهاند.
وی گفت: حتی دختران برادرم که خیلی با من صمیمی بودند، پس از پذیرش در این مدرسه رفتوآمد را با ما و تمام فامیل قطع کردند. دلیلشان این است که شما کافر هستید و ما مسلمان. میگویند نمازی که شما میخوانید غلط است و نمازی که ما میخوانیم درست.
«نادره گیاه» رئیس امور زنان ولایت قندوز میگوید: وقتی این گونه تعلیم ترویج پیدا کند و این دختران چنین آموزش ببینند و همه را کافر بدانند، دیگران نمی توانند آزادانه کار کنند و در اجتماع حضور یابند.
اشرفالمدارس در نوع خود تازه نیست، طالبان افغان محصول چنین مدارسیاند. از اینرو، اشرفالمدارس با اینکه مدعی است مسایل مذهبی را به دختران جوان میآموزد، اما این نوع آموزش مذهبی خلاف اسلام معتدل و سنتی رایج در افغانستان است. برداشتهای افراطی از مذهب جنبشهای طالبی و سلفیای را خلق کرده که هم امنیت کشورهای منطقه را تهدید میکند و هم نظم صلحآمیز اجتماعی جوامع مسلمان را.
منبع: ابنا